Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 2: FC St. Pauli – 1. FC Heidenheim

Speeldag 2: FC St. Pauli – 1. FC Heidenheim

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft de eerste thuiswedstrijd van seizoen 2020/21 met 4-2 (2-0) van 1. FC Heidenheim gewonnen. Daniel-Kofi Kyereh zette onze Kiezkickers op voorsprong voor 2.226 fans, een eigen doelpunt van FCH-aanvaller Patrick Schmidt maakte er vervolgens voor de rust 2-0 van. Direct na rust verhoogde Jannes Wieckhoff tot 3-0(46′), Maximilan Dittgen maakte er 4-0 van (70′). In de slotfase verkortten Christian Kühlwetter (78′) en Tobias Mohr (80′) voor de FCH.

Voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie in meer dan drie maanden deed hoofdcoach Timo Schultz slechts één wijziging in zijn basisopstelling in vergelijking met het 2-2-gelijkspel bij VfL Bochum. Philipp Ziereis kwam in de verdediging in plaats van de geblesseerde Daniel Buballa. Schultz – die 74 competitiewedstrijden heeft gespeeld op de Millerntor en zijn competitiedebuut vierde tegen Heidenheim aan de zijlijn van het Millerntor-veld – veranderde niets aan de tactische formatie (4-2-3-1). FCH-coach Frank Schmidt voerde na de 2-0 thuiszege tegen Eintracht Braunschweig twee wijzigingen door: Marc Schnatterer en Denis Thomalla startten voor Robert Leipertz en Stefan Schimmer.

Onze Kiezkickers begonnen dapper aan hun eerste thuiswedstrijd voor 2.226 luide fans. De gasten echter stoorden al vroeg de spelopbouw van FCSP, maar onze Kiezkickers bleven op zoek naar een voetballende oplossing en speelde zelden de lange bal. FCH kreeg de eerste kans in de eerste helft, na een hoekschop trapte Andreas Geipl het leer vanop 20 meter in de zuidtribune (3′). Na een controlefout van Leart Paqarada op zijn eigen helft snelde Schnatterer naar Himmelmann. Himmelmann wist het 18 meter lange schot van de te centraal geplaatste Heidenheim-aanvoerder af te weren (10′). Minder dan 60 seconden later probeerde Patrick Schmidt het vanuit een halfrechtse positie, de bal passeerde net de linkerpaal (11′).

De gasten hadden nu het betere van de wedstrijd, nadat Christopher Avevor de bal verloor, wist Himmelmann opnieuw een goede kans onschadelijk te maken (15′). Heidenheim bleef oppermachtig en kwam met de volgende kans. Florian Pick drong vanop links het strafschopgebied binnen en legde de bal breed naar Schmidt, wiens schot Paqarada nog beslissend wist te blokkeren (20′). In een fase waarin de gasten aandrongen en dicht bij de voorsprong waren, namen onze Kiezkicker de leiding met hun eerste schot op doel. Daniel-Kofi Kyereh had met zijn ‘zwakkere’ linkervoet vanaf 23 meter geschoten en raakte de bal perfect. FCH-doelman Kevin Müller – tot dan toe bijna werkloos – kon niets doen, de bal verdween in de linker benedenhoek , 1-0(26′).

De FCH schrok maar een beetje en bleef op zoek naar voorwaartse versnelling. Eerst plaatste Geipl na een hoekschop met opnieuw een afstandsschot over de FCSP-box (30e), kort daarna greep Himmelmann een schot van Pick (31′). Onze Kiezkicker was qua benutting van kansen gewoon beter en kwamen met 2-0 voor! Marvin Knoll bracht een vrije trap van rechts naar het midden, Philipp Ziereis en Patrick Schmidt gingen samen naar de bal en laatstgenoemde draaide de bal met zijn linkerbeen in eigen doel, 2-0 (34′).

Heidenheim zocht ondanks de nieuwe tegenslag de weg naar voren, maar Konstantin Kerschbaumer legde het leer in het centrum net over vanop 18 meter (37′). Kort daarna stond Ziereis net op de juiste plek met een tackle tegen Denis Thomalla (38e). Heidenheimer bleef aandringen, maar kon niets veranderen aan de 2-0-achterstand bij de rust.

Terwijl Schultz geen wijzigingen aanbracht, stuurde zijn tegenhanger Schmidt drie nieuwe spelers: Christian Kühlwetter, Stefan Schimmer en Tobias Mohr, het Millerntor-veld op. Het trio stond slechts 18 seconden op het gazon en het was al 3-0 voor de Schultz-Elf! Patrick Mainka keerde een schot van 25 meter van Kyereh af, de rebound belandde bij Jannes Wieckhoff , die half-rechts in het strafschopgebied stond. Jannes joeg de bal in de verre hoek, onhoudbaar voor Müller (46e)! Onze Kiezkickers waren deze zondag gewoon ijskoud voor het Heidenheim doel.

Gastcoach Schmidt reageerde en voerde even later zijn laatste twee wijzigingen door. De gasten hadden nu veel balbezit, de jongens in Brown speelde vanaf de middenlijn dicht bij elkaar en verdedigden compact, en af ​​en toe vonden de gasten een opening. Marnon Busch bracht het leer vanop rechts naar het midden, waar Avevor een schot van Kerschbaumer (57ste) wist af te weren. David Otto, die kort daarvoor was ingevallen, zette ook een kopbal van tien meter net links over (60′), voordat Tobias Mohr uit een scherpe hoek faalde op de goed reagerende Himmelmann (62′). Ook Marvin Rittmüller kon met een hard schot (68′) de FCSP-doelman niet verslaan.

Dan waren daar de eerste wissels aan de kant van fcsp: Afeez Aremu en Lukas Daschner kwamen voor Rodrigo Zalazar en Rico Benatelli in de wedstrijd (69e). Het duo stond nauwelijks op het veld en kon nummer vier meevieren. Na een lange bal van Marvin Knoll ontsnapte Maximilan Dittgen aan tegenstander Busch, hij kreeg in eerste instantie het leer niet voorbij Müller, de rebound kwam terug bij Dittgen en die duwde de bal terug richting doel, Busch kon alleen achter de lijn wegwerken – 4: 0 (70e)!

Heidenheim gaf echter niet op en scoorde aanvankelijk de 4-1 via Christian Kühlwetter – hij scoorde vanaf ruim 14 meter aan de linkerkant (78′). Even later was ook Mohr succesvol vanuit een vrijwel identieke positie, terwijl Himmelmann er nog aan zijn schot kwam, maar de bal kronkelde in de verre hoek (80′). Binnen 120 seconden stond het ineens nog maar 4-2. FC St. Pauli liet verder niets meer toe en dus verlieten ze het Millerntor-veld als winnaars.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Avevor, Ziereis, Paqarada – Benatelli (69′ Aremu), Knoll (84′ Becker) – Wieckhoff (84′ Flach), Zalazar (69′ Daschner), Dittgen – Kyereh (87e Makienok)

Hoofdcoach : Timo Schultz

1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Mainka, Steurer (57′ Rittmüller), Föhrenbach – Schnatterer (46′ Mohr), Geipl, Kerschbaumer, Pick (57′ Otto) – Thomalla (46′ Kühlwetter), Schmidt (46e Schimmer)

Hoofdcoach : Frank Schmidt

Doelpunten : 1: 0 Kyereh (26′), 2: 0 Schmidt (34′, eigen doelpunt), 3: 0 Wieckhoff (46′), 4: 0 Dittgen (70′), 4: 1 Kühlwetter (78′), 4e : 2 Mohr (80′).

Gele Karten : Aremu / Otto

Scheidsrechter : Sven Jablonski (Bremen)

Toeschouwers : 2.226 (uitverkocht – Corona omstandigheden)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
27 september 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 2 94'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP224
FCH022

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
23Leart Paqarada Verdediger
26Rico Benatelli 14 Middenvelder
5Marvin Knoll 20 Middenvelder
32Jannes Wieckhoff 38 Verdediger
11Maximilian Dittgen Middenvelder
8Rodrigo Zalazar 13 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 16 Aanvaller
14Afeez Aremu 26 Middenvelder
13Lukas Daschner 8 Middenvelder
20Finn Ole Becker 5 Middenvelder
38Flach Leon 32 Verdediger
16Simon Makienok 17 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
3
2
Assists
1
1
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0