Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 20 : FC St. Pauli – FC Union Berlin

Speeldag 20 : FC St. Pauli – FC Union Berlin

-

Wedstrijdverslag

De topwedstrijd van de 20e speeldag heeft alles waar gemaakt wat je er van kon verwachten. In een waanzinnige wedstrijd versloegen onze Kiezkickers 1.FC Union Berlin met 3: 2 (1-0). Sami Allagui had onze Brown-White met een wereldgoal aan de leiding (23 ‘) geschoten, Alex Meier verdubbelde de score (57’). Na een dubbel slag door Grischa Prömel (85.) en Suleiman Abdullahi (86.) leek Union alsnog een punt mee naar huis te nemen. Maar in de slotseconde hield Max Meier zijn zenuwen in bedwang en trapte voor FCSP alsnog de overwinning tegen de netten.

Vergeleken met de 2-1 nederlaag in Darmstadt deed hoofdcoach Markus Kauczinski vijf wijzigingen tegen Union Berlin. Voor Luca Zander, Jeremy Dudziak, Christopher Buchtmann, Ryo Miyaichi (bank) en Dimitrios Diamantakos (geblesseerd) begonnen Jan-Philipp Kalla, Johannes Flum, Waldemar Sobota, Sami Allagui en Alex Meier. Deze laatste liep voor het eerst sinds 18 mei 2003 (4-0 tegen Duisburg) en dus 5.741 dagen later opnieuw in FCSP-trui op Millerntor. Union coach Urs Fischer deed vier wijzigingen na een 2-0 thuisoverwinning tegen Keulen. Voor Ken Reichel (gele-rode schorsing), Christopher Trimmel (vijfde gele kaart), Sebastian Polter (geblesseerd) en Suleiman Abdullahi begonnen Julian Ryerson, Christopher Lenz, Carlos Mané en Sebastian Andersson.

In de beste stemming – in een opnieuw uitverkochte Millerntor – begonnen beide teams monter aan de wedstrijd en de gasten hadden de eerste mogelijkheid. Na een voorzet door nieuweling Carlos Mané kwam het leer in het strafschopgebied bij Marcel Hartel. Deze struikelde gelukkig en kon het leer niet controleren,  Jan-Philipp Kalla kon op tijd wegwerken (4′). Kort daarna waren daar onze Kiezkickers: Na een te korte terugspeelbal kwam doelman net voor Marvin Knoll aan de bal en tegen Sami Allagui ging de Union-doelman vol risico naar de bal en had het geluk dat er geen vrije trap tegen hem werd gefloten vlak voor het strafschopgebied (7′).

Opnieuw diep adem halen was het na een kwartier toen Felix Kroos alleen voor Robin Himmelmann afstormde maar zijn poging vloog in het zijnet (15′). Even later moest Himmelmann zich opnieuw strekken. Kroos profiteerde bijna van een te korte kopbal van Christopher Avevor en probeerde het met een lob, maar de Himmelman kon zich lang genoeg maken en plukte de bal (20). 120 seconden later greep Himmelmann weer gepast in. Na één corner klom Florian Hübner het hoogste, de geblokkeerde bal belandde bij Marvin Friedrich. Zijn klutsbal kon door Himmelmann centimeters voor de doellijn worden gestopt (22).

In ruil daarvan lag de bal aan de andere kant in het net – en hoe! Allagui wilde eerst Alex Meier bedienen maar de bal belandde opnieuw in de voeten van Sami. Hij nam de bal aan en ramde – vanop 30 meter – enig mooi de bal in de linkerbovenhoek van het doel – meteen het doelpunt van de maand !! Doelman Gikiewicz zat er nog met de vingertoppen aan, maar de bal lag in de netten (23.)!

De wedstrijd bleef op hoog niveau en voldeed aan zijn status als de topwedstrijd van de speeldag. Union bleef steeds gevaarlijk en had de volgende kans. Het leer kwam bij Kroos, wiens schot van 15 meter door Daniel Buballa echter werd geblokkeerd (27.). Kroos probeerde toen het nog eens vanop een vrije trap vanop 30 meter, maar hij zette het leer een goede twee meter te hoog over het doel (34.). Onze Kiezkickers kregen ook nog een vrije trap. Knoll bracht de bal vanaf de rechterkant in het strafschopgebied, Allagui sprintte in de bal, maar duwde hem over het doel (44′). Kort voor de rust waren er opnieuw onze Kiezkickers. Jan-Philipp veroverde de leer in de buurt van het rechter strafschopgebied, hij zette voor Allagui sprong hoog maar kopte de bal naast het doel, daarna was het rust, 1-0 (45+1).

Geen wissels aan beide kanten tijdens de rust. Union nam onmiddellijk de controle van de wedstrijd en gaf gas, maar onze Kiezkicker gaven geen krimp. Toen een bal vervolgens gevaarlijk voor het doel kwam, was Himmelmann ter plaatse voor Sebastian Andersson. Bij deze redding was Avevor het slachtoffer. Na een korte behandeling kon de centrale verdediger gelukkig verder (55.).

Op het uur kregen onze Kiezkickers een hoekschop. Knoll bracht het leer in het midden van het doel, zijn bal bereikte Alex Meier ter hoogte van de eerste paal. De aanvaller klom hoger uit dan tegenstander Hübner en duwde het leer in de verre hoek – 2-0 (57′)! Union drukte en onze Kiezkickers counterden. Via verschillende stations kwam de bal bij Sobota. Zijn afgebogen schot vanaf de rand van het strafschop gebied viel gevaarlijk, doch een halve meter te laat (68e).

De sfeer op Millerntor was uitstekend! Onze Kiezkicker gaven geen bal weg – elk gewonnen duel, elke loopduel en elke succesvolle sliding werd luid gevierd. Maar dan kwam Union nog eens: Hartel schoot vanop 22 meter, het leer ging ruim twee meter voorbij het doel (73). Kort daarna volgde de eerste wissel bij onze FCSP. Allagui nam het verdiende applaus van de fans aan en Christopher Buchtmann kwam in de strijd (76.).

De gasten gaven gewoon niet op. Ze bleven doorgaan en waren steeds gevaarlijk. Plaatsvervanger Suleiman Abdullahi probeerde het in de draai maar zijn schot ging voorlangs (78′). Berkan Taz – die ook was ingevallen – zijn schot vanop 18 meter ging nipt langs het doel (82 ‘). De laatste minuten liepen, Union drukten onze Kiezkicker vast op hun eigen helft.

Kort nadat Ryo Miyaichi voor Mats Møller Dæhli (84.) was ingevallen, sloegen de gasten twee keer keihard toe. Na een vrije trap scoorde Grischa Prömel van dichtbij (85′). Maar het werd nog erger … Himmelmann kon de gelijkmaker van Kroos nog verhinderen (86′), maar bij de daarop volgende hoekschop maakte Abdullahi alsnog de 2-2 (86’).

FCSP kreeg dan opnieuw een unieke kans. Echter de voorzet van de opgerukte Daniel Buballa kon Buchtmann niet goed raken en Gikiewicz pakte de bal (88 ‘).

Maar de kers op de taart moest nog komen. Buchtmann werd in de slotseconden foutief gestopt en Max Meier bleef op de stip ijskoud en trapte de 3-2 en de 3 punten alsnog tegen de netten. Feest !

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla, Carstens, Avevor, Buballa – Flum, Knoll – Möller Dahli (84. Miyaichi), Allagui (76. Buchtmann), Sobota – Meier (90.+5 Hoogma)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

1. FC Union Berlin

Gikiewicz – Ryerson (78. Taz), Friedrich, Hübner, Lenz – Schmiedebach (65. Abdullahi) – Kroos, Prömel – Mané (69. Gogia), Andersson, Hartel

Cheftrainer: Urs Fischer

Doelpunten: 1:0 Allagui (23.), 2:0 Meier (57.), 2:1 Prömel (85.), 2:2 Abdullahi (86.), 3:2 Meier (90.+4, FE)

Gele Kaarten: Allagui, Flum, Knoll / Schmiedebach, Friedrich, Lenz

Scheidsrechter: Guido Winkmann

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
4 februari 2019 20:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 20 96'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP123
FCU022

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
27Jan-Philipp Kalla Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
38Florian Carstens Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 12 Middenvelder
12Ryō Miyaichi 14 Middenvelder
23Johannes Flum Middenvelder
11Sami Allagui 10 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 11 Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
9Alex Meier 22 Aanvaller
22Justin Hoogma 9 Verdediger

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
3
2
Assists
1
0
Gele kaarten
3
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0