Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 17: FC St. Pauli – Wehen Wiesbaden

Speeldag 17: FC St. Pauli – Wehen Wiesbaden

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers hebben –  op zaterdag 14 december 2019 13u00 – SV Wehen Wiesbaden verslagen met 3-1. Viktor Gyökeres (21e) had onze FCSP op voorsprong getrapt. Na de gelijkmaker door Manuel Schäffler (70.) stonden Henk Veerman (87.) en opnieuw Gyökeres (90.) aan het kanon. Drie punten die voor stralende gezichten gaf bij de 29.211 toeschouwers op Millerntor.

Een frisse bries en temperaturen net boven het vriespunt, dit was het decor voor een gevecht om drie belangrijke punten. Vergeleken met de wedstrijd bij SSV Jahn Regensburg deed hoofdcoach Jos Luhukay – sommige noodgedwongen – verschillende wijzigingen. Marvin Knoll verving de geel-rode geschorste Philipp Ziereis in de verdediging. Voor hem kwam de herstelde Christopher Buchtmann voor de verdediging op de zes. Finn Ole Becker begon naast hem. Sebastian Ohlsson startte op de links back positie. Onze verdediging speelde – door de blessure van James Lawrence – opnieuw met 4 man. Viktor Gyökeres speelde voor Mert Kuyucu, die vandaag op de bank zat.

De gasten begonnen met een massieve verdedigingslinie van vijf mensen en loerden gezien hun spelwijze op de counter. In de vijfde minuut liet Marvin Knoll voor een eerste keer zien hoe hij deze verdedigingsgordel slim kon verschalken. Zijn chip naar Viktor Gyökeres was voorbeeldig en de Zweed pakte vakkundig de bal mee met de borst. Helaas vond zijn voorzet geen medespeler voor doel en zo kon Wiesbaden wegwerken. Maar het principe was duidelijk, met snel spel de gordel doorbreken.

Dit is precies wat Luca Zander, Waldemar Sobota, Henk Veerman en Finn Ole Becker deden. Met een goede combinatie speelden ze door de helft van de Wehen. Uiteindelijk probeerde Becker het vanaf de rand van het doel. Doelman Lindner kreeg de stuiterde bal niet onder controle, maar helaas viel de bal voor de voeten van een gele verdediger (7e). Het duurde elf minuten voordat Becker het opnieuw vanop links probeerde. Dit keer hield Lindner de bal wel klemvast (18e).

Korte tijd later was Lindner wel verslagen. Na een mislukte poging van Wiesbaden om de bal weg te werken viel de bal op links voor de voeten van Gyökeres. Hij drong de linkhoek van het strafschopgebied binnen en schoot op doel. De bal werd afgeweken op een vallende verdediger en fladderde zo in de korte hoek. De rest was een groot gejuich voor de noordcurve en een sprintend Matze die zijn vreugde de Gegenrade in brulde (21e). Zelfs na het doelpunt gaven onze Kiezkickers niet op. Veerman had een 2-0 voorsprong op het hoofd – na een scherpe hoekschop Buchtmann -hoek, maar hij streelde de bal net voorbij de tweede paal (31e).

Ook de poging van Waldemar Sobota ging naast het doel. Het schot werd voorafgegaan door een geweldige combinatie tussen Ryo Miyaichi en Veerman, die onze snelle vleugelspeler op reis stuurde. Met het eerste contact zette Miyaichi voor op Sobota, maar door tegenwerk van de Wehen verdediging kon Waldemar niet aan de bal (40e). Zo gingen we met 1-0 de kleedkamers in.

Na de pauze bleven beide teams ongewijzigd. Het beeld op het veld bleef onveranderd. Onze Kiezkickers hadden het betere van het spel, terwijl de gasten het bleven proberen vanuit hun egelstelling. En ondanks al het balbezit, waren het de gasten die de eerste kans van de tweede helft hadden. Na een korte, verwarrende fase in het strafschopgebied van Robin Himmelmann kwam Titsch-Rivero aan de bal. Met zijn tweede balcontact schoot de Wiesbadener. Leo Østigard gooide zich in het schot, uiteindelijk nam dit de vaart uit het schot en kon Himmelmann de bal vasthouden (53.).

Himmelmann pareerde kort daarna heel goed. Na een diagonale vliegende bal verscheen Stefan Aigner vrij voor onze doelman. De veteraan schoot strak in de verre hoek, maar het been van Himmelmann voorkwam erger (57 ‘)

Maar in de 70e minuut had onze keeper geen verhaal tegen de volgende actie. Een mislukte poging tot uitverdedigen door Marvin Knoll belandde in de voeten van Wehen’s topscorer Manuel Schäffler. Schäffler – die zich tot dan toe nauwelijks liet opmerken – aarzelde niet lang en plaatste de bal linksboven in de winkelhaak, 1-1. Bitter, omdat dit doelpunt – ondanks de Aigner-kans – er niet zat aan te komen. Een paar minuten waren onze Kiezkickers van hun melk. In de 84e minuut had Zander de volgende gelegenheid na een mooie individuele actie. Maar zijn schot vanaf elf meter in de korte hoek was geen probleem voor Lindner.

Maar kort daarna mocht Millerntor alsnog juichen. Na een klasse bal van Becker naar Gyökeres , kon Victor doorduwen naar Veerman. Na een goede balaaname prikte onze spits de bal tegen de netten en zette zo Millerntor in vuur en vlam (87.). En net op het moment dat SV Wehen Wiesbaden een slotoffensief wou opstarten, zette Gyökeres het orgelpunt. Hij werkte een actie via Sobota en invaller Kevin Lankford netjes af en liet Millerntor diep ademhalen (90e). Kort daarna was het voorbij en was het tijd om te vieren.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigard, Knoll, Ohlsson (61.Kuyucu) – Becker, Buchtmann (61.Benatelli) – Miyaichi, Sobota, Gyökeres – Veerman

Hoofdcoach: Jos Luhukay

SV Wehen Wiesbaden

Lindner – Ajani, Mockenhaupt, Dams, Chato, Third Gen – Mrowca, Kyereh, Titsch-Rivero (62nd Knöll), Aigner (69th Shipnoski) – Schäffler

Hoofdcoach: Rüdiger Rehm

Doel: 1: 0 (21e, Gyökeres), 1: 1 (70e Schäffler), Veerman (87e), Gyökeres (90e)

Gele kaarten:   / Titsch-Rivero, Schäffler

SR: Robert Kempter

Toeschouwers: 29.211

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
14 december 2019 13:00 Tweede Bundesliga 2019-2020 17 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP123
SVWW011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
3Leo Østigård Verdediger
43Sebastian Ohlsson 34 Verdediger
9Viktor Gyökeres Aanvaller
10Christopher Buchtmann 26 Middenvelder
12Ryō Miyaichi 7 Middenvelder
37Finn Ole Becker Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
25Henk Veerman Aanvaller
34Mert Kuyucu 43 Middenvelder
26Rico Benatelli 10 Middenvelder
7Kevin Lankford 12 Middenvelder
Doelpunten
2
0
Assists
2
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0