Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 19: 1. FC Heidenheim – FC St. Pauli

Speeldag 19: 1. FC Heidenheim – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft  – op zondag 31 januari 2021 – voor het eerst in zijn bestaan bij 1. FC Heidenheim met 3-4 gewonnen. Guido Burgstaller (3′), Daniel-Kofi Kyereh  (30′) en Finn Ole Becker (72′) hadden onze FC St. Pauli driemaal op voorsprong gebracht, maar Tim Kleindienst (15e, 77e) en Christian Kühlwetter maakten telkens gelijk voor de FCH. Kort voor het laatste fluitsignaal nam Rodrigo Zalazar het vierde doelpunt (86ste) voor zijn rekening en FCSP kon deze keer de voorsprong wel over de streep krijgen. Na zes nederlagen op rij was FCSP eindelijk in staat om te winnen in Heidenheim en zo drie belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie.

Aan het einde van de Engelse week voerde hoofdcoach Timo Schultz drie wijzigingen door ten opzichte van de 2-3 tegen VfL Bochum. Twee veranderingen in de achterste vier. James Lawrence startte in het centrum van de verdediging voor Daniel Buballa (bank), Luca Zander begon aan de rechterkant van de verdediging voor Adam Dźwigała (bank). Op het verdedigende middenveld maakte Eric Smith zijn debuut in de FCSP-outfit, de Zweed verving Rico Benatelli (bank). De inzet van onze hoofdtrainer Timo Schultz was vandaag lange tijd twijfelachtig. Door hevige nachtelijke pijn en het vermoeden van een niersteen liet hij zich vandaag voor de wedstrijd in het ziekenhuis onderzoeken, maar kon tijdens de wedstrijd aan de zijlijn staan ​​en het team coachen.

Onze Kiezkickers kenden een heel goede start en had in het begin veel meer van de wedstrijd. Nadat een afstandsschot van Daniel-Kofi Kyereh vanaf 25 meter rechtsonder was langsgegaan (2′) , namen de Boys in Brown de leiding. Amper 60 seconden later bracht Kyereh het leer vanaf rechts naar de verre paal, waar Guido Burgstaller het leer eerst met zijn borst langs tegenstander Kevin Sessa legde en het vervolgens vanop zes meter schoot, Jonas Föhrenbach wist de bal pas achter de lijn weg te werken en dus was het een vroege 0-1 voor onze FCSP (3′)! Het was pas het derde doelpunt in de Heidenheimer Voith Arena in het zevende gastduel en het eerste thuisdoelpunt tegen de FCH na ruim 400 minuten.

Voor FCH probeerde Oliver Hüsing het na een schot vanaf 20 meter, maar de bal ging eroverheen (7′). Burgstaller was er aan de andere kant veel dichterbij, zijn schot op 18 meter ging nipt over de lat (10′). De gastheren wisten zich langzaam te bevrijden en kwamen na een hoekschop tot gelijkmaker. Sessa bracht het leer vanaf de linkerkant de kleine backlijn in en Tim Kleindienst – die pas de dag ervoor teruggekeerd was van KAA Gent (gehuurd) en direct in de basis stond – klom het hoogste – 1-1 (15′). De wedstrijd bleef vermakelijk, FCH met de betere kansen: Sessa schoot vanuit een centrale positie 23 meter, maar Dejan Stojanović duwde de bal over de lat (18e). Kleindienst kopte vervolgens de volgende hoekschop over (19′). Na een nieuwe hoekschop schoot Andreas Geipl duidelijk over (21′).

De gastheren bleven druk uitoefenen en hadden het betere van het spel, terwijl onze Kiezkickers – die in het begin sterk waren begonnen – het steeds moeilijker hadden om gaten in de FCH-verdediging te vinden. Na een overtreding op Omar Marmoush was er een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Kyereh en Leart Paqarada stonden bij de bal, Kyereh nam de vrije trap en schoot het leer onder de muur in de rechter benedenhoek. FCH-keeper Kevin Müller was machteloos – 1-2 (30′)! Aan de overkant trok de oprukkende rechtsback Marnon Busch vanuit de rechterhoek van het strafschopgebied, de bal ging ruim twee meter voorbij de verre paal (34′). De wedstrijd bleef tot rust fel bevochten, maar er waren geen kansen meer en dus ging FCSP met een 1-2 voorsprong in de kleedkamers.

De bruin-witten keerden onveranderd terug op het veld, terwijl FCH-coach Frank Schmidt twee wijzigingen deed: Jan Schöppner en Florian Pick verving Andreas Geipl en Denis Thomalla. Minder dan drie minuten gespeeld wist Heidenheim de gelijkmaker te maken. Sessa had een bal doorgespeeld en Kühlwetter had de overhand tegen Philipp Ziereis in het strafschopgebied. Voor Stojanović bleef hij ijskoud en scoorde met een chip  de 2-2  van te maken (48′). Aan de andere kant had Burgstaller de hernieuwde voorsprong aan de voet, maar hij faalde vanaf twaalf meter op een goede Müller (50e).

Dan weer een vrije trap voor de Schultz-Elf, dit keer vanuit een goede 25 meter aan de linkerkant. Paqarada, Kyereh en Marmoush waren er klaar voor, Marmoush gooide de bal over de muur, maar ook ruim twee meter over doel (53′). Het was een intens gespeelde en zeer interessante wedstrijd met veel aanvallende acties aan beide kanten. Na ruim een ​​uur was daar de eerste wissel van Schultz. Hij stuurde Afeez Aremu het gazon op voor Eric Smith (58ste). De FCH die twee dagen langer pauze had gehad, oefende druk uit en kwam door Kühlwetter aan de volgende gelegenheid, maar James Lawrence wist zijn schot vanop 13 meter te blokkeren (61.)

Na ruim tien minuten van betrekkelijke rust bracht Paqwarada het leer vanop links het strafschopgebied in, waar Burgstaller zijn schouder uitstrekte. De bal kwam bij Finn Ole Becker en hij schoot direct vanop 15 meter en raakte de bal zo goed dat Müller hem niet meer vanuit de linker benedenhoek kon halen – 2-3 (72′)! Korte tijd later deed Schultz een dubbele wissel: Adam Dźwigała en Igor Matanović vervingen Luca Zander en Guido Burgstaller (75e).

Heidenheim bleef drukken en kwam kort daarna tot de derde gelijkmaker. Kühlwetter speelde een platte bal door het strafschopgebied vanaf de linkerkant, Kleindienst stond precies op de juiste plaats aan de tweede paal en scoorde simpel de 3-3 (77′). Het schietfeest in de Voith-Arena in Heidenheim was nog niet gedaan en opnieuw namen onze Kiezkickers de leiding. Rodrigo Zalazar scoorde na een sterke pass van de eerder ingevallen Maximilian Dittgen vanop acht meter  de 3-4 – gewoon geweldig (86e)!

In de vijf minuten durende blessuretijd gooide FCH alles naar voren en onze Kiezkickers gooiden alles in de strijd en wisten – nadat Dittgen faalde op Müller (90. + 5) – de vierde voorsprong over de streep te brengen!

1. FC Heidenheim

Müller – Busch (88. Schimmer), Hüsing, Mainka, Föhrenbach – Sessa (75. Schnatterer), Burnić (75. Theuerkauf), Geipl (46. Schöppner), Thomalla (46. Pick) – Kleindienst, Kühlwetter

Hoofdcoach : Frank Schmidt

FC St. Pauli

Stojanovic – Zander (75. Dźwigała), Ziereis, Lawrence, Paqarada (82. Buballa) – Becker, Smith (58. Aremu), Zalazar, Kyereh – Marmoush (82. Dittgen), Burgstaller (75. Matanović)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten : 0: 1 Burgstaller (3.), 1: 1 Kleindienst (15.), 1: 2 Kyereh (30.), 2: 2 Kühlwetter (48.), 2: 3 Becker (72.), 3: 3 Kleindienst (77.), 3: 4 Zalazar

Gele kaarten : Thomalla, Burnić, Busch, Kühlwetter / Paqarada, Smith

Scheidsrechter : Nicolas Winter (Hagenbach)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
31 januari 2021 13:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 19 93'

Stadion

Voith-Arena
Heeracker 18, 89522 Heidenheim an der Brenz, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCH123
FCSP224

FCSP

21Dejan Stojanović Doelman
19Luca Zander 25 Verdediger
3James Lawrence Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
23Leart Paqarada 15 Verdediger
20Finn Ole Becker Middenvelder
18Eric Smith 14 Middenvelder
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
22Omar Marmoush 11 Aanvaller
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
9Guido Burgstaller 34 Aanvaller
14Afeez Aremu 18 Middenvelder
25Adam Dźwigała 19 Verdediger
34Igor Matanovic 9 Aanvaller
15Daniel Buballa 23 Verdediger
11Maximilian Dittgen 22 Middenvelder

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
3
4
Assists
2
3
Gele kaarten
4
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0