Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 14: SpVgg Greuther Fürth – FC St. Pauli

Speeldag 14: SpVgg Greuther Fürth – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

In de eerste wedstrijd van 2021 verloor FC St. Pauli met 1: 2 (0: 2) bij SpVgg Greuther Fürth. De Midden-Franken waren op zondag 3 januari 2020 de betere ploeg en kwamen terecht op voorsprong dankzij de goals van Julian Green (24e, handstraf) en Havard Nielsen (27e). In de slotfase maakte de kort daarvoor ingevallen Leon Flach nog het aansluitingsdoel (82e) maar het was niet genoeg voor de FC St. Pauli.

Hoofdcoach Timo Schultz had voor de openingswedstrijd in Fürth een “kleine nieuwe start” aangekondigd en dat was ook aan het personeel te zien. Schultz voerde vijf wijzigingen door ten opzichte van de 3-0-nederlaag tegen Fortuna Düsseldorf. Nieuwkomer Adam Dźwigała kwam in de centrale verdediging naast Marvin Knoll, Afeez Aremu maakte zijn debuut op het verdedigende middenveld in de 2e Bundesliga, Kevin Lankford startte op de rechtervleugel, Lukas Daschner op het middenveld en Simon Makienok in het aanvalscentrum. Daniel Buballa, Finn Ole Becker, Rico Benatelli, Daniel-Kofi Kyereh en Igor Matanovic zaten op de bank naast de teruggekeerde Guido Burgstaller. Aan de kant van Fürth, die zeven van de negen voorgaande competitiewedstrijden wonnen, vertrouwde Stefan Leitl op dezelfde basiself,

Vanaf het begin ontwikkelde zich een intense wedstrijd waarin de jongens in Brown in de beginfase agressief verdedigden en geen bal weggaven. Fürth nam echter de controle over het spel over met het verstrijken van de speeltijd. Na twee opeenvolgende corner kregen de gastheren hun eerste kansen: eerst kopte centrale verdediger Paul Jaeckel langs rechts omdat Adam Dźwigała in staat was om beslissend in te grijpen (15′), daarna joeg de oprukkende rechtsback Marco Meyerhöfer het leer langs de rechterkant van het doel (16′).

Na een hoekschop wees scheidsrechter Tobias Reichel naar het stip omdat Marvin Knoll een schot van Jaeckel op de arm had gekregen die boven de schouder was uitgestrekt. Julian Green stapte naar de stip en raakte de rechter benedenhoek. Svend Brodersen zat al op de knieën – 0: 1 (23′). Fürth voegde er amper vier minuten later een tweede aan toe: Brodersen kon de hoge voorzet van Meyerhöfer op de tweede paal niet vasthouden en Havard Nielsen duwde het leer vanuit een scherpe hoek over de lijn – 2-0 (27′). Fürth bleef de wedstrijd domineren en kreeg de volgende kans, maar een dubbel van richting veranderd schot van Jamie Leweling passeerde de linkerpaal (32e).

FCSP konden zich nauwelijks bevrijden van de druk van de gastheren en slaagden er nog steeds niet in om zich een weg te banen in de buurt van het SpVgg-strafschopgebied. Het eerste schot op doel van de Schultz-Elf liet nog lang op zich wachten, terwijl Paul Seguin vanaf 18 meter aan de andere kant kon trekken, maar Brodersen ving gemakkelijk (35e). In blessuretijd wist Brodersen een volley van David Raum over de lat te sturen (45e + 1), kort daarna klonk het fluitsignaal van de rust. Waar het uiteindelijk om ging, was een verdiende 2-0 voorsprong voor SpVgg.

Hoofdcoach Timo Schultz voerde een wijziging door voor de tweede helft, Daniel Buballa verving Leart Paqarada. Er moest veel meer komen van de Kiezkickers als ze iets wilden halen op de Fürth Ronhof, er veranderde echter niets in het spel, de Fürth bleef de dominante en was het actievere team. Anton Stach probeerde het vanaf 22 meter, maar joeg het leer ver over (49′). Even later speelden de FCSP zich een weg naar het strafschopgebied van SpVgg, maar Maximilian Dittgen schoot duidelijke mis (51′) en Brodersen greep ook een schot van Groen (59′).

Na een goed uur voerde Schultz de volgende twee wijzigingen door. Hij stuurde Daniel-Kofi Kyereh en Igor Matanovic voor Lukas Daschner en Simon Makienok (61ste). Kort daarna kopte Nielsen een vrijstaande kop van negen meter eroverheen (63.), in ruil daarvoor schoot Kyereh op twee Fürthers na een vlakke Dittgen-voorzet in het strafschopgebied (64.). Aan de andere kant was het gevaarlijker, maar Knoll wist het schot van Nielsen van dichtbij af te weren (67e).

Als gevolg hiervan zochten de Boys in Brown vaker de weg in het offensief, maar de eerste echte kansen om te scoren mislukte omdat ze hun tanden bijten op het goed gespreide SpVgg-defensief en te onnauwkeurig handelden en met te weinig penetratie in het spel naar voren. Tot FC St. Pauli uit het niets trof! Na een corner nam de eerder ingekomen Leon Flach het volle risico en schoot het leer in de rechter benedenhoek – slechts 1: 2 (82ste)!

Schultz reageerde kort daarna en bracht nog een aanvaller in het duel met Guido Burgstaller voor Kevin Lankford (85e). Fürth scoorde even later voor de derde keer, maar toen hij trof stond Dickson Abiama – die eerder was ingevallen – net buitenspel (85ste). Onze Kiezkickers gooiden alles weer naar voren, Rodrigo Zalazar trof de bal vanaf 18 meter maar raakte hem niet vol (89ste). Dat was alles voor FCSP, in plaats daarvan kreeg Fürth in de slotminuten een paar goede kansen. Eerst trof Timothy Tillman de paal (90′), daarna miste Branimir Hrgota onbegrijpelijk de derde treffer (90ste + 3). Het was dus een oververdiende 2-1 thuisoverwinning voor SpVgg.

SpVgg Greuther Fürth

Burchert – Meyerhöfer, Jaeckel, Bauer, Raum – Leweling (68e Hrgota), Stach, Seguin (83e Sarpei), Ernst (77e Tillman) – Groen – Nielsen (77e Abiama)

Hoofdcoach : Stefan Leitl

FC St. Pauli

Brodersen – Ohlsson, Dźwigała, Knoll, Paqarada (46e Buballa) – Zalazar, Aremu (77e Flach) – Lankford (85e Burgstaller), Daschner (61e Kyereh), Dittgen – Makienok (61e Matanovic)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten : 1-0 Green (24e, pen.), 2-0 Nielsen (27e), 2: 1 vlak (82e)

Gele kaarten : Seguin / Paqarada, Aremu, Ohlsson

Scheidsrechter : Tobias Reichel (Stuttgart)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
3 januari 2021 13:00 Tweede Bundesliga 2020-2021 14 93'

Stadion

Sportpark Ronhof | Thomas Sommer
Laubenweg 60, 90765 Fürth, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SGF202
FCSP011

FCSP

33Svend Brodersen Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
25Adam Dźwigała Verdediger
23Leart Paqarada 15 Verdediger
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
7Kevin Lankford 9 Middenvelder
11Maximilian Dittgen Middenvelder
13Lukas Daschner 17 Middenvelder
14Afeez Aremu 38 Middenvelder
16Simon Makienok 34 Aanvaller
15Daniel Buballa 23 Verdediger
17Daniel-Kofi Kyereh 13 Aanvaller
34Igor Matanovic 16 Aanvaller
38Flach Leon 14 Verdediger
9Guido Burgstaller 7 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
2
0
Assists
1
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0