Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 17 : FC St. Pauli – Greuther Fürth

Speeldag 17 : FC St. Pauli – Greuther Fürth

-

Wedstrijdverslag

In de voorlaatste thuiswedstrijd van 2018 hebben onze Kiezkicker hun thuiswedstrijd tegen SpVgg Greuther Fürth met 2-0 (1-0) gewonnen. In het uitverkochte Millerntor maakten Florian Carstens (21) en Ryo Miyaichi (69) de doelpunten voor onze Boys in Brown. FCSP beëindigd hiermee zijn sterke heenronde met 31 punten en een 4e plaats in de rangschikking.

Vergeleken met de 1-3 uit overwinning bij VfL Bochum deed hoofdcoach Markus Kauczinski drie wijzigingen in zijn startelf. Florian Carstens verving bij zijn startdebuut op Millerntor de geel-geschorste Philipp Ziereis. De herstelde Marvin Knoll startte voor de zieke Johannes Flum, Mats Møller Dæhli begon in de plaats van Waldemar Sobota.

Bij temperaturen rond het vriespunt begonnen beide teams  -in het uitverkochte Millerntor-stadion – aan de wedstrijd. De eerste kans voor onze FCSP was er al na 120 seconden. Na een voorzet vanop links van Jan-Philipp Kalla, legde Sami Allagui af naar Jeremy Dudziak, die op zijn beurt Ryo Miyaichi in het strafschopgebied bediende. Ryo zijn eerste schot werd nog  geblokkeerd, zijn de tweede poging spatte op de dwarsbalk uiteen (2′)! Aan de kant van de gasten probeerde rechtsback Maximilian Sauer het van ver, maar zijn bal belandde in de Zuid Tribune (8′).

Vervolgens ontwikkelde er zich een evenwichtige wedstrijd zonder noemenswaardige doelkansen aan beide kanten. Fürth maakten de ruimtes zo klein zodat onze Kiezkickers voorlopig geen opening vonden. Een hoekschop brak de wedstrijd open. Knoll vond Henk Veerman bij de eerste paal, diens kopbal werd nog knap door SpVgg keeper Sascha Burchert tegen de lat verwerkt, maar de rebound werd door Carstens in de netten gekopt, 1-0 (21′). FCSP hield het tempo hoog: na een lage voorzet van de opgerukte Luca Zander probeerde Veerman het in de volley – maar Mario Maloca kon nog weg werken (24).

Defensief gaf FCSP nauwelijks iets weg, meer dan een kopbal van Daniel Keita-Ruel – die duidelijk over ging (33′) – viel er niet te noteren. Kort voor de pauze staken onze Kiezkickers de neus weer aan het venster. Knoll nam een ​​vrije trap van het middenveld, zijn bal werd door Fürth Maloca bijna in eigen doel gedevieerd (44′). Kort daarna passeerde Møller Dæhli verschillende tegenstanders in het strafschopgebied en legde vanop de achterlijn terug naar Dudziak. Jeremy zijn schot kon echter door de SpVgg-verdediging onschadelijk gemaakt worden (45+ 1′). Even later klonk het rustsignaal.

Ongewijzigd keerden beide teams terug uit de kleedkamers en net zoals in de eerste helft hadden onze Kiezkicker de betere start. Na het winnen van de bal vlak voor het strafschopgebied van Fürth bediende Møller Dæhli Dudziak, wiens schot vanop rechts door Sauer – voor de verslagen Burchert – nog van de lijn kon worden geveegd (46′). Opnieuw was FCSP daar: Knoll bracht een vrije trap vanaf eigen helft voor het doel, waar Allagui het hoogst klom, maar zijn kopbal ging alleen langs de rechterpaal (49e).

Aan de andere kant trilde opeens de netten, maar Keita-Ruel stond duidelijk buitenspel dus telde het doelpunt niet (51′). Zes minuten later werd het heet voor doel van FC St Pauli toen Sauer Sebastian Ernst bediende, zijn schot vanop 13 meter ging maar nipt langs de rechterpaal buiten (58.). De gasten zaten nu een beetje beter in de wedstrijd, vooral omdat FCSP het in zijn aanvallend spel dikwijls aan precisie ontbrak.

Dan was er een snelle counter van de gasten via de ingevallen Daniel Steininger – die het vanop 18 meter probeerde – maar zijn schot vond de sterk reagerende Himmelmann op zijn weg. Himmelmann was ook ter plaatse op de rebound van Keita-Ruel (68e). Terwijl de gasten de gelijkmaker lieten liggen, scoorden onze Boys in Brown het tweede doelpunt! Kalla had het leer op de middellijn gewonnen en bediende Møller Dæhli. Mats liet zijn tegenstander Paul Jaeckel ter plekke staan en zette voor doel. Het was het naar binnen geknepen Miyaichi die de bal simpel binnen knikte, 2-0 (69′)!

Fürth liet niet na en had prompt de kans op de aansluitingstreffer, maar Christopher Avevor kon het schot van Keita-Ruel blokkeren (71′). Aan de andere kant had Miyaichi de 3-0 aan de voet. Na een aangeven van Dudziak had de aanvallende vleugelspeler een goede kans, maar hij schoot het leer twee meter over het doel (78′). Voor de slotfase bracht Kauczinski – die eerder Dimitrios Diamantakos inbracht voor Allagui (67′) – met Waldemar Sobota vers bloed voor Moller Dæhli op het grasveld (79′).

Diamantakos probeerde het op links maar diens lage schot passeerde de verre paal (82 ‘). Het werd nog even spannend voor het laatste fluitsignaal. De opgerukte verdediger Maloca miste nipt de aansluitingstreffer, zijn kopbal van op 8 meter belandde op de lat (87 ‘). Vlak daarna mistte – ingevallen voor Miyaichi –  Jan-Marc Schneider op een hoekschop de 3-0 (90 + 2). Toen klonk het eindsignaal. Onze Kiezkickers vierden hun eerste thuisoverwinning sinds begin oktober en beëindigden hun sterke heenronde met 31 punten op de vierde plaats.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Carstens, Kalla – Knoll, Dudziak – Miyaichi (87. Schneider), Allagui (67. Diamantakos), Møller Dæhli (78. Sobota) – Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SpVgg Greuther Fürth

Burchert – Sauer, Maloca, Magyar, Mohr – Gugganig (84. Raum), Jaeckel – Atanga, Ernst, Green (57. Steininger) – Keita-Ruel


Cheftrainer
: Damir Buric

Doelpunten: 1:0 Carstens (21.), 2:0 Miyaichi (69.)

Gele kaarten: Diamantakos / Maloca, Magyar, Gugganig

Scheidsrechter: Felix Zwayer

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
15 december 2018 13:00 Tweede Bundesliga 2018-2019 17 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP112
SGF000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
38Florian Carstens Verdediger
27Jan-Philipp Kalla Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
8Jeremy Dudziak Middenvelder
12Ryō Miyaichi 29 Middenvelder
29Jan-Marc Schneider 12 Aanvaller
15Daniel Buballa Verdediger
14Mats Møller Dæhli 28 Middenvelder
28Waldemar Sobota 14 Middenvelder
11Sami Allagui 18 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 11 Aanvaller
25Henk Veerman Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
2
0
Assists
1
0
Gele kaarten
1
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0