Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FC Teutonia 05 – FC St. Pauli

FC Teutonia 05 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Een dag na het doelpuntenfestival  tegen een selectie van de stad Celle trok het team van hoofdtrainer Jos Luhukay op zondag 30 juni 2019 naar Winsen. Daar ontmoetten ze de winnaar van de #congstarfanchallenge Teutonia 05, die had de wedstrijd gewonnen met de meest creatieve video. Na 90 minuten speelde FCSP in bloedhete omstandigheden 3-3 gelijk tegen Teutonia 05. Aan de zijde van de Kiezkickers zorgden Christopher Buchtmann en Dimitrios Diamantakos (tweemaal) voor de doelpunten.

Bij “verrassend” hete temperaturen duurde het zes minuten voordat het eerste schot op de poort van de Teutonia viel te noteren. Finn Ole Becker probeerde het vanop 20 meter maar mistte net het doel. Nieuwe aanvaller Boris Tashchy scoorde na 10 minuten, maar assistent had eerder de aangever Yiyoung Park buitenspel zien staan. Dus telde het doelpunt niet. Saai was het niet voor het publiek in Winsen. Vijf minuten later hadden Kevin Lankford en Christopher Buchtmann beide de kans om te scoren voordat aan de andere kant Patrick Eggert voor Teutonia de kans had om de 1-0 op het bord te trappen. Steeds pareerden de doelmannen knap en kwamen als winnaar uit de bus .

Tot de drankpauze in de 25 minuten gebeurde er niets meer. In de 32e minuut nam Teutonia de leiding. Na een lage voorzet schoot Kevin Krottke de bal van dichtbij binnen. Het duurde -ondanks enkele goede kansen – tot de eerste minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker viel. Vanop afstand trapte Christopher Buchtmann naar doel, doelman Zumack werd verslagen door het afgeweken schot (45. + 1).

Na de pauze ging het vol gas. Invaller Dimitrios Diamantakos trof knap de 1-2 (47.). Aan de overkant maakte Teutonia op een hoekschop gelijk (49e). Christopher Avevor devieerde de bal in  eigen doel. Slechts twee minuten later werd Christian Conteh in het strafschopgebied neergelegd. Diamantakos zette de strafschop feilloos om (50.). Na de turbulente start van de tweede helft viel de wedstrijd opnieuw stil.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Teutonia gelijk.Na een knappe dubbele pass werd Andre Müller vrijgespeeld. Het nummer 17 schoot aan de rand van de backlijn en schoot precies in de hoek (80.). Dit was meteen het laatste hoogtepunt van de wedstrijd, eindstand 3-3.

Stemmen naar de game:

Jos Luhukay : “Het resultaat is het secundair belang, belangrijker is hoe de jongens het gedaan hebben. Het was voor de jongens moeilijker dan gisteren, Teutonia heeft het goed gedaan, ze stonden diep waren goed georganiseerd. Wij waren in het laatste kwartier van in de eerste helft niet consequent genoeg om gevaarlijk te zijn. We hadden teveel balverliesomzet om een goede prestatie neer te kunnen zetten. In de tweede helft was alleen goed gedurende de eerste 20 minuten. Als je dan niet doorzet laat je de tegenstander terug komen. We willen de 3 tegendoelpunten niet maar over het algemeen heeft het team een goede indruk gemaakt. Het is de voorbereiding en oefenwedstrijden zijn er om nieuwe ervaringen op te doen. ”

Marvin Knoll : “De eerste helft was het moeilijk om te spelen. De tegenstander hield plein klein en we hadden niet genoeg diepgang in ons spel en dienovereenkomstig te weinig kansen. We hebben ons spel niet zo snel gespeeld als we wilden. Teutonia deed het tacktisch niet verkeerd. Het was een goede test in deze fase van voorbereiding. ”

Waldemar Sobota : “Natuurlijk zijn we niet tevreden met het resultaat, het is geen excuus dat we gisteren al gespeeld hebben. We hebben slechts gedeeltelijk gebracht wat de coach wil zien van ons …”

FC St. Pauli 1e helft

Brodersen – Buballa, Carstens, Hornschuh, Buchtmann, Miyaichi, Park, Tashchy, Benatelli, Becker, Wieckhoff

FC St. Pauli 2e helft

Brodersen – Bednarczyk, Avevor, Buballa, Diamantakos, Sobota, Zehir, Conteh, Coordes, Carstens, Hoffmann

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Krottke (32.), 1:1 Buchtmann (45.+1), 1:2 Diamantakos (47.), 2:2 Avevor (ET., 49.), 2:3 Diamantakos (FE., 50.), 3:3 Müller (80.)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
30 juni 2019 15:00 Voorbereiding Voorbereiding 2019-2020 93'

Stadion

Jahnplatz des TSV Winsen
Wedemarsch 15, 21423 Winsen (Luhe), Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
TSV Teutonia 05123
FCSP123
Doelpunten
3
3
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0