Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 2: FC St. Pauli – SG Dynamo Dresden

Speeldag 2: FC St. Pauli – SG Dynamo Dresden

-

Wedstrijdverslag

Op de tweede dag van de 2. Bundesliga heeft FC St. Pauli zijn eerste punt in het Millerntor gewonnen. Voor 28.699 toeschouwers leverde onze Kiezkickers een hard bevochten duel uit met SG Dynamo Dresden. In het 2: 2 (1: 1) gelijke spel kwamen onze bruin-witte 2 keer op voorsprong via Christopher Buchtmann (22, 69), maar de gasten uit Dresden vonden via Marco Hartmann (29) en Lucas Röser telkens een snel antwoord (73).

Voordat de match begon werden 2 ex-Kiezkickers uitgebreid in de bloemetjes gezet. Dennis Rosin, die in de zomervakantie naar het 2e elftal van Weder Bremen vertrok en onze ex-kapitein Sören Gonther, die ditmaal voor de SG Dynamo Dresden op het terrein stond en zijn voormalige ploeggenoten het vuur aan de schenen wilde leggen. In de startformatie was er één wissel ten op zichtte van de winst op Bochum, Jeremy Dudziak speelde, voor afgelopen zondag jarige, Jan-Philipp Kalla.

Op het plein was het van het begin een strijdlustige partij. FCSP-kapitein Bernd Nehrig kreeg al in de eerste minuut geel voor een fout op Erich Berko. Dresden liet meteen blijken dat ze naar Millerntor waren afgereisd met maar 1 doel, de 3 punten. Dynamo probeerde balbezit steeds om te zetten in doelgevaar, dit maakte het voor FCSP mogelijk om snel om te schakelen. De grootste kans van de wedstrijd was er op corner, maar Marco Hartmann kon vrij voor doel niet besluiten (7).

Als FCSP onder de druk kon uitkomen, waren er enkele mogelijkheden, maar de laatste pas was steeds niet nauwkeurig genoeg. Dan maar van afstand dacht Christopher Buchtmann, Christopher kon zich vrijzetten na pass van Bernd Nehrig en trapte, met zijn ‘zwakkere’ rechtervoet, staalhard in de verre hoek (22). De vreugde was maar van korte duur, Rico Benatelli bediende al snel kapitein Marco Hartmann die droog de gelijkmaker op het bord schoot (29). Na de gelijkmaker hadden beide clubs nog 1 kans om met een voorsprong de rust in te gaan, maar zowel Waldemar Sobota (38) als Lucas Röser wisten niet te scoren. Ruststand: 1-1.

De rust had onze jongens duidelijk goed gedaan en FCSP begon de 2e helft in een hogere versnelling. FCSP zette dan ook de Saksen meteen agressiever onder druk. Toch was de eerste gevaarlijke mogelijkheid na de pauze eentje voor de gasten: Berko bediende doelpuntmaker Hartmann maar die besloot de wenkende kans naast het doel (57).

Door de vroege pressing kwam FC St Pauli steeds meer aan kansen. Benatelli verloor na een korte uittrap de bal aan Mats Møller, deze rukte op en schoot, maar met een knappe reflex voorkwam doelman Marvin Schwabe dat de Noor kon scoren (60). Onze jongens hadden nu duidelijk het betere van het spel en op de rechtsbuiten was Dudziak een groot gevaar. De 21-jarige trok naar binnen en bediende Moller Dæhli die zag zijn poging opnieuw verijdeld door een knappe redding van Schwabe (66). Diezelfde Dudziak veroverde de bal aan het strafschopgebied breed, legde af naar Buchtmann die zijn 2e, vanop 18 meter (licht afgeweken), opnieuw staalhard in het doel deed verdwijnen (69).

Niet veel later lag het derde doelpunt in het mandje: Sami Allagui werd in het straatje gestuurd door Buchtmann, rondde knap af maar zou een fractie buitenspel gestaan hebben. Dus ging deze treffer niet door. En de gasten? Deze kwamen plotseling terug op gelijke hoogte. Heise kreeg veel ruimte aan strafschopgebied schoot op doel, Himmelmann kon de bal niet klemmen en Röser duwde de gelijkmaker eenvoudig binnen. (73). De laatste fase van de wedstrijd was intens, maar tot kansen kwam het niet meer. Resultaat een billijk gelijkspel aan Millerntor

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak (76. Kalla), Sobiech, Hornschuh (90. +3 Avevor), Buballa – Nehrig – Sobota (79. Sahin), Møller Dæhli – Buchtmann – Allagui, Bouhaddouz

Cheftrainer: Olaf Janßen

SG Dynamo Dresden

Schwäbe – Kreuzer (84. F. Müller), J. Müller, Gonther, Heise – Konrad – Möschl (90. +3 Lambertz), Hartmann (63. Ballas), Benatelli, Berko – Röser

Cheftrainer: Uwe Neuhaus

Doelpunten: 1:0 Buchtmann (22.), 1:1 Hartmann (29.), 2:1 Buchtmann (69.), 2:2 Röser (73.)

Gele kaarten: Nehrig / J. Müller, Ballas, Benatelli

Scheidsrechter: Guido Winkmann

Toeschouwers: 28.699

Bron en foto’s : www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
7 augustus 2017 20:30 Tweede Bundesliga 2017-2018 2 94'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP112
dre112

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
8Jeremy Dudziak 27 Middenvelder
27Jan-Philipp Kalla 8 Verdediger
3Lasse Sobiech Verdediger
16Marc Hornschuh 6 Verdediger
6Christopher Avevor 16 Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
7Bernd Nehrig Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
28Waldemar Sobota 22 Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
11Sami Allagui Aanvaller
9Bouhaddouz Aziz Aanvaller

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten
2
0
Assists
2
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0