Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 15: SPVGG Greuther Fürth vs FC St. Pauli

Speeldag 15: SPVGG Greuther Fürth vs FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft vandaag – zondag 26 november 2017 13u30 – duidelijk en verdiend verloren bij Greuther Fürth. In een wedstrijd waar onze Kiezkickers nooit in de wedstrijd kwamen schoten Maximilian Wittek (33) en David Raum (45) de gastheren in de eerste helft op 2-0 voorsprong. Na de rode kaart van St. Pauli kapitein Bernd Nehrig (63) zorgde Kahled Narey (72) en Julian Green (79) voor de 4: 0 eindscore.

Na de niet met 3 punten beloonde inhaalbeweging tegen Jahn Regensburg, waren onze Kiezkickers er op gebrand om bij Fürth eindelijk de 3 punten te behalen. Voor deze wedstrijd had hoofdcoach Olaf Janssen twee wijzigingen aangebracht in de startelftal. Maurice Litka verving Waldemar Sobota op de flank en aanvaller Aziz Bouhaddouz stond voor het eerst in iets meer dan twee maanden opnieuw aan de start. Dit betekende ook de terugkeer naar het systeem met twee aanvallers. Daarom zat Mats Møller Dæhli op de bank.

Bij de eerste noemenswaardige offensieve fase kon Bouhaddouz  -na een lange pass van Cenk Sahin- zijn partner Sami Allagui aanspelen, deze kwam slechts enkele centimeters om Fürth keeper Sascha Burchert te verrassen. In de eerste 15 minuten waren beiden clubs voornamelijk defensief ingesteld en waren de kansen schaars. De gastheren probeerde het daarom een paar keer van op afstand, de poging van Narey was er het kortste bij (21). Echt spannend werd het wanneer Green, Narey in het strafschopgebied aanspeelde maar een knappe reactie van Robin Himmelmann voorkwam erger(25).

De passiviteit van FCSP werd niet veel later terecht afgestraft. Raum speelde links op de flank Maximilian Wittek aan, Himmelmann kreeg de handschoenen er niet voldoende tegen het krachtige schot, 1-0 (33). Voor de meegereisde fans van FC St. Pauli (2000 toeschouwers) viel er voor het de rest van de eerste helft weinig te vieren omdat FCSP aanvallend niks voorstelde. In plaats daarvan gebruikte de gastheren de ruimtes optimaal en wisten zelfs via Raum de voorsprong te verdubbelen, van buiten de strafschopgebied liet hij Himmelmann geen kans. (45).

Net als de week ervoor moest de FCSP een achterstand van twee doelpunten ophalen. In tegenstelling tot de Jahn kon FCSP de situatie niet voor de rust rechtzetten. Coach Olaf Janssen was uiteraard niet tevreden en reageerde door Johannes Flum voor Allagui te brengen, om zo het middenveld terug te veroveren.

Kort na de pauze waren de Bruin-witte eindelijk in het offensief. Litkas poging van buiten het strafschopgebied mistte echter de nauwkeurigheid om Burchert in de problemen te brengen (49). De  thuisploeg toonde echter waarom het de afgelopen wedstrijden thuis overtuigend wist te winnen en maakte met gezonde agressieve druk het leven van FCSP moeilijk. Na een uur stuurde Flum Sahin diep maar Wittek kon het schot van de Turk op het laatste moment blokkeren.

Heel bitter werd het in de 63e minuut. Scheidsrechter Martin Thomsen gaf – na een fout op green-  een tweede gele kaart aan Nehrig, hij kon meteen de kleedkamers in. De ‘klaverbladjes’ kregen hierdoor extra ruimtes, die Levent Aycicek op de 67e bijna optimaal gebruikte. Robin Himmelmann kon echter met de vuisten redden. Aan de overkant had Bouhaddouz een unieke kans om de aansluitingstreffer te maken maar Azziz verkwanselde de unieke kans op Burchert (69.).

Narey deed het veel beter en legde de wedstrijd in een definitieve plooi. Nadat hij twee minuten eerder nog had gefaald liet hij onze nummer 30 in de 72e minuut geen kans en scoorde de 3-0.  Amper zes minuten later deed ook Green zijn duid in het zakje. Na een solo door het midden en een dubbele pass met Raum scoorde hij het vierde doelpunt van Fürth (79e).

In de slotfase hadden Flum (86 ‘) aan de ene kant en Daniel Steininger aan de andere kant nog kunnen scoren maar de kansen werden of gemist of eindigde op de paal. Scheidsrechter Thomsen vond het na precies 90 minuten welletjes, 4-0 was de oververdiende score.

SpVgg Greuther Fürth

Burchert – Maloca, Caligiuri, Hilbert (76. Steininger), Wittek – Gugganig, Pinter (30. Aycicek) – Narey, Raum (82. Dursun), Sontheimer – Green

Cheftrainer: Damir Buric

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Sobiech, Buballa – Nehrig – Sahin, Buchtmann, Litka (65. Møller Dæhli) – Bouhaddouz (73. Schneider), Allagui (46. Flum)

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 1:0 Wittek (33.), 2:0 Raum (45.), 3:0 Narey (72.), 4:0 Green (79.)

Gele Kaarten: Pinter, Hilbert / Nehrig, Flum, Sobiech, Sahin

Geel-Rode Kaarten: Nehrig (63.)

Scheidsrechter: Dr. Martin Thomsen

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
26 november 2017 13:30 Tweede Bundesliga 2017-2018 93'

Stadion

Sportpark Ronhof | Thomas Sommer
Laubenweg 60, 90765 Fürth, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SGF224
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
3Lasse Sobiech Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
10Christopher Buchtmann Middenvelder
7Bernd Nehrig Middenvelder
31Maurice Jerome Litka 14 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 31 Middenvelder
9Bouhaddouz Aziz 29 Aanvaller
29Jan-Marc Schneider 9 Aanvaller
11Sami Allagui 23 Aanvaller
23Johannes Flum 11 Middenvelder

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten
4
0
Assists
0
0
Gele kaarten
2
4
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
1