Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FC Ingolstadt – FC St. Pauli

FC Ingolstadt – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Op zondag 7 juli 2019 wonnen onze Kiezkickers hun eerste van de twee oefenwedstrijden in het trainingskamp van de zomer. In Volders versloeg het Luhukay-team FC Ingolstadt met 0-3. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg Ersin Zehir na de pauze toe voor onze Brown-White (52), op het uur verhoogd Dimitrios Diamantakos (61) terwijl Aurel Loubongo M’Boungou het laatste orgelpunt tot 0-3 overwinning plaatste ( 87).

Nadat de voormiddag werd gebruikt voor besprekingen, reisden onze Kiezkicker ’s middags 50 kilometer verder naar Volders. Op de sportterreinen van FC Volders speelden ze tegen de uit de tweede Bundesliga degradeerde FC Ingolstadt. Onze hoofdtrainer Jos Luhukay kon geen beroep doen op nieuwkomers Boris Tashchy (spierblessure in zijn rechter dijbeen) en Rico Benatelli (spierproblemen), beide vertrokken vroegtijdig uit Mayrhofen richting Hamburg.

Zonder het duo begonnen de Brown-Whites aan de eerste van de twee testwedstrijden op het trainingskamp. Tegen het vroeg storende Schanzer kwamen de Luhukay-Elf zelden in hun spel, de Schanzer hadden dan ook het betere van het spel. Voor de FCI kopte Bjorn Paulsen onnauwkeurig (9), kort daarna moest Svend Brodersen een lange schot van Maximilian Wolfram onschadelijk maken(13). Speelse hoogtepunten bleven in de nasleep – match werd voornamelijk tactisch gevormd- uit. Maar dan kregen onze Kiezkicker een dikke kans: Na een prcieze voorzet van Daniel Buballa kon Dimitrios Diamantakos vrij koppen, maar zijn kopbal ging ver naast (22).

Slechts luttele seconden later trok een onweer over, van het ene moment regende het pijpenstelen en opeens scheen de zon weer. Na een goed halfuur probeerde Luis Coordes het vanop 20 meter, maar zijn schot werd resoluut afgeweerd(34 ‘). Kort daarna trad Coordes op als voorbereider. Na goede interactie met Daniel Buballa bracht hij het leer vanaf de linkerkant voor doel. Opnieuw klom Diamantakos het hoogste, maar opnieuw zette hij de bal rechts van de FCI-doel (37e). Kort voor de rust kwam het Luhukay-team opnieuw: Cenk Sahin pakte het leer in het strafschopgebied, kapte een Schanzer uit en haalde van dichtbij uit. FCI-doelman Marco Knaller voorkwam met een sterke reactie de leiding voor FCSP (44e). Kort daarna was de eerste helft voorbij.

Jos Luhukay deed vijf wijzigingen bij de rust, terwijl Ingolstadt-coach Jeff Saibene alle spelers wisselde buiten Keeper Knaller. FCSP had meteen de eerste kans: na een mooie combinatie over Coordes en Becker kwam het leer bij Diamantakos, wiens schot van tien meter werd geblokkeerd ten koste van een hoekschop. Dit werd snel genomen door Marvin Knoll. In het midden vond hij Ersin Zehir en die leidde het leer vrij in de korte hoek. FCI keeper Knaller was er kort bij maar de bal verdween in het net – 0-1 (53.).

Nadat Ingolstadt voor de eerste keer doelgevaarlijk was geweest – Agyemang Diawusie mikte te hoog (59.) – maakte Diamantakos iets later de 0-2. Na nog een goede combinatie leverde de aanvaller een energieke strijd in het strafschopgebied en trof genadeloos toe vanop 13 meter (61.). Even later wisselde Luhukay opnieuw, zes nieuwe spelers betraden het veld. Invaller Florian Carstens zet meteen de turbo in om Ingolstadt’s test speler Goran Karanovic de aansluitingstreffer te voorkomen (66.).

Aan de andere kant was er de volgende goede combinatie aan de linkerkant: Aurel Loubongo M’Boungou zetten naar het centrum Kevin Lankford die aflegde naar Christopher Buchtmann. Christopher schot vanop 18 meter ging nipt over de lat (70), kort daarna probeerde Buchtmann het opnieuw vanop afstand, zonder succes (72). De doelman van de derde klasser verhinderde een hogere stand als hij het schot van Lankford vanop twaalf meter (85 ‘) parreerde. Slechts twee minuten later ging Aurel Loubongo M’Boungou alleen op doel en scoorde hij ijskoud de 0-3 (87) – meteen ook de eindstand.

FC St. Pauli

1ste helft : Brodersen – Kalla, Avevor, Knoll, Buballa – Lee – Sahin, Møller Dæhli, Becker, Coordes – Diamantakos

2de helft : Himmelmann – Bednarczyk, Avevor (64. Carstens), Knoll (64. Hornschuh), Buballa (64. Park) – Zehir – Conteh, Sobota, Becker (64. Buchtmann), Coordes (64. Loubongo M’Boungou) – Diamantakos (64. Lankford)

Doelpunten : 1:0 Zehir (53.), 2:0 Diamantakos (61.), 3:0 Loubongo M’Boungou (87.)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
7 juli 2019 15:00 Voorbereiding Voorbereiding 2019-2020 93'

Stadion

Sportveld Volders
Augasse 8, 6111 Volders, Oostenrijk

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCI000
FCSP033
Doelpunten
0
3
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0