Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Speeldag 11: 1. FC Heidenheim – FC St. Pauli

Speeldag 11: 1. FC Heidenheim – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers moeten ook in hun zesde poging op de Ostalb, de reis naar huis aanvatten zonder punten. In de uitwedstrijd tegen 1. FC Heidenheim moest FC St. Pauli – voor 12.000 bezoekrs – in de Voith Arena een 1-0 toestaan. Norman Theuerkauf scoorde na een hoekschop de winner van de dag (59.).

Hoofdcoach Jos Luhukay wist voor de wedstrijd te verrassen met zijn opstelling. Omdat een aantal Kiezkickers niet 100% fit waren voor de ontmoeting op de Ostalb, maakte Jos gebruik van de breedte van zijn selectie en wisselde op maar liefst acht posities. Zo vierden Youba Diarra, Boris Tashchy, Christopher Buchtmann en Luca Zander hun eerste startdebuut van dit seizoen. Op het tactiekbord stond een verdediging met drie en 2 spitsen met Gyokkeres en Tashchy.

Van in het begin leken beide teams elk risico te vermijden en ze hadden duidelijk respect voor elkaar. FCSP stoorden de gastheren wel vroeg, maar tijdens balbezit misten beide clubs het nodige tempo. Dit werd ook weerspiegeld in de aantal scoringskansen: FC St. Pauli kregen wel een paar kansen, maar Matt Penney (3e, 14e), Tashchy (10e) en Møller Dæhli (34e) mistte in het strafschopgebied de nodige precisie om Kevin Muller – in het doel van Heidenheim – te verontrusten. Tegelijkertijd gaf FCSP weinig doelkansen af. FCH had slecht twee mogelijkheden via Marnon Busch (16) en Niklas Dorsch (45 + 3). Maar beide schoten mistte het doel van de grotendeels werkloze FCSP-keeper Robin Himmelmann.

Na de pauze slaagden de teams erin doelgerichter te combineren. De eerste grote mogelijkheid was voor Viktor Gyokeres die – na een geweldige pass van Luca Zander – alleen voor doel de bal langs het doel duwde (52.) . Maurice Multhaup probeerde het op een voorzet van Norman Theuerkauf, maar zijn volley mistte duidelijk doel (55 ‘). Slechts vier minuten later mocht het thuispubliek toch juichen: na een ingestudeerde hoekschop schoot Theuerkauf  – die zijn bewaker Penney verschalkte – de lage voorzet van Marc Schnatterer vanop tien meter simpel in het doel (59’).

Luhukay reageerde en bracht met Ryo Miyaichi en Christian Conteh twee snelle vleugelspelers in en ging met vier ipv 5 verdedigers spelen. De veranderingen waren vruchtbaar. Aanvankelijk schoot Finn Ole Becker met links vanuit een scherpe hoek op Muller, in de rebound miste Tashchy duidelijk(67). Na een knappe combinatie werd een poging van Møller Dæhli tien meter van het doel geblokkeerd (73 ‘). Heidenheim kreeg echter ook meer ruimte en was gevaarlijk op de counter of standaardsituaties. De Kiezkickers probeerde alles maar maar het benodigde geluk ontbrak. Na een vrije trap van Møller Dæhli geblokkeerd werd en ook de daaropvolgende kopbal van Diarra de weg niet naar het doel vond (90 + 3) was de nederlaag een feit. Ook na de zesde poging in Heidenheim ging de reis zonder punten naar Hamburg.

1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Mainka, Hüsing, Theuerkauf – Dorsch – Schnatterer (68. Biankadi), Multhaup – Griesbeck – Kleindienst (80. Schimmer), Otto (90. Leipertz)

Cheftrainer: Frank Schmidt

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla (65. Miyaichi), Østigård, Buballa – Zander, Diarra, Møller Dæhli, Penney – Buchtmann (33. Becker) – Gyökeres (65. Conteh), Tashchy

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunt: 1:0 Theuerkauf (59.)

Gele kaarten: – / Diarra, Tashchy

SR: Dr. Martin Thomsen

Toechouwers: 12.000

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
27 oktober 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 11 93'

Stadion

Voith-Arena
Heeracker 18, 89522 Heidenheim an der Brenz, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCH011
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
27Jan-Philipp Kalla 12 Verdediger
12Ryō Miyaichi 27 Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
19Luca Zander Verdediger
10Christopher Buchtmann 37 Middenvelder
37Finn Ole Becker 10 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
17Matt Penney Verdediger
44Youbba Diarra Middenvelder
9Viktor Gyökeres 32 Aanvaller
32Christian Conteh 9 Middenvelder
24Boris Tashchy Aanvaller
Doelpunten
1
0
Assists
1
0
Gele kaarten
0
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0