Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Timo Schultz over de start in het nieuwe jaar

Bij de start van het nieuwe jaar 2022 en het bijbehorende trainingskamp in Benidorm, Spanje (2 t/m 9 januari) zijn er enkele persoonlijke updates. Naast de geblesseerde Christopher Avevor en Jannes Wieckhoff zal ook Luca Zander rond de kerst niet afreizen naar Spanje na een positieve Corona-uitslag. Ook atletiektrainer Karim Rashwan werd positief getest. Beiden zijn drievoudig gevaccineerd en vertonen geen symptomen. Ook Kofi Kyereh zal niet in het trainingskamp zijn. De aanvaller doet met de selectie van Ghana mee aan de Afrika Cup.

“We nemen Afeez Aremu mee. Ook al is hij nog niet helemaal in staat om te trainen, we willen hem langzaamaan introduceren”, zei hoofdtrainer Timo Schultz tijdens de persronde voor de eerste training op zaterdag (1 januari). Ook U23-speler Niklas Jessen zal afreizen naar het trainingskamp. De persronde ging onder meer over …

… een mogelijke oefenwedstrijd: “Het streven is om zaterdag een dag voor vertrek een oefenwedstrijd te kunnen spelen. De tegenstander is nog niet beslist, daar hebben we goed contact mee.”

… de belangrijkste inhoud van het trainingskamp: “Het is de laatste week voordat alles weer normaal wordt. We zullen zien hoe de jongens uit de pauze komen. We zullen werken aan de defensieve aspecten en de scherpte tegen de bal weer in het trainingskamp denk ik dat we na de tweede helft van de eerste seizoenshelft weer een stap vooruit kunnen zetten. We zullen ook de normen in de gaten houden. Eigenlijk is het een trainingsweek waar we wat inhoud in kunnen steken. Hopelijk in de beste omstandigheden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de terugronde.”

… een vooruitblik op het nieuwe jaar 2022: “Eigenlijk ben ik altijd zo ingesteld dat het nieuwe jaar hopelijk nog beter wordt dan het oude. Als we het op een sportieve manier kunnen doen, zou dat een aankondiging (lacht). Wat de begeleidende omstandigheden betreft, is het niet alleen voor mij, maar voor alle mensen in alle lagen van de bevolking dat we terug willen naar de normaliteit. “

… Het lastige aftrapprogramma: “Dit is nu eenmaal het aftrapprogramma, is helemaal prima zo. Bovenal dat we in de Engelse week niet zo veel heen en weer hoeven te reizen, logistiek is dat soms niet zo makkelijk. Ik kijk naar de wedstrijden uit. We hebben natuurlijk twee geweldige wedstrijden met de DFB Cup tegen Dortmund en dan met onze stadsrivalen. Maar de focus ligt nu vooral op het trainingskamp en dan voor mij telt alleen Aue. Dat is een belangrijke wedstrijd, daar willen we optimaal op voorbereid zijn en goed presteren.”

… de interlandvakantie eind januari: “De winterstop duurt niet bijzonder lang. Echt een pauze kun je het niet noemen. Het is een heel zwaar programma voor ons, maar ik heb het gevoel dat mijn jongens fit  zijn en in een goed humeur, dus ze wilden daar graag verder spelen. Maar ook deze pauze zullen we goed gebruiken.”

… het voordeel van een trainingskamp: “Natuurlijk kun je in Hamburg ook geluk hebben met het weer. Sportief gezien ben ik als trainer blij als ik de jongens bij elkaar heb, we hebben ook ’s avonds een vergadering of trainen wat langer op het veld of in de gewichtsruimte dan op de Kollau het geval zou kunnen zijn. Daarom is er nu al de mogelijkheid om de ene of de andere stimulus op technisch-tactisch gebied te zetten. Onderwerpen als slaap, voeding en rust worden altijd één gegeven honderd procent in het trainingskamp. Daarnaast natuurlijk, vooral in de winter, het voordeel met het weer dat je twee of drie uur op het veld kunt staan. Ik wil er niet omheen dat door de ontwikkeling van de afgelopen weken met de Corona-problematiek, zijn er ook enkele onduidelijkheden. Maar we hebben het afgewogen en besloten het te doen omdat we bij de meerderheid de voordelen zien.”

… mogelijke versterkingen: “Natuurlijk denken we altijd na over finetuning, niet alleen qua personeel, maar ook op andere vlakken. De transfermarkt is open, er is de mogelijkheid om in beide richtingen weer te wisselen.Ik wil niets uitsluiten. Maar dat moet vanaf het begin echt passen. Ik kan wel verklappen, er komt geen nieuwkomer in het trainingskamp.”

…de omstandigheden in Benidorm: “Je zou het een beetje kunnen vergelijken met het quarantainehotel van vorig jaar. We hebben ons eigen complex op het terrein, dus we zitten gewoon onder elkaar in het hotel. Wat de omstandigheden betreft ben ik zie zelfs voordelen.”

 Voornemens voor het nieuwe jaar : “Deze man van goede voornemens voor het nieuwe jaar, dat ben ik niet. Ik probeer mijn leven te leven zoals ik het goed vind. Wat sport betreft, is het na het goede jaar 2021 weer een uitdaging om op het goede spoor te komen en te verbeteren. Natuurlijk merk ik ook dat ik op sommige gebieden kan nadenken over mezelf in vraag stellen, waar ik mezelf kan verbeteren en waar we onszelf als coachingsteam kunnen verbeteren.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters