Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Hamburgse profclubs vragen klaarheid en planbaarheid


De professionele sportclubs in Hamburg accepteren samen het aanbod van de Senaat voor een verhelderend gesprek om te praten over de maatregelen om de pandemie in te dammen, de toekomstige planning en gelijke behandeling van evenementen en hygiëneconcepten, evenals de economische gevolgen. Daartoe zijn de clubs al in overleg met de bevoegde instanties voor binnenlandse zaken en sport.

De Crocodiles Hamburg, de Handbal Sport Verein Hamburg, de Hamburg Towers, de Hamburger SV en de FC St. Pauli accepteren het aanbod van de Hamburgse Senaat om een ​​duidelijke manier te bespreken waarop alle (sport)organisatoren de komende weken en maanden kunnen spreken. Vanuit het oogpunt van de Hamburgse professionele sportclubs moeten transparante bevindingen uit wetenschappelijke expertise, ook in vergelijking met andere deelstaten en Europese landen, hiervoor de basis vormen. “We hebben begrijpelijke en vooral dezelfde concepten nodig voor alle sectoren uit de organisatiegebieden, om de clubs, medewerkers en vooral de bevolking niet verder van streek te maken”, zegt Oke Göttlich, voorzitter van FC St. Pauli. Het gaat vooral om het begrijpen van andere beperkingen, maar ook over een gemeenschappelijk begrip en de traceerbaarheid van de maatregelen voor iedereen. HSV-bestuurslid dr. Thomas Wüstefeld voegt hier aan toe: “Ik begrijp de verschillende voorschriften voor binnen- en buitenevenementen niet, evenmin als het onderscheid tussen cultuur en sport. We hebben dringend behoefte aan verduidelijking en discussie hierover. Als professionele sportorganisatie begrijpen we dat we geen speciale behandeling krijgen, maar willen een passende gelijke behandeling.” 

Ook de Handbal Sport Verein Hamburg ziet dringend behoefte aan overleg. “In principe gaan we akkoord met alle beschermende maatregelen, maar we hebben betrouwbare randvoorwaarden en duidelijke richtlijnen nodig die we op tijd kennen. Naast het opvangen van economische tekorten, is het vooral belangrijk om op schema te kunnen plannen, omdat timing herhaaldelijk is aangegeven ons met enorme uitdagingen. Nieuwe regels op zeer korte termijn hebben geleid tot onzekerheid bij de fans en maken het voor ons erg moeilijk om ze voor de rest van het huidige seizoen onder competitieve omstandigheden te implementeren”, zegt voorzitter Marc Evermann.

Sven Gösch (algemeen directeur van Crocodiles Hamburg) vreest gevolgen, vooral met betrekking tot de concurrentiepositie van professionele sportclubs en hun bestaan: “De nieuwe verordening roept veel vragen op. Met betrekking tot de gelijke behandeling van organisatoren, maar ook met betrekking tot de toekomst van professionele sportclubs Hamburg, waarvan het concurrentievermogen of zelfs het bestaan ​​sterk in gevaar wordt gebracht zonder economische steun van de stad of de federale overheid. Er is behoefte aan discussie en actie om de onzekerheid van de clubs en hun zakenpartners (horeca, veiligheidsdiensten, ticketaanbieders, enz.). “

Marvin Willoughby (algemeen directeur van Hamburg Towers) is verheugd over de bereidheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Sport om de economische impact zo snel mogelijk op te vangen. “Deze discussielijn moet zo snel mogelijk worden opgepakt om Hamburg als professionele sportlocatie niet te schaden en te beschermen tegen verdere concurrentienadelen.”

Bron: www.fcstpauli.com

Foto’s: FC St. Pauli