Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Speeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli

Speeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Na een bewogen en sfeervolle 90 minuten speelden onze Kiezkickers – op zaterdag 30 oktober –  1-1 gelijk tegen Werder Bremen. Voor 42.100 toeschouwers zorgde Marvin Ducksch de leiding voor de gastheren (62′). Finn Ole Becker kon kort daarna de gelijkmaker maken (68′). Een doelpunt van Simon Makienok in blessuretijd werd afgekeurd wegens handsbal.

Neem het momentum van het bekersucces met je mee en ga met al je rest van je krachten in het spel bij Werder Bremen. Dat was het motto van de Kiezkickers voor de wedstrijd op Werder Bremen. Zoals aangekondigd op de persconferentie voor de wedstrijd, veranderde Timo Schultz zijn team op twee posities. James Lawrence begon in de centrale verdediging voor Philipp Ziereis. Een rij daarvoor kreeg Jackson Irvine rust, Finn Ole Becker nam zijn plaats in.

Het spel begon levendig. Beide teams wilden een voorbeeld stellen en gingen met veel kracht aan de slag. Het was Becker die al na zes minuten de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Werder kon de bal in het eigen strafschopgebied slechts onvoldoende wegwerken en de bal belandde bij onze nummer 20. Nadat hij de bal had meegenomen, probeerde hij het vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal ging ver langs het doel van Jiri Pavlenka. Maar in het eerste kwartier hadden de gastheren ook hun opties: eerst miste Niclas Füllkrug met een stifter (9′) en kort daarna kon Nicolai Rapp de bal niet genoeg met zijn hoofd deviëren (11′).

Het spel nam daarna een korte pauze, maar het was eigenlijk maar kort. Een groot deel van het Weserstadion juichte in de 23 minuten. Maar scheidsrechter Felix Zwayer dwarsboomde al snel de hele zaak. Wat is er gebeurd? Na een corner van rechts lag de bal in het net, maar het was de hand van Marco Friedl die verantwoordelijk was. Er waren dan ook weinig protesten van de kant van de gastheren. De tweede kans van de wedstrijd voor de Kiezkicker liet nog zeven minuten op zich wachten. Na een overtreding op Maximilian Dittgen belandde de volgende vrije trap bij Lawrence, die de bal van dichtbij net over de lat kopte (30′).

In het laatste kwartier van de eerste helft waren het Füllkrug (32′, 37′) en Marvin Ducksch (45′) die hadden kunnen scoren voor Werder Bremen. Dat gebeurde niet en dus ging het na een intense en sfeervolle 45 minuten met 0-0 de rust in.

De tweede helft begon net zo energiek als de eerste helft. Beide teams hadden gevaarlijke benaderingen, maar geen van beide teams was in staat om echte punch te ontwikkelen. De beste kans voor de Kiezkicker had Guido Burgstaller, die nipt een scherpe voorzet vanaf de rechterkant miste (53′). Hierdoor namen de Boys in Brown steeds meer de controle over het spel. Afleggen van invaller Simon Makienok (57′) en Burgstaller (59′) getuigden hiervan. En hoe dat in het voetbal gaat. Werder nam de leiding met een tegenaanval. Een snelle pass in de diepte, Ducksch prikte de bal langs de uitgelopen Vasilj en had daarna geen problemen om de voorsprong te maken (62′).

Maar de reactie van onze Boys in Brown volgde prompt. Eerst schoof Burgstaller (63′) op, maar korte tijd later werd de voorsprong ongedaan gemaakt. Becker kreeg de bal op de rechterrand van het strafschopgebied, trok naar het midden en legde de bal droog in de rechter benedenhoek. Zeer sterke actie en een geweldige reactie van het team van Timo Schultz (68′).

In de slotfase lieten onze Kiezkickers zien dat ze meer wilden. Na een fraaie pass van Paqarada verscheen Kyereh in het strafschopgebied. Zijn scherpe voorzet richting Makienok kon kort daarvoor (79′) voor een corner worden weggewerkt. Kort daarna was het weer Paqarada met een mooie voorzet in het strafschopgebied. Hier miste Kyereh de voorsprong voor de Boys in Brown van dichtbij (81st’). Doodjammer!

Toen vond plotseling de volledige escalatie plaats in blessuretijd. Na een ondoorzichtige menigte in het strafschopgebied belandde de bal in het doel van Jiri Pavlenka. Maar de bal was tegen de hand van Makienok geschoten en zo in het net. Na een kort gejuich schakelde de VAR in en het doelpunt telde niet (90e + 2). Kort daarna was de wedstrijd afgelopen en gingen beide teams met 1-1 van veld.

SV Werder Bremen

Pavlenka – Jung, Veljkovic, Friedl – Mbom, Agu (76. Weiser), Rapp, Gruev, Schmid – Füllkrug (90.+3 Dinkci), Ducksch

Cheftrainer: Markus Anfang

FC St. Pauli

Vasilj – Paqarada, Lawrence (76. Ziereis), Medic, Zander – Aremu (76. Benatelli), Hartel (66. Irvine), Becker, Kyereh – Burgstaller (89. Matanovic), Dittgen (46. Makienok)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten 1:0 Ducksch (62.), 1:1 Becker (68.)

Gele Kaarten: Friedel, Ducksch / Medic

Scheidsrechter: Felix Zwayer

Bron: www.fcstpauli.com

Fans: 42.100

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
30 oktober 2021 13:30 Tweede Bundesliga 2021-2022 12 93'

Stadion

Weser stadion
Franz-Böhmert-Straße 1, 28205 Bremen, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
WER011
FCSP011

FCSP

22Nikola Vasilj Doelman
19Luca Zander Verdediger
3James Lawrence 4 Verdediger
18Jakov Medić Verdediger
23Leart Paqarada Verdediger
9Guido Burgstaller Aanvaller
14Afeez Aremu 26 Middenvelder
30Marcel Hartel 7 Middenvelder
20Finn Ole Becker Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
11Maximilian Dittgen 16 Middenvelder
16Simon Makienok 11 Aanvaller
7Irvine Jackson 30 Middenvelder
26Rico Benatelli 14 Middenvelder
4Philipp Ziereis 3 Verdediger
34Igor Matanovic Aanvaller

Staf: Loïc Favé
Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Andreas Bornemann
Staf: Markus Gellhaus

Doelpunten
1
1
Assists
1
0
Gele kaarten
1
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0