Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Hartelijk bedankt voor alles en veel succes Knolli !


Afscheid nemen is zelden makkelijk. En toch hoort afscheid bij het leven, zeker in het profvoetbal. Met Marvin Knoll verlaat een speler Millerntor die met zijn stijl gewoon bij FC St Pauli pastte. Als gepassioneerd voetballer, teamleider en als persoonlijkheid met waarden buiten het veld.

Knoll kwam van Regensburg naar de Millerntor met een sollicitatiebrief van zeven goals seizoen en vijf assists in het vorig seizoen. Bij zijn debuut tegen 1. FC Magdeburg toonde hij aan dat uitstekende schiettechniek deel uitmaakt van het in Berlijn geboren repertoire. De linkervoet tikte een directe vrije trap in de winkelhaak, voor de gasten fans van FC St. Pauli vierden Knoll en zijn nieuwe teamgenoten de 1-2 winnaar in Magdeburg. Het was een op maat gemaakt debuut in augustus 2018.

Ook al werd Knoll in zijn professionele loopbaan vooral ingezet als verdedigende allrounder, het is moeilijk te geloven dat hij aanvankelijk een spits was in het jeugdelftal van Hertha. De 31-jarige verdiende zijn plek in de harten van St. Pauli-fans vooral met zijn zelfopofferende en gepassioneerde manier van voetballen. Hij is een personage dat zijn teamgenoten kan meesleuren, zelfs als het niet zo goed gaat.

Onder Timo Schultz was Knoll 6 keer kapitein van de St. Pauli. Bij het 1-1 gelijkspel in Würzburg – dat de coach later omschreef als een van de keerpunten voor latere degradatie in het voorgaande seizoen – zag Knoll de rode kaart. Deze wedstrijd was ook voor hem een ​​keerpunt, sindsdien heeft hij nog maar 28 minuten gespeeld.

Helaas werd het afgelopen jaar duidelijk dat FC St. Pauli en Marvin Knoll uit elkaar zouden gaan. In het huidige seizoen zat onze nummer 5 slechts 3 keer in de selectie zonder speelminuut. Voor Knoll is het het tweede contract dat hij tekent in Duisburg. Zijn eerste contract had zijn geldigheid verloren door de destijds gedwongen degradatie van MSV. In plaats daarvan vond hij zijn weg naar Millerntor via Sandhausen en Regensburg. Hij bleef daar drie en een half jaar, vierde derby-overwinningen en beleefde geweldige momenten met de club die we ons zullen blijven herinneren.

Knolls inzet buiten het veld is ook voorbeeldig en belangrijk. Samen met Jan-Philipp Kalla lanceerde hij in mei 2020 de 20359 veilingen en een jaar later werden de veilingen opnieuw uitgegeven. Kalla en Knoll hadden veel rariteiten uit de FCSP-kosmos en de voetbalwereld verzameld en geveild. De inkomsten werden doorgesluisd naar initiatieven en instellingen in de Kiez gedeelte.

Beste Knolli, we wensen je het allerbeste in je nieuwe rol bij MSV Duisburg! Blijf zoals je bent, we hebben je leren kennen en waarderen tijdens je tijd bij FC St. Pauli.

Je staat nooit alleen!

You’ll never walk alone!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters