Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 1 : 1.FC Magdeburg – FC St. Pauli

Speeldag 1 : 1.FC Magdeburg – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft de eerste wedstrijd van het seizoen – zondag 5 augustus 2018 13u30 – op 1. FC Magdeburg met 1-2 gewonnen. De nieuwkomer – die voor het eerst in zijn bestaan in de tweede divisie startte – had de betere start en nam de leiding via Christian Beck (16). FCSP hield de zenuwen in bedwang en maakte nog voor de pauze gelijk via Christopher Buchtmann (29′). Marvin Knoll legde de eindstand vast met een enig mooie vrije trap (81).

Hoofdtrainer Markus Kauczinski vertrouwde op dezelfde elf spelers als tijdens de succesvolle generale repetitie tegen Stoke City. Ook op tactische basis veranderde niets: in het 4-1-4-1-systeem handelde nieuwkomer Knoll in het verdedigende middenveld en Sami Allagui stond als eenzame spits vooraan.

Tijdens een intensieve beginfase was de eerste goede gelegenheid voor de gastheren. Robin Himmelmann was echter klaarwakker tegen Christian Beck en verhinderde een vroege achterstand. Afgezien van deze opwinding werd er veel wederzijds afgetast zonder dat een van de teams een echt gevaarlijke aanval kon plaatsen. De 1-0 voor 1. FC Magdeburg viel dan ook uit de lucht. Philipp Ziereis verkeek zich op een lange bal en Beck nam de het cadeau van harte aan door ijskoud langs Himmelmann te schieten (16). Dat de doelpunter maker lichtjes buitenspel stond had het scheidsrechters team rond Frank Willenborg jammer genoeg niet gezien en dit tot verdriet van de Kauczinski Elf.

De gastheren trokken zich wat later terug en lieten de bal over aan onze FCSP, die een tijdje nodig hadden om van de slag te bekomen. In de 29e minuut konden onze Kiezkickers Magdenurg vastzetten voor eigen doel, waar de bal door een goede actie van Luca Zander bij Christopher Buchtmann belandde. Buchti twijfelde niet lang en kon ongedekt hard uithalen en de gelijkmaker in de linkerhoek buffelen. Mats Møller Dæhli had kort na het doelpunt FCSP op voorsprong kunnen brengen, maar onder druk van twee verdedigers legde hij niet genoeg kracht in zijn schot om keeper Jasmin Fejzic ernstig te bedreigen. In de fase voor de pauze was FC St. Pauli duidelijk meester en speelde goed voetbal. Meer dan een nieuw schot van Buchtmann – dat duidelijk doel mistte – kwam FCSP echter niet.

Na een voornamelijk gelijkopgaande eerste helft zagen beide coaches geen reden voor veranderingen tijdens de pauze. Aan het begin van het tweede helft tastte beide ploeg elkaar opnieuw af zonder echt de weg naar het doel te zoeken. Het duurde dus tot de 62e minuut tot de volgende noemenswaardige gelegenheid, waarbij Rico Preißinger van buiten het strafschopgebied de bal echter de tribunes injoeg. Aan de andere kant was Fejzic ter plaatse na een schot van Buchtmann vanop de tweede rij.

De 24.156 toeschouwers in Magdeburg zagen in de tweede helft een wedstrijd waarin de thuisploeg het initiatief aan FC St. Pauli liet en zelf op de counter loerde. Veel doelkansen waren er dan ook niet in deze fase. Markus Kauczinski reageerde en bracht Richard Neudecker en Dimitrios Diamantakos voor Buchtmann en Allagui. Toen sloeg het uur van Knoll.Waldemar Sobota versierde een vrije schop op een ideale plaats aan de linkerkant van het strafschopgebied. Fejzic kon alleen machteloos toekijken hoe het perfecte schot in de hoek verdween: de 1-2 (81.)! In de vijfde minuut van de toegevoegde tijd had Philip Türpitz nog gelijk kunnen maken maar zijn schot vloog over de deklat. Onze Kiezkickers behaalde een niet eens onverdiende uitoverwinning.

1. FC Magdeburg

Fejzic – Butzen, Müller, Schäfer, Niemeyer – Rother, Ignjovski (84. Weil) – Türpitz, Preißinger (84. Lohkemper), Costly (78. Bülter) – Beck

Cheftrainer: Jens Härtel

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll – Sobota, Flum, Buchtmann (75. Neudecker), Møller Dæhli (90.+1 Nehrig), Allagui (78. Diamantakos)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Beck (16.), 1:1 Buchtmann (29.), 1:2 Knoll (81.)

Gele Karten: – / Flum

Scheidsrechter: Frank Willenborg

Toeschouwers: 24.156 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
5 augustus 2018 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 1 93'

Stadion

MDCC-Arena
Heinz-Krügel-Platz 1, 39114 Magdeburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCM101
FCSP112

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 7 Middenvelder
7Bernd Nehrig 14 Middenvelder
23Johannes Flum Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
10Christopher Buchtmann 20 Middenvelder
20Richard Neudecker 10 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 11 Aanvaller
11Sami Allagui 18 Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
1
2
Assists
0
0
Gele kaarten
0
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0