Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenwedstrijd: FC St Pauli – Armini Bielefeld

Oefenwedstrijd: FC St Pauli – Armini Bielefeld

-

Wedstrijdverslag

Op dag 7 van het trainingskamp gingen de jongens in Brown terug naar Oliva Nova na een korte video-analyse en een sessie in de ochtend. Daar stond een oefenwedstrijd van meer dan 120 minuten tegen de leider van de 2e Bundesliga Arminia Bielefeld. Uiteindelijk moest FCSP zich met 3-4 gewonnen geven. De FCSP-doelpunten werden gescoord door Viktor Gyökeres (58.) en Ryo Miyaichi (68., 81.), voor de Oost-Westfalen scoorden Hartherz (29.), Klos (47.) en Staude (64., 120.).

Hoofdcoach Jos Luhukay wisselde grondig in zijn startopstelling. Niet alleen kreeg de jonge speler Moritz Frahm zijn eerste inzet in het trainingskamp, ook Matt Penney stond – na een blessureonderbreking van 77 dagen – voor het eerst terug op het gras voor een wedstrijd. De ontmoeting begon onmiddellijk intensief en beide teams kwamen al snel aan hun eerste kansen. Bielefeld creëerde de meeste kansen en kon kort voor de eerste pauze de leiding nemen: Florian Hartherz stond klaar – bij een voorzet van Clauss – aan de verste paal en scoorde de 0-1 (29′).

Nadat beide partijen na 30 minuten voor het eerst wisselden, duurde het even voordat het spel weer snelheid won. De Oost-Westfalen bleef druk uitoefenen en diepten uiteindelijk hun voorsprong uit. Amos Pieper bediende met een lange bal Fabian Klos, die de bal knap aannam en de 0-2 tegen de netten trapte (47′). Onze bruinwitten raakten echter niet ontmoedigd en Christopher Buchtmann bediende Gyökeres 10 minuten later in het strafschopgebied. De 21-jarige twijfelde niet en krulde de bal tegen de netten, 1-2 (58′).

Tijdens de pauze werden beide opstellingen volledig gewisseld. Bielefeld was snel georganiseerd: nadat Müller het schot van Soukou nog kon afweren, tikte Staude de bal over de lijn, 1-3 (64′). Wederom duurde het niet lang voordat onze Kiezkickers de tegenaanval inzette: via Luis Coordes en Waldemar Sobota bereikte het leer Ryo Miyaichi, die de aansluitingstreffer maakte, 2-3 (68′). Ryo bleef tempo maken en werd in de 81e minuut door Boris Tashchy vrijgespeeld. De Japanners bleef ijskoud voor doelman Linnér en maakte de gelijkmaker, 3-3.

Na 90 minuten werd aan beide zijden nog eens gewisseld en mocht de dubbele doelpuntenmaker Miyaichi terug rusten. Voor hem mocht Dimitrios Diamantakos het laatste half uur vol maken. De wedstrijd viel stil in het laatste halfuur. Beide teams hadden kansen via vrije trappen. Uiteindelijk misten de aanvallende acties de laatste precisie en zag het naar uit dat het ging eindigen op een gelijkspel. Het Bielefeld-team had nog een laatste kogel in hun magazijn: Consbruch veroverde de bal en bediende Staude die zijn tweede doelpunt van de dag scoorde met een droog schot en Arminia een 3-4 overwinning bezorgde.

Hoofdcoach Jos Luhukay:“We zagen vandaag heel verschillende helften. In de eerste 60 minuten hadden we in het begin te veel balverliezen en kwamen we daarom niet echt in de wedstrijd. Voordat Klos het tweede doelpunt scoorde, konden we twee of drie goede kansen uitspelen. Viktor brengt ons dan met een geweldig doel terug in de wedstrijd. In de tweede helft hadden we een zeer goed eerste half uur met goede kansen. In de loop van de tweede helft werd het een beetje ongecontroleerd aan beide kanten, met balverliezen en geen echte kansen. Dat men op het einde het gelijke spel nog uit handen geeft mag niet gebeuren. Uiteindelijk ben ik echter niet ontevreden. Ik denk dat het team zich vandaag weer heeft getoond en we hebben goede inzichten gekregen,om zich te concentreren op de wedstrijd tegen Greuther Fürth. ”

FC St. Pauli

1. Halbzeit: Himmelmann – Penney (31. Ohlsson), Buballa, Frahm, Kalla – Knoll – Gyökeres, Buchtmann, Benatelli, Lankford – Veerman
2. Halbzeit: Müller – Kuyucu, Ziereis, Senger, Zander – Flum – Coordes, Sobota, Becker, Miyaichi (91. Diamantakos) – Tashchy

DSC Arminia Bielefeld

1. Halbzeit: Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Hartherz – Prietl – Hartel, Yabo – Clauss, Klos, Voglsammer
2. Halbzeit: Linnér – Weihrauch, Kunze, Salger, Lucoqui – Schütz (83. El Ouhami) – Edmundsson, Consbruch – Soukou, Müller, Staude

Tore: 0:1 Hartherz (29.), 0:2 Klos (47.), 1:2 Gyökeres (58.), 1:3 Staude (64.), 2:3 Miyaichi (68.), 3:3 Miyaichi (81.), 3:4 Staude (120.)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
18 januari 2020 15:00 Voorbereiding 2019-2020 120'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

ClubEindstand
FCSP3
DSC4

FCSP

1Korbinian Muller Doelman
4Philipp Ziereis Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
7Kevin Lankford Middenvelder
9Viktor Gyökeres Aanvaller
10Christopher Buchtmann Middenvelder
12Ryō Miyaichi Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
17Matt Penney Verdediger
18Dimitrios Diamantakos Aanvaller
19Luca Zander Verdediger
23Johannes Flum Middenvelder
24Boris Tashchy Aanvaller
25Henk Veerman Aanvaller
26Rico Benatelli Middenvelder
27Jan-Philipp Kalla Verdediger
28Waldemar Sobota Middenvelder
30Robin Himmelmann Doelman
34Mert Kuyucu Middenvelder
36Luis Coordes Middenvelder
37Finn Ole Becker Middenvelder
43Sebastian Ohlsson Verdediger
Doelpunten
3
4
Assists
3
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0