Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 11: FC St. Pauli – FC Erzgebirge Aue

Speeldag 11: FC St. Pauli – FC Erzgebirge Aue

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers beëindigden hun reeks nederlagen en behaalde vandaag één punt in de 2: 2 (0-1) tegen Erzgebirge Aue. Het leek erop dat op Millerntor na de doelpunten van Pascal Testroet (10e) en Florian Krüger (79e) de vijfde nederlaag op rij ging volgen, maar invallers Maximilian Dittgen (81e) en Simon Makienok (88e) verzekerden voor de toegewijde Kiezkickers een punt.

Voor de thuiswedstrijd tegen Erzgebirge Aue voerde hoofdcoach Timo Schultz vijf wijzigingen door in zijn basisopstelling na de 2-1-nederlaag bij Eintracht Braunschweig. Svend Brodersen startte voor Robin Himmelmann, die voor het eerst sinds april 2019 weer tussen de palen stond in de 2e Bundesliga. Leart Paqarada, Finn Ole Becker, Boris Tashchy en Igor Matanovic startten voor Daniel Buballa, Kevin Lankford, Maximilian Dittgen en Simon Makienok. De pas 17-jarige aanvaller vierde zijn debuut in de startelf in de tweede Bundesliga, na de twee korte invalbeurten tegen Osnabrück en Braunschweig.

Onze Kiezkicker hadden al vroeg de eerste goede kans: Na een lang getrapte hoekschop van Rico Benatelli legde Daniel-Kofi Kyereh de bal terug in het midden, hier legde Philipp Ziereis het leer over het doel met een duikende kopbal – jammer (2e)! Met vroege pressing zorgden de bruin-witten ervoor dat de gasten rond ex-Kiezkicker Sören Gonther nauwelijks een gecontroleerde opbouw op het veld kregen. Omdat Aue in het begin ook al heel vroeg tussenbeide kwam, vonden beide ploegen het aanvankelijk moeilijk om gevaarlijk in het laatste deel te komen.

Nadat Finn Ole Becker de bal ter hoogte van de middenlijn verloor, schakelden de gasten snel over en profiteerden optimaal van het balverlies. Jan Hochscheidt speelde op links naar Florian Krüger, die zich de bal speelde tussen de rand van het strafschopgebied en de strafschopstip en Pascal Testroet vond. Hij liet Svend Brodersen met een laag schot in de rechterhoek geen kans – 0-1 (10e). Kort daarna was de eerste wissel bij de Braun-Whites: Philipp Ziereis moest met liesproblemen van het veld, Daniel Buballa kwam hem vervangen (15e).

De viooltjes stonden verdedigend erg compact, tegen de gasten die vanaf de middenlijn goed verdedigden, vonden de Kiez-kickers zelden een gat en als ze er een vonden, was de laatste pas niet goed. Boris Tashchy en Igor Matanovic misten een lage voorzet van de opgerukte Sebastian Ohlsson met elk een of twee meter (20e). Aan de andere kant verloren de jongens de bal in Brown, maar James Lawrence hielp een handje door een schot van Testroet (25e) af te weren. Even later greep Brodersen een schot van 30 meter van Calogero Rizzuto (29e). De jongens in Brown op hun beurt met een snelle aanval, aan het einde waarvan een schot van Becker werd geblokkeerd – dat zat meer in (30e).

Het kwartier voor de pauze behoorde tot FC St. Pauli. Na een voorzet van Leart Paqarada zegevierde Matanovic tegen Gonther, maar hij kopte zijn kopbal vanaf tien meter (33e) te hoog. Na een mistrap van Florian Ballas raapte Tashchy het leer op de rechterrand van de backlijn op en overwon Ballas, maar trapte zijn lage schot vanuit de linkerpositie op Martin Männel (40e). Becker kwam 120 seconden later het strafschopgebied binnen en miste het doel nipt. Zijn linker schot ging een halve meter voorbij de rechterpaal (42e). Tashchy passeerde ook net een hoekschop naar rechts (44e). Dus gingen onze Kiezkickers met de 0-1 in de kleedkamer, want Aue presenteerde zich simpelweg beter voor het doel.

Na de pauze van 15 minuten keerden beide teams ongewijzigd terug op het Millerntor-veld. Onze Kiezkickers zochten meteen de weg vooruit, Kyereh miste net een voorzet van Ohlsson (47ste). Aue bleef ook gevaarlijk. Hochscheidt wist zich vanaf 15 meter uit de draai te schieten, maar Brodersen dook snel genoeg de rechter benedenhoek in en greep het leer (48ste). Het ging heen en weer, aan de andere kant faalde Kyereh op Mannel, zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied niet genoeg geplaatst en met te weinig kracht (50ste). Testroet probeerde het toen artistiek, maar zijn laterale omhaal ging er ruim overheen (53ste).

Dan de grote kans om gelijk te maken: Becker duwde sterk door voor Matanovic, die vanuit een rechtse positie faalde op Männel. Aues keeper pareerde sterk met zijn rechterarm en voorkwam de 1-1 (59e). Een korte tijd later was Mannel daar terug: na een voorzet van Rodrigo Zalazar kwam Tashchy het hoogst op en kopte de linkerhoek in, maar Mannel greep hem (61ste). Vervolgens opnieuw FCSP: na een corner konden de gasten de bal niet wegspelen en probeerde Buballa het met een omhaal – een meter meer dan (62.). Kort daarna wisselde Schultz voor de tweede keer, Lukas Daschner verving Tashchy (63e).

Een gebrek aan toewijding of een gebrek aan vechtlust kon de jongens in Brown niet verweten worden, ze lieten het hen gewoon aan effectiviteit ontberen voor het andere doel. Aue stond nu lager, ook omdat de Kiezkicker niet bleef plakken, maar steeds meer druk uitoefende en ondertussen het spel domineerde. Nadat Zalazar de bal had gewonnen, speelde Becker opnieuw door naar Matanovic, die het leer langs Männel kon duwen, maar Gonther was er en wist weg te spelen (69e). Toen had de Kiezkickers de schreeuw doelpunt op hun lippen, maar een schot van 18 meter van Kyereh raakte de linkerpaal – de bal wilde er gewoon niet in (73e).

Het laatste kwartier brak, Aues-coach Dirk Schuster wisselde doelpuntenmaker Testroet en bracht de veel meer verdedigende Louis Samson binnen en versterkte zo de wankele verdediging. Uit het niets kwam de 0-2 voor de Saksen. Krüger verscheen nadat Dimitrij Nazarov voor Brodersen presenteerde en het leer over de doelman in het doel tilde – 0: 2 (78ste). Schultz reageerde en bracht met Marvin Knoll, Maximilian Dittgen en Simon Makienok drie nieuwe troepen voor Paqarada, Zalazar en Kyereh (80ste). Het trio zorgde voor een snelle aansluitingstreffer: Knoll bracht een hoekschop naar het midden, Makienok verlengde en Dittgen ramde aan de tweede paal de bal binnen – slechts 1-2 (81ste).

Onze Kiezkickers gooide alles naar voren om gelijk te maken. En de jongens in Brown juichten twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Knoll bracht een vrije trap vanaf links in het centrum en de kopbal van Lawrence raakte de paal. Het leer kwam bij Makienok en hij gaf Mannel geen kans met een laag schot vanaf zeven meter – 2: 2 (88ste)! Onze Kiezkicker wilde nog meer, maar de derde treffer was niet meer mogelijk. Dankzij een sterke moraal en dankzij een goede hand van Schultz, wiens jokers voor de ommekeer zorgden, kregen ze een punt die in de 80ste minuut nauwelijks voor mogelijk werd gehouden.

FC St. Pauli

Brodersen – Ohlsson, Ziereis (15. Buballa), Lawrence, Paqarada (80. Knoll) – Benatelli, Becker, Zalazar (80. Dittgen) – Kyereh (80. Makienok) – Matanovic, Tashchy (63. Daschner)

Cheftrainer: Timo Schultz

FC Erzgebirge Aue

Männel – Strauß, Gonther, Ballas, Rizzuto – Riese, Zolinski (60. Baumgart), Fandrich, Hochscheidt (68. Nazarov) – Krüger, Testroet (74. Samson)

Cheftrainer: Dirk Schuster

Doelpunten: 0:1 Testroet (10.), 0:2 Krüger (78.), 1:2 Dittgen (81.), 2:2 Makienok (88.)

Gele Karten: Buballa, Lawrence, Tashchy, Knoll / Riese

Scheidsrechter: Koslowski (Berlin)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
13 december 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 11 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP022
AUE112

FCSP

33Svend Brodersen Doelman
3James Lawrence Verdediger
4Philipp Ziereis 15 Verdediger
23Leart Paqarada 11 Verdediger
8Rodrigo Zalazar 16 Middenvelder
26Rico Benatelli Middenvelder
20Finn Ole Becker Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 5 Aanvaller
24Boris Tashchy 13 Aanvaller
34Igor Matanovic Aanvaller
15Daniel Buballa 4 Verdediger
13Lukas Daschner 24 Middenvelder
11Maximilian Dittgen 23 Middenvelder
16Simon Makienok 8 Aanvaller
5Marvin Knoll 17 Middenvelder

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
2
2
Assists
1
2
Gele kaarten
4
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0