Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 11 : FC St. Pauli – Holstein Kiel

Speeldag 11 : FC St. Pauli – Holstein Kiel

-

Wedstrijdverslag

Op speeldag 11 van de 2e Bundesliga moest FC St. Pauli – na zes weken – opnieuw een nederlaag incasseren. Nadat onze Kiezkickers voorheen in vijf competitiewedstrijden ongeslagen waren, verloren ze in Nordderby tegen Holstein Kiel met 0: 1 (0: 0). Het beslissende doelpunt werd door Janni Serra gemaakt in de 60e minuut.

Op maandagavond 22 oktober was invaller Sami Allagui nog de matchwinnaar met zijn doelpunt in de 0-1 overwinning bij MSV Duisburg. Voor de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel – voor 29.546 toeschouwers in uitverkocht Millerntor – mocht de aanvaller vanaf het begin in de aanval staan. Bovendien verving de technische staf rond hoofdtrainer Markus Kauczinski de geblesseerde Christopher Buchtmann (dijbeen) door Richard Neudecker. Mats Møller Dæhli schoof naar het midden en Cenk Sahin kwam in de basisopstelling voor Ryo Miyaichi.

Van af het begin ontwikkelde zich er een levendige beginfase, waarin beide tegenstanders vooral vooruit wilden voetballen. In de achtste minuut sloeg Allagui bijna toe: Na een vrije trap – vanaf het middenveld van Marvin Knoll-  stond Allagui – net als tegen Duisburg – volledig vrij, maar dit keer mistte zijn kopbal het doel ruim (8). De Boys in Brown hadden in het begin het meeste balbezit en vonden ook voetballend de betere oplossingen tegen de vroege pressing van de gasten. Op de vleugel vond Allagui Daniel Buballa, wiens schot vanuit een scherpe hoek gered werd door KSV keeper Kenneth Kronholm (19).

Aansluitend gingen onze Kiezkicker iets passiever acteren en lieten het balbezit aan Kiel. In deze fase van de wedstrijd zorgden veel blessure behandelingen voor een breuk in de wedstrijd. De wedstrijd verloor veel aan tempo. Het eerste gevaarlijke schot van Holstein was van Janni Serra, maar hij stuitte op de vuisten van Robin Himmelmann(29). Vlak voor de pauze steeg de spanning van het wedstrijd opnieuw en brachten de bruin-witten het publiek in vervoering. Kronholm redde eerst een kopbal van Neudecker op de doellijn (38) en een Knoll zijn schot werd in uiterste nood geblokkeerd, in dezelfde minuut zorgde een kopbal van Allagui voor de nodige paniek in Kielse gelederen (41).

Na de rust begon de wedstrijd met een uitwisseling van speldenprikken, waar beide ploegen elk risico schuwden. De wedstrijd ging op en af en beide teams vergaten meerdere malen met het hoofd het openingsdoelpunt te maken. Voor FCSP stuitte Knoll op de ver uitgekomen Kronholm (47.) en Neudecker schoof het leer slechts enkele centimeters langs de buitenste paal (56.). Van Kiel zijn kant schoot kapitein David Kinsombi op de lat (51 ‘) en Kingsley Schindler miste onbegrijpelijk na een scherpe voorzet van Serra (57’). Uiteindelijk waren het de ooievaars die mochten juichen: Een afgeweken bal van Dehn gleed door onze verdediging en Serra aan de 2e paal hoefde maar binnen te knikken – 0: 1 (60).

Ook na de achterstand kalmeerde de wedstrijd niet. De gasten bleven vroeg druk zetten en zetten onze Kiezkickers al op hun eigen helft onder druk. Tegelijkertijd zorgde dit ervoor dat onze Boys in Brown meer ruimtes kregen in de gevarenzone. Alleen de kwaliteit in de afwerking voorkwam een ​​snelle tegenreactie. FCSP gaf alles tot het einde en drong aan voor een late gelijkmaker. In de 88ste minuut had Allagui een unieke kans, maar zijn lobbal over Kronholm landde op de lat. De Lucky Punch was FCSP deze zondagmiddag niet gegund.

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll, Flum (75. Zehir) – Sahin (57. Miyaichi), Møller Dæhli, Neudecker (66. Veerman) – Allagui

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Holstein Kiel

Kronholm – Dehm, Schmidt, Wahl, van den Bergh – Meffert – Schindler (69. Mörschel), Okugawa (89. Thesker), Kinsombi, Mühling – Serra (76. Karazor)

Cheftrainer: Tim Walter

Doelpunten: 0:1 Serra (60.)

Gele kaarten: Allagui / Dehm, Schmidt

Scheidsrechter: Bastian Dankert

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
28 oktober 2018 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 11 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
KSV011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
8Jeremy Dudziak Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
23Johannes Flum 31 Middenvelder
31Ersin Zehir 23 Middenvelder
12Ryō Miyaichi 22 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
20Richard Neudecker 25 Middenvelder
25Henk Veerman 20 Aanvaller
11Sami Allagui Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
0
1
Assists
0
0
Gele kaarten
0
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0