Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 14 : Jahn Regensburg -FC St. Pauli

Speeldag 14 : Jahn Regensburg -FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

In het duel van de achtervolgers hebben onze Kiezkickers bij SSV Jahn Regensburg 1-1 gelijk gespeeld. Voor een publiek van 15.210 – in de uitverkochte Continental Arena – scoorde Henk Veerman (39) de 0-1 voor FCSP, vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Sebastian Stolze de terechte gelijkmaker voor SSV (87).

In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen 1. FC Heidenheim moest hoofdtrainer Markus Kauczinski één wijziging doen. Voor de geschorste Johannes Flum (5e gele kaart) keerde Henk Veerman voor het eerst in twee maanden terug in de startelf. Kauczinski trok Christopher Buchtmann terug als tweede zes naast Marvin Knoll en speelde met Veerman en Sami Allagui met twee spitsen. Na twee mislukte optredens – 3-0 in september 2012 en 3-1 in april 2018 – wilden onze Kiezkicker de SSV eindelijk punten scoren en zo langs VfL Bochum, SpVgg Greuther Fürth en Union Berlin in de rangschikking klimmen.

Ondersteund door meer dan 2.000 FCSP fans begon FC St Pauli enthousiast in de uitverkochte Continental Arena, de eerste kans was dan ook voor Veerman. Na een lange bal van Mats Møller Dæhli probeerde de aanvaller het vanuit een scherpe hoek maar hij geraakte niet langs SSV keeper Philipp Pentke (6). In de tegenreactie kende Robin Buchtmann geen probleem op een schot van topschutter van Regensburg Marco Grüttner (7).

Verdere noteerbare scènes in de nasleep bleven uit, SSV nam de wedstrijd steeds meer in handen en kwam binnen de 60 seconden tot twee lange afstandschoten. Eerst schoot Jann George uit de rechterhoek van het strafschopgebied (15e), in de fase erna schoot Benedikt Saller het leer over het  doel van FCSP (16e). Jahn werd gevaarlijker in de 24e minuut: Andreas Geipl kon in de vrije ruimte uithalen, zijn schot vanop 18 meter ging maar nipt langs de linkerpaal (24.).

Het Kauczinski-team vond lang geen antwoord om de compacte verdedigende SSV-verdediging te doorbreken. Daniel Buballa probeerde het met een voorzet uit het middenveld, Veerman zijn kopbal werd echter een veilige prooi voor Pentke (31). Aan de overkant kreeg George – na een pas van Geipl – het leer in het strafschopgebied, draaide en schoot op doel, Himmelmann was ter plaatse en voorkwam met een voetveeg erger (32). De gastheren bleven de druk houden en kwamen nog aan verschillende mogelijkheden. Eerst blokkeerde Buballa een schot van George (37), waarna Himmelmann een kopbal van Hamadi Al Ghaddioui onschadelijk maakte (38.)

Slechts 60 seconden later lag de bal wel in de netten… Maar aan de andere kant !!! Allagui bediende op rechts Mats Mœller Dæhli, op wiens lage voorzet Asger Sörensen over de bal trapte. Veerman – die achter Sörensen loerde – kon van dichtbij binnen tikken 0-1 (39 ‘). Tot de pauze gebeurde er niets meer en FCSP trok met een voorsprong de kleedkamers in.

Onveranderd keerde beide teams terug op het veld, onze Kiezkickers hadden aanvankelijk de betere start. Eerst greep Marvin Knoll het leer voor een vrije trap – 20 meter centraal voor de SSV-behuizing – zijn schot bleef in de zesmansmuur van de gastheren hangen (48). Iets later was er een counter van bruin-wit en op het einde kreeg Buchtmann het leer. Vanaf 22 meter plaatste hij zijn schot te centraal – dat leverde dus geen problemen op voor Pentke (51.). Kort daarna probeerde Knoll na een hoekschop het van op de rand van het strafschopgebied , maar het leer vloog duidelijk over (52.).

Toen werden de gastheren weer gevaarlijk. Na een onschadelijk schot van Al Ghaddioui (55.) kwam Grüttner tot een veelbelovend kans. Hij schoot echter vanop acht meter de bal de tribunes in (57.). Kort daarna, de volgende gelegenheid: Geipl had zich teruggetrokken van 23 meter, maar Himmelmann hoefde niet tussen te komen want diens schot ging links voorbij (58.). De gastheren hadden ook de volgende kans. Een strakke hoekschop nam Saller direct, maar Philipp Ziereis stond op de juiste plaats en trapte de bal uit het strafschopgebied (65.).

Iets later was er de eerste verandering bij onze FCSP: Buballa moest wegens blessure vervangen worden, voor hem kwam Luca Zander in de wedstrijd (68). Zander – voor het eerst sinds begin september weer op het veld – wisselde van positie met Dudziak van rechts naar links. Toen was het tijd om diep door te ademen … Regensburg combineerde in het FCSP-strafschopgebied, waar Saller het leer aflegde aan de volledig vrijstaande Al Ghaddioui – maar gelukkig een beetje te ver achter de aanvaller. De SSV-aanvaller kreeg geen druk achter de bal en zo miste SSV een grote kans op de gelijkmaker (72.).

De gastheren verhoogden de druk, maar de volgende kans was voor de bruin-witten via Allagui wiens schot na een solo de SSV-doel miste (74.). Voor de laatste fase stuurde Kauczinski met Ersin Zehir een nieuwe speler op het veld, hij verving Buchtmann (80). Dan viel bijna de definitieve beslissing! Na het winnen van de bal op de Regensburg helft wilde Neudecker afleggen naar Allagui, maar het leer landde pardoes bij Veerman, die vanop elf meter op Pentke stuitte (81). In de tegenaanval was SSV opnieuw gevaarlijk, maar de bal gleed over Al Ghaddioui zijn wreef (83.).

Beter deed het invaller Sebastian Stolze. Nadat Grüttner op de post had getrapt en Sargis Adamyan had gefaald op Himmelmann, kon Stolze het leer in het net trappen, 1-1 (87.) Regensburg wilde meer en ging in de laatste minuten op zoek naar het winnende doelpunt, de bruin-witte verdediging hield echter stand en verzekerde zich van een punt.

SSV Jahn Regensburg

Pentke – Saller, Sörensen, Correia, Nandzik – George, Geipl (77. Stolze), Fein (60. Lais), Adamyan – Grüttner, Al Ghaddioui

Cheftrainer: Achim Beierlorzer

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa (68. Zander) – Mœller Dæhli (88. Miyaichi), Buchtmann (80. Zehir), Knoll, Neudecker – Allagui, Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Veerman (39.), 1:1 Stolze (87.)

Gele kaarten: geen / Ziereis, Dudziak, Buchtmann, Miyaichi

Scheidsrechter: Sven Waschitzki (Essen)

Toeschouwers: 15.210 (uitverkocht)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
25 november 2018 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 14 94'

Stadion

Continental Arena
Franz-Josef-Strauß-Allee 22, 93053 Regensburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SSV011
FCSP101

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
8Jeremy Dudziak Middenvelder
4Philipp Ziereis Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa 19 Verdediger
19Luca Zander 15 Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 12 Middenvelder
12Ryō Miyaichi 14 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 31 Middenvelder
31Ersin Zehir 10 Middenvelder
20Richard Neudecker Middenvelder
25Henk Veerman Aanvaller
11Sami Allagui Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
0
1
Assists
0
1
Gele kaarten
0
4
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0