Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 16: Jahn Regensburg – FC St. Pauli

Speeldag 16: Jahn Regensburg – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

In de laatste uitwedstrijd van het jaar moesten onze Kiezkicker – op zondag 8 december 2019 13u30 – bij SSV Jahn Regensburg opnieuw een nederlaag van 1-0 incasseren. FCSP miste verschillende goede kansen in de eerste helft voordat SSV kort voor rust verrassend via Marco Grüttner de leiding nam. In de tweede ronde probeerden onze Kiezkickers van alles – zelfs na het geel-rood voor Phillippe Ziereis (69.) – maar ze konden opnieuw de nederlaag niet voorkomen.

Voor de wedstrijd bij SSV Jahn Regensburg deed hoofdcoach Jos Luhukay twee wijzigingen in vergelijking met de 0-1 thuisnederlaag tegen Hannover 9. Leo Østigård keerde terug naar de eerste elf en U23-Kiezkicker Mert Kuyucu vierde zijn debuut in de 2e Bundesliga. Voor Østigård en Kuyucu moesten Jan-Philipp Kalla en Viktor Gyökeres (beide bank) wijken. Waldemar Sobota was voor het eerst in zijn 132e wedstrijd aanvoerder van onze Kiezkickers.

Onze Kiezkicker – die in de verdediging met een vijfvoudige verdediging en bij balbezit met een drievoudige verdediging speelden – kregen de eerste kans van Sobota. De middenvelder probeerde het vanop 25 meter maar SSV-keeper Alexander Meyer was ter plaatse (4′). Het was de enige opmerkelijke actie in een openingsfase die aan beide kanten werd gekenmerkt door veel afval. In de wedstrijd stond FCSP niets toe. Na een inworp was er het eerste schot op doel voor Jahn. Benedikt Saller probeerde het van ver maar raakte het leer niet goed (17′).

Toen werden onze Kiezkickers zelf zekerder en zetten ze de voorwaartse versnelling in. Ryo Miyaichi liep aan de rechterkant en stak over naar Mats Møller Dæhli in het midden. De middenvelder raakte de bal met het hoofd en zo kwam de bal bij Henk Veerman. Enigszins verrast door het afwijking door Møller Dæhli, legde de aanvaller de bal vanaf zeven meter duidelijk langs het doel van Jahn (20). Kort daarna was Veerman er opnieuw dichtbij. Een voorzet van Luca Zander plaatste hij -onder druk van Marcel Correia – technisch sterk op de dwarsligger (22′).

Nogmaals probeerde FC St. Pauli het vanop de rechterkant. Marvin Knoll gaf naar Zander en die stak over naar Veerman. Zijn kopbal van tien meter duwde Meyer langs de linkerpaal (28). De volgende hoekschop van Sobota ging nipt voorbij Østigård (29′). De gasten probeerden het keer op keer om met snelle aanvallen gevaarlijk voor de FCSP-doel te komen. FCSP verdedigde echter zeer compact en lieten nauwelijks iets toe. Benedikt Gimber probeerde het met een schot vanuit de 2e lijn, maar de bal ging duidelijk voorbij (35′).

Aan de andere kant waren onze Boys in Brown daar met een snelle aanval. Miyaichi diende Veerman, die het leer na een korte aarzeling vanop de rand van het strafschop gebied over het SSV-doel plaatste (4′.). In de actie hierop nam SSV de leiding. Andreas Albers gebruikte een misverstand tussen Sobota en Kuyucu en speelde Marco Grüttner met een lage voorzet in het strafschopgebied aan.De kapitein van Jahn scoorde met een hakje vanop negen meter. obin Himmelmann was er nog aan maar kon de 1-0 niet voorkomen (42′). Even later klonk het rustfluitje.

Personeel ongewijzigd en luid ondersteund door de 1.800 FCSP-fans die waren meegereisd, begonnen de Kiez-kickers aan de tweede helft. Deze begon later omwille van een kapot doelnet. Jahn had de eerste kans, maar Max Besuschkow mikte bij zijn poging vanop 23 meter te hoog (48.). Sebastian Stolze probeerde het iets later vanop bijna 35 meter, maar ook hij mistte het doel (53′). In ruil daarvoor drong Veerman het strafschopgebied van SSV binnen, maar kon door verschillende Regensburgers worden afgestopt (54′).

Slechts 60 seconden later had Møller Dæhli de grote kans om gelijk te maken. De Noor liet Correia achter en ging allen op SSV-keeper Meyer af, maar hij kon vanaf 15 meter niet afwerken (55′). Jann George probeerde het twee keer vanop rechts maar stuitte steeds op Himmelmann (59′, 61′). Ook Besuschkow vond zijn meester in Himmelmann (63.).

Toen deed Luhukay zijn eerste vervanging: voor James Lawrence stuurde hij de aanvallende vleugelspeler Luis Coordes op het gras van Regensburg (66). Echter even later vloog Philipp Ziereis na een fout op Grüttner met geel-rood vanaf het veld – een zeer zware beslissing (68′). Bijna was het tweede doelpunt een feit, maar Besushkov mikte te hoog (71.). Kort daarna miste George ook vanaf 20 meter (72′) en Stolze raakte de paal na een hoekschop (78′).

Het was natuurlijk heel moeilijk voor de Kiez-kickers om nog een punt te behalen. Ze vochten en probeerde allesn, maar de gehoopte gelijkmaker zou niet allen. Zo trof Marvin Knoll op een vrije trap, het leer niet goed (80′). Een Sobota hoekschop kopte Knoll over (82′). Zelfs invaller Finn Ole Becker mikte vanaf de 2e linie te hoog (86′). Het was de laatste belangrijke scène van de wedstrijd. FCSP speelde in de eerste helft degelijk, maar kon uiteindelijk geen punt meenemen.

SSV Jahn Regensburg

Meyer – Saller (63e Heister), Nachreiner, Correia, Okoroji – George, Gimber, Besuschkow, Proud (86. Wekesser) – Grüttner, Albers (81st Schneider)

Hoofdcoach : Mersad Selimbegovic

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Ziereis, Lawrence (67e coördinaten), Kuyucu – Miyaichi, Knoll, Møller Dæhli (84e Becker), Sobota – Veerman (81e Tashchy)

Hoofdcoach : Jos Luhukay

Doelpunten : 1: 0 Grüttner (42.)

Gele kaarten : Saller / Ziereis, Sobota

Tweede gele kaart : Ziereis (69., fout)

Scheidsrechter : Sven Waschitzki

Toeschouwers : 15.026

 

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
8 december 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 16 93'

Stadion

Continental Arena
Franz-Josef-Strauß-Allee 22, 93053 Regensburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SSV101
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
21James Lawrence 36 Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
34Mert Kuyucu Middenvelder
12Ryō Miyaichi Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 37 Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
25Henk Veerman 24 Aanvaller
36Luis Coordes 21 Middenvelder
37Finn Ole Becker 14 Middenvelder
24Boris Tashchy 25 Aanvaller

Doelpunten
1
0
Assists
1
0
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
1