Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 19 : SV Darmstadt 98 – FC St. Pauli

Speeldag 19 : SV Darmstadt 98 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Bij de uitwedstrijd bij SV Darmstadt 98 heeft FC St. Pauli – bij de aftrap van de tweede helft van het seizoen – een 2-1 nederlaag moeten slikken. Na de openingstreffer van Ryo Miyaichi (37) zag het lang uit dat FCSP ging winnen, maar in de slotfase vochten de Lelies terug en keerde met doelpunten van Marcel Heller (81) en Serdar Dursun (89) de wedstrijd.

Hoofdcoach Markus Kauczinski liet Florian Carstens centraal in de verdediging naast Christopher Avevor spelen op Böllenfalltor. Van de drie nieuwkomers was alleen Alexander Meier aan de reis naar Darmstadt begonnen. Echter, de spits nam vooraleerst plaats op de bank, terwijl Dimitrios Diamantakos in de aanval begon. Daarachter moesten Mats Møller Dæhli, Christopher Buchtmann en Miyaichi zorgen voor snelheid en ideeën. Bij de Lelies bracht Dirk Schuster winterwinst Victor Palsson vanaf het begin aan de start.

In de beginfase hadden beide teams lange tijd nodig om op te warmen na de winterstop. Onnauwkeurigheden aan beide zijden en geconcentreerde verdedigingslinies zorgden ervoor dat het eerste kwartier verliep zonder enige noemenswaardige offensieve acties. De eerste belangrijke gebeurtenis was een duel tussen Dursun en Jeremy Dudziak, waar Dudziak eerst moest worden behandeld maar vervolgens terug naar het veld kon terugkeren. De eerste doelgevaar kwam via Dursun, die in het strafschopgebied Robin Himmelmann probeerde te verschalken met twee pogingen (22 en 23 minuut).

Voor het eerst werd de kapitein van FCSP serieus getest door Fabian Holland, die in het strafschopgebied tot trappen kwam. Maar na de parade van Robin schoot Yannick Stark hoog over in de rebound(26.). Afgezien van deze scène kregen de 11.400 toeschouwers niet veel te zien. De eerste goede actie van onze Kiezkickers leidde direct naar de voorsprong. Møller Dæhli ging de rechtervleugel af en vond in midden van het doel Miyaichi, die de perfecte voorzet binnen kopte,0-1 (37). Kort voor de pauze had Diamantakos zelfs het tweede doelpunt aan de voet, maar zijn schot – vanaf de rand van het strafschopgebied – week af en landde op de buitenkant van de rechterpaal (44.)

Na de lange – nogal slaperige eerste helft – begon de tweede helft weliswaar  zonder wissels, maar met direct doelgevaar. Møller Dæhli stuurde Diamantakos alleen weg die alleen voor Daniel Heuer Fernandes op de doelman besloot (46). In de 54e minuut was de Griek opnieuw in het centrum, maar Tim Rieder kon in uiterste nood wegwerken. Aan de andere kant veroorzaakte een duel tussen Daniel Buballa en Marcel Heller enige discussie. Scheidsrechter Manuel Gräfe besliste na de tackle op de hoek van het strafschopgebied voor hoekschop voor de gasten(60.). Gelukkig voor onze Kiezkickers want een penalty was mogelijk geweest, ook al stond Heller mogelijk buitenspel.

Darmstadt had het betere van het spel en had de beste kans om gelijk te maken via Marvin Mehlem. Himmelmann was echter in staat om de scène op te ruimen (65.). In deze drukfase van de Lelies, waren er kansen voor de Kauczinski-Elf in de omschakeling, maar bij de tegenprik ontbrak de beslissende stootkracht. Kauczinski reageerde en bracht Johannes Flum voor Buchtmann om de verdediging te stabiliseren (75.). Eerder al had Waldemar Sobota de geblesseerde Miyaichi (59.) vervangen.

In de 81e minuut vonden de gastheren een gat in het bruine en witte verdediging. Hellers schoot door de benen van Avevor en Himmelmann zag te bal te laat, zodat de bal in de netten verdween. In de laatste fase vierde Meier zijn competitiedebuut. Hij kwam voor de onvermoeibare Diamantakos (84ste). De volgende kans was opnieuw voor Darmstadt via Heller, maar hij trapte nipt voorlangs (86.). Kort daarna viel de beslissende treffer: de ingevallen Felix bediende Dursun, die Himmelmann geen kans liet vanop 10 meter, 2-1 (89). Onze Kiezkickers gooide in de extra tijd als alles naar voren, maar meer dan uiteindelijk één onschadelijk lange afstandsschot van Carstens leverde dat niet op.

SV Darmstadt 98

Heuer Fernandes – Rieder (84. Herrmann), Franke, Höhn, Holland – Palsson (69. Bertram), Stark – Heller, Mehlem, Jones (80. Platte) – Dursun

Cheftrainer: Dirk Schuster

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Carstens, Avevor, Buballa – Knoll, Dudziak – Miyaichi (59. Sobota), Buchtmann (75. Flum), Møller Dæhli – Diamantakos (84. Meier)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Miyaichi (37.), 1:1 Heller (81.), 1:2 Dursun (89.)

Gele Kaarten: Palsson / Carstens

Scheidsrechter: Manuel Gräfe

Toeschouwers: 11.400

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
29 januari 2019 20:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 19 93'

Stadion

Merck-Stadion am Böllenfalltor
Kekuléstraße, 64287 Darmstadt, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
D98022
FCSP101

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
38Florian Carstens Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
19Luca Zander Verdediger
8Jeremy Dudziak Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
10Christopher Buchtmann 23 Middenvelder
23Johannes Flum 10 Middenvelder
11Sami Allagui Aanvaller
12Ryō Miyaichi 28 Middenvelder
28Waldemar Sobota 12 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 9 Aanvaller
9Alex Meier 18 Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
2
1
Assists
0
1
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0