Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Het is altijd een puzzel die je als trainer moet samenstellen”

Minder dan 45 minuten na de aankondiging van zijn contractverlenging beantwoordde hoofdcoach Timo Schultz op de persconferentie voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Ertsgebergte Aue de vragen van de pers. Het was niet verwonderlijk dat de contractverlenging natuurlijk ook aan de orde kwam, maar onze coach had het ook over …

…de personele situatie : “Daniel-Kofi Kyereh is op de Afrika Cup en Afeez Aremu is nog steeds ziek, anders hebben we alleen de langdurig geblesseerde Christopher Avevor en Jannes Wieckhoff. Alle andere spelers ravotten op het trainingsveld en zijn behalve Luca Zander – die na zijn corona-ziekte fysieke achterstand heeft – ook weer fit voor actie. De knie van Simon Makienok reageert soms een beetje, maar hij is blijvend in staat om te trainen.”

… de competitie en de formatie van de basiselftal : “We hebben nog twee trainingseenheden, de concurrentie woedt. We hebben alternatieven in elke positie en soms duels voor de basiselftal. Zelfs de ploeg stelt zich niet vanzelf samen. We hebben indrukken opgedaan. In het trainingskamp trapten de jongens op het gas. Nu moeten we enerzijds de meest formidabele jongens uitkiezen en anderzijds het spel in ons hoofd doornemen en kijken wat wacht op ons, waar we moeten reageren en welke alternatieven we nodig hebben. Het is altijd een puzzel die je als coach voor de wedstrijd in elkaar moet zetten met het oog op de ploeg en de basiselftal.”

… de afwezigheid van Daniel-Kofi Kyereh en mogelijke alternatieven : “Ons aanvallende spel verandert voor ons, als Kofi niet op het veld staat. Hij is een zeer sterke dribbelaar en een sterke speler. De spelers die we als alternatief hebben, zijn een ander type van speler. Aan de ene kant hebben we Christopher Buchtmann, die zichzelf aanbood op het trainingskamp. Maar we hebben ook Lukas Daschner, als we de positie 1-tegen-1 vervangen, die een sterke dribbel en een dreiging voor doel is. Ik ben blij met de alternatieven. Maar we hebben ook de mogelijkheid om de ene of de andere speler heen en weer te duwen en te reageren op Kofi’s afwezigheid. Het is een open race.”

… de top van de tafel en de mogelijke alleen-te-verliezen : “We hebben helemaal niets te verliezen, we kunnen alleen iets winnen. We gaan niet om met de situatie waarin we de eerste zijn en dus de opgejaagde. Deze zijn niet van ons. Onze onderwerpen zijn hoe we nog beter en consequenter kunnen verdedigen tegen de bal en hoe we nog meer oplossingen kunnen vinden tegen een ketting van vijf. Dat is wat we kunnen beïnvloeden en waar we bij onszelf kunnen blijven in ons handelen. Zolang we onszelf blijven en uitkijken naar de wedstrijden, hoeven andere zaken als druk en verliezen ons niet te interesseren.”

… het belang van een goede start van het nieuwe jaar : “Het is altijd goed om te stoppen met een overwinning. We hebben het niet gehaald. Nu willen we beginnen met een overwinning, maar we hebben er altijd goed aan gedaan om ons daarop te concentreren. De spel, focus op onze prestaties en onze inhoud. We hebben veel toegevoegd in het trainingskamp. Of we nu winnen of verliezen, de volgende wedstrijd is al drie dagen later. Je moet het altijd stap voor stap doen. Het zal niet allemaal geweldig “Als we zouden winnen, en alles zou niet slecht moeten zijn, zouden we het veld niet als winnaars moeten verlaten. We gaan de wedstrijd in met het duidelijke doel om de drie punten in het Millerntor Stadium te behouden en we zullen er alles aan doen om een ​​goede prestatie neer te zetten.”

… Tegenstander Ertsgebergte Aue : “De coach die de ploeg in de zomer overnam, legde veel nadruk op een fysiek sterke ploeg. Ze wilden druk blijven uitoefenen en waren heel actief tegen de bal. Dat lukte niet zo goed. “De punten kwamen er niet uit. Nu hebben ze een coachingduo in Dotchev en Hensel, die misschien meer gericht zijn op deugden. We ontmoeten een team dat zeer ervaren is in de tweede klasse, die natuurlijk altijd probeert om de ruimte te behouden.” Met Martin Männel hebben ze een sterke keeper en met Sören Gonther, Jan Hochscheidt, de twee zes Philipp Riese en Clemens Fandrich evenals Dimitrij Nazarov, spelers die al decennia in de tweede divisie spelen en die weten wat je kunt verwachten en wat je moet doen om terug te keren.”

… een dreigende schorsing van een gele kaart van Guido Burgstaller bij de derby : “Hij moet zijn schoenen naar beneden blijven spelen, grip houden en doorgaan, ook met de scherpte. We hebben de wedstrijd tegen Aue nu voor onze borst, dus voor de andere spellen hebben we geen interesse nodig.”

… de mogelijke beslissing om voor fans te spelen : “Als coach moet ik het nemen van perfecte beslissingen loslaten. Het is hetzelfde met de politiek op dit moment, ze zijn verscheurd. Sommige dingen zijn te begrijpen, andere niet. We zullen de dingen nemen zoals ze ons worden aangeboden. Ik hoop natuurlijk dat er zoveel mogelijk fans komen. Het zou een absoluut festival zijn geweest. Eindelijk de derde ronde van de DFB Cup tegen BVB en drie dagen later de derby. Onze absolute focus ligt nu op de wedstrijd tegen Aue. Ik zou blij zijn als er een paar fans zijn, want het maakt verschil of er helemaal geen fans zijn – of alleen Oke Göttlich ( lacht ) – of 1.000 of 2.000 fans.”

…een verder verblijf van de twee assistent-coaches na zijn eigen contractverlenging : “Wat we altijd goed hebben gedaan, is dat we altijd alles stap voor stap hebben gedaan. Dat ik graag met mijn team werk en dat we het project graag willen voortzetten, is een publiek geheim. Laten we afwachten wat de komende dagen of weken zullen brengen.”

Bron: www.fcstpauli.com