Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 18: FC St. Pauli – VFL Bochum 1848

Speeldag 18: FC St. Pauli – VFL Bochum 1848

-

Wedstrijdverslag

Eindelijk! Bij de eerste wedstrijd voor de terugronde hebben onze Kiezkickers eindelijk de 2e thuisoverwinning behaald. Voor 29.005 toeschouwers in het Millerntor Stadium versloeg de FCSP – op 18 december 2017 20u30 – VFL Bochum met 2-1 (1-0). FC St. Pauli ging door doelpunten van Lasse Sobiech (34) en Jan-Marc Schneider (49) met 2-0 aan de leiding, Lukas Hinterseer maakte het tegendoelpunt (75.). Vlak voor het einde zag Bochum speler Anthony Losilla nog de geelrode kaart (90ste).

Zoals de 2. Bundesliga in het seizoen 2017/18 uit de zomervakantie kwam, zo ging het ook de winterpauze in. In de heenwedstrijd gingen onze Kiezkickers met 1-0 winnen op het veld van VfL Bochum dankzij een doelpunt van Christopher Buchtmann. Om de terugronde aan te vatten wilde FCSP opnieuw starten met een overwinning. Onze hoofdcoach Markus Kauczinski kon vandaag geen beroep doen op de toenmalige doelpuntenmaker, ook acht andere Kiezkickers waren om allerhande redenen niet beschikbaar. Dit zorgde ervoor dat Yiyoung Park zijn eerste start van het seizoen maakte – hij verving de geblesseerde kapitein Bernd Nehrig – ook Jan-Marc Schneider stond in de startopstelling, hij verving de geelrood geschorste Aziz Bouhaddouz.

In de beginfase nam de Bochum het initiatief en trok moedig in de aanval. De gasten speelde met 3 achter in, die bij balverlies een 5 mans defensie werd De eerste mogelijkheid van de wedstrijd waren dan ook voor de VfL. Na balverlies tijdens de opbouw van FCSP kwam Robbie Kruse aan de bal en dwong Robin Himmelmann meteen tot een knappe reactie (3). FCSP creëerde doelgevaar bij een kort genomen corner, maar Felix Dornebusch duwde de kans van Waldemar Sobota in corner (14). In het vervolg daarop dwong de Kauczinski-Eleven een veel belovende mogelijkheid af, maar Vitaly Janelt maakte een fout op Sami Allagui (16). Waldemar Sobota nam de vrije trap vanaf 23 meter, maar Bochum ‘s zesmans muur weerde de kans af.

Hoewel beide mogelijkheden onder de noemer halve kansen vielen, putten FC St Pauli hier moed uit en nam de controle van de match over. Ditmaal konden onze Kiezkickers zich wel belonen voor het overwicht. Op een vrije trap van Cenk Sahin kreeg Bochum de bal niet weg en Lasse Sobiech poeierde met links de bal tegen de netten, 1-0 (34).

Omdat de combinatie Sahin-Sobiech zo goed werkte, probeerden de twee Kiezkickers het opnieuw. De buitenspeler bracht de bal voor en Lasse kopte moederziel alleen de bal recht op VfL-doelman Dornebusch (38e). Bochum kreeg geen grip op Lasse en hij kopte een voorzet van Sobota op de deklat (40). Even later klonk fluitje voor de rust.

Na de pauze ging het verder voor 29.005 toeschouwers in Millerntor. De gasten kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers en hadden meteen 2 goede kansen. Kruse legde de bal slim terug op de 16-meter waar Kevin Stöger Himmelmann testte(46.). Een beetje later was het zelfs nog overtuigender, nadat Stefano Celozzi met een zondagsschot Robin tot een wereldparade dwong (48.). Bij de daarop volgende corner voor VfL kon FCSP counteren en Sahin dribbelde Sidney Sam en speelde Schneider gepast aan. De aanvaller scoorde ijskoud de 2-0 (49e).

Met een voorsprong van twee doelpunten liep alles op wieltjes voor FCSP. De gasten drongen wel aan maar stootte steeds op het compacte FCSP blok. Dit zorgde er natuurlijk voor dat FC St. Pauli kansen had op de counter. Schneider speelde Sami Allagui aan maar die liet de wenkende kans liggen en trapte simpel op Dornebusch (73). In plaats van de 3: 0 kwam de Bochum op dat moment uit het niets aan een tegentreffer. Na een hoekschop waren onze Kiezkickers niet overtuigend genoeg en Lukas Hinterseer kon van kortbij de 2-1 tegen de netten trappen (75.). Onze Bruin-witten verdedigde vanaf toen hartstochtelijk de kleine voorsprong en nadat Anthony Losilla nog een geelrode kaart kreeg (90.) stond de tweede thuisoverwinning van het huidige seizoen vast. Vreugde, verlossing, winterpauze.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Flum, Park – Sahin (68. Litka), Allagui (90.+4 Choi), Sobota – Schneider (85. Kalla)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

VfL Bochum

Dornebusch – Gyamerah (60. Hoogland), Losilla , Bastians – Celozzi, Janelt (89. Tesche), Danilo – Sam (65. Wurtz), Stöger, Kruse – Hinterseer

Cheftrainer: Jens Rasiejewski

Doelpunten: 1:0 Sobiech (34.), 2:0 Schneider (49.), 2:1 Hinterseer (75.)

Gele Kaarten: Park, Flum / Janelt, Stöger

Geelrode Kaart: Losilla (90.)

Scheidsrechter: Bibiana Steinhaus

Toeschouwers: 29.005

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
18 december 2017 23:43 Tweede Bundesliga 2017-2018 18 94'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP112
BOC011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
3Lasse Sobiech Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
23Johannes Flum Middenvelder
39Yiyoung Park Verdediger
31Maurice Jerome Litka 22 Middenvelder
11Sami Allagui 37 Aanvaller
37Kyoungrok Choi 11 Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
29Jan-Marc Schneider 27 Aanvaller
27Jan-Philipp Kalla 29 Verdediger

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
2
1
Assists
1
0
Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
1