Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 13: FC St. Pauli – Fortuna Düsseldorf

Speeldag 13: FC St. Pauli – Fortuna Düsseldorf

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli verloor ook de laatste wedstrijd van 2020 met 0-3 (0-1) van Fortuna Düsseldorf. De gasten kwamen al vroeg op voorsprong op Millerntor via Matthias Zimmermann (10e), de Kiezkicker verhoogde de druk in de loop van de eerste helft, maar miste een aantal goede kansen. Ook na rust misten de bruin-witten hun kansen, terwijl Rouwen Hennings (64e) en Edgar Prib (90e + 3) scoorden voor Fortuna.

Vergeleken met het 2-2 gelijkspel tegen Erzgebirge Aue, voerde hoofdcoach Timo Schultz drie wijzigingen door in de basisopstelling voor de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Daniel Buballa en Marvin Knoll startten in het verdediging in plaats van Philipp Ziereis (adductoren problemen) en James Lawrence (kuitproblemen), en Maximilian Dittgen schoof op naar de startende line-up voor Boris Tashchy. Na de 3-0 thuiszege tegen Osnabrück gedurende de week, voerde Fortuna-coach Uwe Rösler twee wijzigingen door: Kenan Karaman en Marcel Sobottka verving Dawid Kownacki en Edgar Prib.

In de laatste wedstrijd van het voetbaljaar 2020 kregen de bruin-witten al vroeg de eerste unieke kans. Na amper 45 seconden nam Daniel-Kofi Kyereh een mistrap van de gasten in het strafschopgebied en zijn schot raakte de linker buitenkant paal van net geen twaalf meter (1′). De ploeg uit Düsseldorf, die voorheen nogal ongelukkig was buitenhuis (slechts vier punten uit zes wedstrijden, plus vijf rode kaarten en zes strafschoppen tegen), was niet echt onder de indruk en had daarna het betere van het spel, maar de jongens in Brown hadden de volgende kans. Nadat Kyereh tegenstander Kevin Danso had laten staan, joeg hij het leer vanaf ruim 20 meter voorbij (9′).

Slechts 60 seconden later botste de bal in het net – maar in het doel van onze Kiezkicker. Kristoffer Peterson werd aan de linkerkant niet noemenswaardig gestoord en kon voorzetten door naar de tweede paal. Hier nam Matthias Zimmermann direct de voorzet op de voet en trof de verre hoek. Svend Brodersen was machteloos – 0-1 (10′). Even later was Brodersen echter ter plaatse, met een schot van 25 meter van Kenan Karaman die hij veilig greep (13′). Marcel Sobottka probeerde het opnieuw vanuit het achtergebied, maar mikte bijna twee meter te hoog (20e). Na een vrije trap van Peterson vanaf links steeg Alfredo Morales het hoogste, Brodersen pakte de te centrale kopbal (22e). Aan de bruin-witte zijde was het wederom Kyereh die voor het doelgevaar zorgde. Maar met zijn schot vanop 25 meter had hij geen problemen (24′)

Kort daarna legde Kyereh de bal in het midden na een vrije trap op Maximilian Dittgen, die de bal vanop twaalf meter niet volledig raakte (26). Na een nieuwe inzending van de opvallende Kyereh had Dittgen opnieuw de gelijkmaker op de been, maar mikte hij te hoog vanop acht meter (35e). Slechts een minuut later, weer Dittgen: hij schoot door naar rechts in het strafschopgebied en probeerde het vanuit een scherpe hoek. Kastenmeier stuurde de bal naar de paal voordat Zimmermann de situatie kon wegwerken (36e). Ondertussen had de Kiezkicker veel meer van het spel, de gasten kwamen nauwelijks in de buurt van het bruin-witte strafschopgebied. Alleen het benutten van kansen liet, zoals zo vaak dit seizoen, veel te wensen over en zo bleef het bij de rust op 0: 1.

Terwijl de gasten ongewijzigd het gazon van Millerntor betraden, voerde Timo Schultz zijn eerste verandering door. Lukas Daschner verving Finn Ole Becker. Fortuna kreeg de eerste kans, nadat Karaman’s terugspeelbal Sobottka zich had teruggetrokken vanaf 15 meter, maar Sebastian Ohlsson gooide zich in het schot en wist weg te werken (48ste). Tien minuten later kreeg Fortuna, meer in het offensief, een hoekschop. André Hoffmann steeg hierin het hoogste en was misschien al begonnen met het vieren van het doelpunt, maar Rico Benatelli redde op de lijn (58e).

Schultz reageerde en wisselde na exact een uur spelen twee keer. Hij stuurde Kevin Lankford en Simon Makienok het gazon op, Leart Paqarada en Rodrigo Zalazar gingen ten af. Lankford kwam meteen door naar rechts en zette in het midden naar Makienok, die niet bij het leer kon komen. Even later plaatse Kyereh Kastenmeier, zijn schot van elf meter helaas te centraal en werd daardoor gemakkelijke prooi voor de Fortuna-keeper (62e).

Slechts twee minuten later, de koude douche voor het bruin en wit. Düsseldorf kreeg teveel ruimte voor het FCSP-strafschopgebied om te combineren en Zimmermann te veel tijd om over te zetten. Hennings stond eenzaam klaar en liet Brodersen met een enorme kopbal achter zonder kans op verdediging. Dusseldorf was voor doel simpelweg effectiever en dus nu met 2-0 voorsprong (64′). Nadat Thomas Pledl vlak rechts van de poort een tegenaanval had ingezet (72′), kreeg Lankford de grote kans om het volgende doel te raken. Hij slaagde er zelfs in het doel te missen vanuit een unieke positie (73′).

Kort nadat Brodersen een schot van Dawid Kownacki – die eerder was gewisseld voor Hennings (76e) – onschadelijk had gemaakt, toonde scheidsrechter Robert Schröder hem de rode kaart na een overtreding op Kownacki ver buiten het strafschopgebied. Na de VAR-hint keek Schröder weer naar de scène, trok het rood terug in en toonde alleen geel (79ste). Zo ging het met Brodersen door in de elf tegen elf.

In de slotfase verdedigden de gasten compact en lieten onze Kiezkicker niets toe. In blessuretijd scoorde invaller Edgar Prib de 0-3 eindstand voor de gasten, waardoor Brodersen vanaf tien meter kansloos was met een krachtig schot (90 + 3).

FC St. Pauli

Brodersen – Ohlsson, Knoll, Buballa, Paqarada (60e Lankford) – Benatelli, Becker (46e Daschner) – Kyereh (88e Tashchy), Zalazar (60e Makienok), Dittgen (88e Flach) – Matanovic

Hoofdcoach : Timo Schultz

Fortuna Düsseldorf

Kastenmeier – Zimmermann (88e Klarer), Danso, Hoffmann, Krajnc – Appelkamp (71e Prib), Krajnc, Morales (88e Bodzek), Peterson (38e Pledl) – Karaman, Hennings (71e Kownacki)

Hoofdcoach : Uwe Rösler

Doelpunten : 0: 1 Zimmermann (10e), 0: 2 Hennings (64e), 0: 3 Prib (90e + 3)

Gele kaarten : Brodersen / Morales, Kownacki

Scheidsrechter : Robert Schröder (Hannover)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
20 december 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 13 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
F95123

FCSP

33Svend Brodersen Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
23Leart Paqarada 7 Verdediger
26Rico Benatelli Middenvelder
20Finn Ole Becker 13 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 24 Aanvaller
8Rodrigo Zalazar 16 Middenvelder
11Maximilian Dittgen Middenvelder
34Igor Matanovic Aanvaller
13Lukas Daschner 20 Middenvelder
16Simon Makienok 8 Aanvaller
7Kevin Lankford 23 Middenvelder
24Boris Tashchy 17 Aanvaller

Staf: Loïc Favé
Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0