Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz verlengt zijn contract voortijdig bij FC St. Pauli


FC St. Pauli nam een ​​belangrijke personeelsbeslissing voor de toekomstige oriëntatie en planning van het profvoetbal en verlengde al vroeg het contract met hoofdtrainer Timo Schultz. De 44-jarige heeft sinds juli 2020 de leiding over de voetbaltraining en het team. Schultz, die ruim 16 jaar verschillende functies bekleedde bij FC St. Pauli, sloot zijn debuutseizoen met zijn team na een moeizame eerste seizoenshelft af op de 10e plaats. De club staat momenteel bovenaan in de 2e Bundesliga.

Tijdens zijn actieve loopbaan speelde Timo Schultz 138 wedstrijden (12 goals, 9 assists) bij de profs van FC St. Pauli en 18 wedstrijden in het tweede elftal. Na zijn actieve carrière werkte hij als assistent-coach voor het prof team onder Michael Frontzeck, Roland Vrabec, Thomas Meggle en André Schubert, voordat hij eerst de U17 en vervolgens het U19 Bundesliga-team coachte bij de jeugdteam van de club. In 2018 heeft Schultz zijn licentie als voetbalcoach succesvol behaald als onderdeel van zijn werk bij FC St. Pauli.

Stemmen over de contractverlenging:

Hoofd Sport Andreas Bornemann: “Beide partijen hebben altijd hun wederzijds respect benadrukt, dus het verlengen van het contract is alleen maar consistent en logisch. We willen de weg blijven volgen die we met Timo zijn ingeslagen, dus ik ben blij dat we nu duidelijkheid hebben over de gezamenlijke samenwerking, ook over het seizoen heen bekeken.”

Voorzitter Oke Göttlich: “We zijn erg blij dat we weer een signaal kunnen geven voor de continue ontwikkeling van ons belangrijkste gebied. Timo heeft al veel meegemaakt bij FC St. Pauli en heeft sinds zijn aantreden ups en downs meegemaakt zonder de focus te verliezen. We hebben de sterke serie ook te danken aan zijn inhoudelijke inbreng en het werk met het team. Daarom kijken we ernaar uit om een ​​gepassioneerd team te blijven hebben dat dapper voetbal speelt om wedstrijden te willen winnen en de club uitstekend vertegenwoordigt op en buiten het veld.”

Hoofdcoach Timo Schultz: “Het is geen geheim dat ik me goed voel bij FC St. Pauli. Ik kreeg hier 1,5 jaar geleden een geweldige kans en nu ben ik klaar om samen met de club de volgende stap in ontwikkeling te zetten. Ik hou van de oplossing en de gerichte samenwerking die we op alle niveaus cultiveren. Het grote vertrouwen en de steun van de verantwoordelijken maakt het voor mij veel gemakkelijker om me te concentreren op het werken met het team. De club en ik hebben gemeenschappelijke doelen en we gaan nu de weg samen verder om met succes het FC St. Pauli-project verder ontwikkelen.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters