Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 1: VFL Bochum 1848 – FC St. Pauli

Speeldag 1: VFL Bochum 1848 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Op vrijdagavond (28.07.) begon de FC St. Pauli, voor 27.000 toeschouwers, bij VfL Bochum aan het seizoen 2017/2018. In de eerste helft viel er nog geen doelpunt, na de pauze was het Christopher Buchtmann die, in de 65e minuut, het enige doelpunt van de avond wist te scoren en meteen voor een succesvolle start van bruin-wit zorgde.

“Het kan, maar het hoeft niet,” vertelde Olaf Janssen, na de 2: 1 tegen SV Werder Bremen, op de vraag of hij nog veranderingen ging doorvoeren in Bochum. Tijdens het officieel debuut als hoofdtrainer van FC St. Pauli had de 50-jarige immers keuze te over. Uiteindelijk deed hij 1 wissel in vergelijking met de geslaagde generale repetitie tegen Bremen. Jan-Philipp Kalla nam de plaats op de rechtsback in ten koste van nieuwkomer Luca Zander. Bij Bochum vierde Ismail Atalan zijn debuut, nadat hij nauwelijks 17 dagen geleden gepresenteerd werd, als nieuwe VfL Coach. Met linksback Danilo Soares en spits Dimitris Diamantakos stonden er bij VfL twee nieuwe spelers op het veld.

“Dat was een compleet andere wedstrijd” had Olaf eerder verteld over de laatste wedstrijd van vorig seizoen. “Toen ging het voor beide teams er alleen nog over de plaats in het klassement, 7, 8 of 9”. FCSP won toen overtuigend en verzekerde toen zich van de 7e plaats in de eindrangschikking. Nu 68 dagen later wilden beide teams kost wat kost voor een goede start van de competitie zorgen. Bernd Nehrig had er na 3 minuten meteen een heel goede start van kunnen maken. Na een mooie solo verscheen onze nieuwe kapitein alleen voor Manuel Riemann maar bernd faalde op 14 meter. Dat had de 0-1 moeten zijn!

FCSP presenteerde zich vanaf het begin van de wedstrijd zeer agressief en speelsterk, FCSP bracht een hoog tempo op de mat en zette Bochum continu onder druk. VfL kwam dan ook zelden in de buurt van het FC St Pauli doel. Kon Robin Himmelmann lang werkloos toekijken, zijn VfL collega Riemann aan de overkant moest op het kwartier 2 keer ingrijpen in een tijdspanne van 60 seconde. Eerst moest hij een afstandsschot van Waldemar Sobota onschadelijk maken en iets later wist hij raad met een 18-meter schot van Christopher Buchtmann (15).

De Janssen-Eleven speelde de gehele eerste helft zeer overtuigend maar verder dan enkele halve kansjes kwamen ze voorlopig niet. Defensief gaven de Kiezkicker, in de lijn van de terugronde vorig seizoen, niets weg. Aziz Bouhaddouz mistte in de 27e minuut de kans op het openingsdoelpunt, na een hoekschop van Buchtmann, maar kopte in de armen van Riemann ‘s. Na een half uur was het even schrikken … na balverlies op het middenveld schakelde VfL snel om, Stefan Celozzi bediende Thomas Eisfeld die kwam in het strafschopgebied oog in oog met Himmelmann maar die pareerde met een schitterende voetreflex (30).

Bochum kreeg stilaan meer grip op de wedstrijd, het defensieve middenveld van VfL maakte de ruimtes veel kleiner. De Kiezkicker kwamen dan ook niet meer zoveel in het strafschopgebied van VfL. In de 37 minuut zette Allagui zich langs de rechtskant nog eens door tegen Danilo door maar Riemann was ter plaatse bij zijn strak schot. (37). Niet veel later probeerde het de flitsende Sobota op een goede 22 meter, maar zijn poging ging links voorbij het doel (39). Dat zou het laatste noemenswaardige feit zijn in een doelpuntloze eerste heft.

Terwijl VfL coach Atalan bij de rust wisselde (Alexander Merkel voor Selim Gündüz) en zijn systeem veranderde van een 3-5-2 naar 4-4-2, zag Janssen geen reden om zijn team te veranderen na de goede eerste helft. Het ging in het begin van de 2e helft meteen weer richting Bochum strafschopgebied. Buchtmann, die net als tegen Werder Bremen op de 10 een goede partij speelde, nam een poging op 20 meter, maar Riemann had geen probleem met het lage schot (46).

Maar toen wast het al VfL wat de klok sloeg met 3 gevaarlijke fases op korte tijd: eerst veegde Kalla een bal van de doellijn, kort daarna weerde Himmelmann eens schot van Danilo af (50). Slechts 60 seconden later, probeerde Eisfeld het op 14 meter, maar Himmelmann was opnieuw ter plaatse (51).
FCSP kan in de 57 minuut counteren via Kalla, die stuurde Allagui in het strafschopgebied, de aanvaller zette zich door tegen Jan Gyamerah door om vervolgens het bal net naast de rechterbovenhoek te plaatsen (57).

De wedstrijd bleef spannend en op hoog niveau. VfL spits Diamantakos kan zich doorzetten en testte Himmelmann opnieuw op zijn kunnen. Onze 28-jarige doelman pareerde opnieuw sterk met de voet en hield zijn netten schoon (61). Terug aan de overkant wist FC St. Pauli wel te scoren! Op counter bediende Allagui Buchtmann en die versloeg Riemann met een geplaatst schot in de rechterhoek – 1: 0 (65.)!

Hoewel na de pauze Bochum het betere van het spel had was de voorsprong niet helemaal onverdiend te noemen. VfL probeerde een ​​snelle reactie te tonen, maar Himmelmann maakte een kopbal van de naar voor gerukte Tim Hoogland onschadelijk (67). Weinig later voerde onze trainer Janssen in de eerste wissel door, Cenk Sahin verving Allagui (69).

Met de voorsprong in de zak liet FCSP het balbezit aan VfL, verdedigde compact en deed er alles aan de voorsprong te behouden. Bochum vond geen enkele manier om de bruin-witte defensie te kraken. In de laatste minuten gooide VfL alles in de strijd, echter onze Kiezkicker, nu met Kyoungrok Choi voor Mats Møller Dæhli (81), gaven geen krimp. Meteen was de eerste driepunter van het nieuwe seizoen een feit.

VfL Bochum

Riemann – Gyamerah, Hoogland, Bastians – Celozzi, Losilla – Gündüz (46. Merkel), Eisfeld (68. Saglam), Danilo – Wurtz, Diamantakos (75. Mlapa)

Hoofd Coach: Ismail Atalan

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla, Hornschuh, Sobiech, Buballa – Sobota (90. Zander), Nehrig, Buchtmann, Møller Dæhli (81. Choi) – Allagui (69. Sahin), Bouhaddouz

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Goals: 0: 1 Buchtmann (65)
Gele kaarten: Danilo/ Kalla
Scheidsrechter: Bastian Dankert (Rostock)
Toeschouwers: 27.000

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
28 juli 2017 20:30 Tweede Bundesliga 2017-2018 1 93'

Stadion

Vonovia Ruhrstadion
Castroper Str. 145, 44791 Bochum, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
BOC000
FCSP011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
27Jan-Philipp Kalla Verdediger
3Lasse Sobiech Verdediger
16Marc Hornschuh Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
7Bernd Nehrig Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 37 Middenvelder
37Kyoungrok Choi 14 Middenvelder
28Waldemar Sobota 19 Middenvelder
19Luca Zander 28 Verdediger
10Christopher Buchtmann Middenvelder
9Bouhaddouz Aziz Aanvaller
11Sami Allagui 22 Aanvaller

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten
0
1
Assists
0
1
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0