Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Frisse start tegen Aue: Focus op goede start


Na de vier weken durende winterstop gaat dit weekend de bal weer rollen in de 2e Bundesliga. Onze Kiezkickers begint het nieuwe jaar op zaterdag – 15 januari, 13.30 uur – met de thuiswedstrijd tegen FC Ertsgebergte Aue. Door Corona zullen er maar maximaal 2.000 fans bij de Millerntor zijn, ondanks het kleinste publiek dit seizoen willen de Boys in Brown hun negende thuiszege op rij boeken en het nieuwe jaar succesvol beginnen.

De bal rolt weer in de 2e Bundesliga en er mag een spannende tweede seizoenshelft worden verwacht. De helft van de competitie heeft ambities om hogerop te komen. Paderborn, negende in de rangschikking, staat slechts drie punten achter de als derde geplaatste “Rothosen” met 27 punten, en Karlsruhe, op de tiende plaats met 25 punten, is ook niet echt ver achter. Het voelt alsof er elk weekend directe duels zijn tussen twee promovendi. Bij de start van de tweede seizoenshelft verwelkomen onze Boys in Brown geen team van bovenaf, maar de voorlaatste uit Ertsgebergte.

Onze Kiezkicker zal de Saksen niet lichtvaardig opvatten, zoals Philipp Ziereis in aanloop naar de wedstrijd nog eens benadrukte. “We weten dat we een zeer moeilijke wedstrijd voor de boeg hebben”, zei de aanvoerder, eraan toevoegend dat de Boys in Brown, zoals in elke wedstrijd, voor zichzelf moeten zorgen en 100 procent moeten geven om succesvol te zijn. Jarenlang lukte dat niet echt tegen Aue, meest recent bleven de bruin-blanken ongeslagen tegen de lang gevreesde tegenstander (twee overwinningen, twee remises) en natuurlijk willen ze deze reeks voortzetten bij de start van de nieuwe jaar. “We zullen er alles aan doen om een ​​goede prestatie neer te zetten. We gaan de wedstrijd in met het duidelijke doel om de drie punten op Millerntor te behouden”, zei hoofdcoach Timo Schultz.

Tegenstander Aue komt als voorlaatste in de tafel en wil geen afscheid nemen van de Millerntor zonder punten te behalen. Na een eerste seizoenshelft die niet volgens plan verliep, begonnen de Saksen vroeg aan de voorbereiding. Ze begonnen zich op dinsdag (28 december) voor te bereiden op de tweede seizoenshelft en dus vier dagen eerder dan onze Kiezkicker en ze speelden twee vriendschappelijke wedstrijden. Bij derdeklasser Halle zegevierde FCE met 1-0 door een laat doelpunt van Dimitrij Nazarov, maar leed daarna een duidelijke 5-0 nederlaag bij competitierivaal Dynamo Dresden. Teambaas Marc Hensel omschreef het uiterlijk van zijn ploeg als “bodemloos”, die in de 135 minuten durende test (3×45 minuten) nauwelijks doelpunt kans hadden en veel te veel in de verdediging had toegelaten.

In de tweede seizoenshelft moeten de drie nieuwkomers Jann George (SSV Jahn Regensburg), Prins Osei Owusu (SC Paderborn 07) en Jannis Lang (VfL Wolfsburg) helpen om de nodige punten te scoren om overeind te blijven. De Saksen beginnen de resterende 16 wedstrijden van de tweede seizoenshelft als voorlaatste in de rangschikking, zoals onze Boys in Brown een jaar geleden. “Deze competitie is zo waanzinnig, iedereen kan echt van iedereen winnen”, zei Pavel Dotchev, die sinds 1 november 2021 als sportief directeur en officieel interim-coach was teruggekeerd naar het Ertsgebergte. Hij ziet de Saksen niet kansloos bij de Millerntor, volgens Dotchev heb je in het huidige seizoen vaak gezien hoe een kleine speler wint van een grote speler. “We zullen elke wedstrijd benaderen als een bekerwedstrijd. Elke wedstrijd heeft voor ons het karakter van een finale.”

Voor onze Kiezkicker is het geen eindspel, maar de openingswedstrijd van een fris drie-wedstrijden-binnen-zes dagen begin van het nieuwe jaar. Op dinsdag (18 januari) vindt de 16e finales van de DFB Cup plaats tegen titelverdediger Borussia Dortmund en op vrijdag (21 januari) vindt de tweede etappe van de derby plaats op het Volkspark. Volgens coach Timo Schultz hebben de twee hoogtepunten van de komende week geen plaats in de hoofden van de mensen, de focus ligt volledig op de wedstrijd tegen Aue. Kiezkicker Marcel Hartel waarschuwde voor het onderschatten van het voorlaatste team en wees er net als Dotchev op dat iedereen in deze competitie van iedereen kan winnen. “Het wordt hard werken, maar we zullen er alles aan doen om een ​​goede start te maken”, aldus de middenvelder.

Hartel en Co gaan het nieuwe jaar in voor het kleinste thuispubliek van het huidige seizoen. Kort voor kerst besloot de Hamburgse Senaat dat de eerste wedstrijden van het nieuwe jaar voor maximaal 4.999 fans gespeeld mochten worden. Kort na de jaarwisseling besloot de Eerste Kamer vanwege de toegenomen corona-aantallen dat de wedstrijden nu voor lege gelederen moeten plaatsvinden. Kort voor de openingswedstrijd tegen Aue was er echter nog een U-turn en tot 2.000 fans kunnen er voor de start van het nieuwe jaar bij de Millerntor zijn.

Bron: www.fcstpauli.com