Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Meeste selecties, meeste doelpunten: Statistieken van de heenronde 2021


Terwijl onze Kiez-kickers hun voeten omhoog kunnen blijven leggen en hun batterijen kunnen opladen voor de tweede seizoenshelft, kijken we terug op het seizoen tot nu toe. 
Wie had de meeste selecties, wie was de beste loper? Waar stonden de jongens in Brown in de competitievergelijking en op welk gebied is er nog ruimte voor verbetering?

De vaste waarden

Als enige Kiezkicker heeft doelman Nikola Vasilj dit seizoen nog geen minuut gemist. Naast Vasilj stonden er in de hele competitie zes andere keepers en acht veldspelers elke minuut op het veld op het veld. Onder de bruin-witte veldspelers zijn Daniel-Kofi Kyereh, Guido Burgstaller en Leart Paqarada degene met de meeste minuten. Kyereh was slechts 39 minuten er niet bij, Burgstaller slechts 48 minuten en Paqarada 109 minuten. Voor Kyereh en Burgstaller was het meestal eerder dat de taak er eerder opzat, Kyereh werd 11 keer vervangen, Burgstaller 10 keer. De meest inkomende wisselspelers waren Rico Benatelli (13), Christopher Buchtmann (12) en Maximilian Dittgen (10).

De beste duellisten

Met 50,4 procent gewonnen duels kunnen onze Kiezkickers een positieve duelbalans laten zien. Philipp Ziereis is een van de sterkste spelers in de duels in de Tweede Bundesliga, onze aanvoerder wist 65,2 procent van zijn 187 duels te winnen en staat negende in de competitie. Jakov Medić staat ook in de top 25, hij won 62,8 procent van zijn 215 duels en staat op de 16e plaats. Daniel-Kofi Kyereh speelde 415 duels en won 47 procent, terwijl Guido Burgstaller 338 duels leidde en 38,2 procent won.

De hardloper

Met Marcel Hartel werd niet alleen een heel goede voetballer aangetrokken, maar ook een oersterke speler. De van Bielefeld afkomstige middenvelder had dat de afgelopen jaren altijd bewezen en ook nu maalt Hartel de meters af in de bruin-witte trui. Met een gemiddelde van 12,22 kilometer per 90 minuten is hij te vinden in de top 5 van de beste lopers. Van de 100 meest ijverige lopers legden alleen Jan Schöppner van Heidenheim (12,34 km) en Paderborn’s Marco Schuster (12,24 km) gemiddeld meer meters af in 90 minuten. De 12,86 km tegen Neurenberg is Hartel’s beste prestatie van het seizoen, waardoor hij op speeldag 15 de beste loper is. Dat lukte hem ook op de 3e speeldag toen hij 12,51 km afwikkelde bij zijn debuut in de derby. Hartel haalde onder andere op andere speeldagen meerdere keren de top 5

De doelpuntenmaker

Wat voor jaar was het voor Guido Burgstaller?! De aanvaller speelde 42 competitieve wedstrijden voor onze FCSP en scoorde een zeer sterke 27 doelpunten. Er vielen elf goals in de tweede helft van het vorige seizoen, plus de 14 goals in het huidige tweedeklasserseizoen en twee goals in de DFB Cup. Burgstaller, die in het kalenderjaar 2021 negen keer trots werd benoemd in de elf van de dag van het kickers sportblad, onderscheidde zich niet alleen als doelpuntenmaker, maar ook als voorbereider. De Oostenrijker bereidde tien goals voor en was zo betrokken bij bijna de helft van de 79 FCSP-goals in 2021.

De flankspelers

Onze Kiezkickers waren zo succesvol in het huidige seizoen, niet alleen dankzij hun snelle schakelspel, maar ook vanwege een andere kwaliteit. de flanken. Hoewel de Schultz-Elf uit de huidige competitie slechts 172 keer voorzette, wat slechts een twaalfde plaats betekent in de competitievergelijking, kwamen ze al tot negen doelpunten na een voorzet. Alleen Holstein Kiel (11 goals) was nog succesvoller met voorzetten uit het huidige spel dan onze Boys in Brown.

De standaard situaties

Na 18 speeldagen juichte onze Kiezkicker 37 keer, met 33 doelpunten scoorden zij de meeste doelpunten gedurende het spel. Omgekeerd betekent dat ook: Veel goals na spelhervattingen waren er niet. De Schultz-Elf scoorde slechts vier treffers nadat de ballen stil lagen, waaronder de twee penalty’s van Guido Burgstaller (telkens voor 2-0 tegen Dresden en Karlsruhe) evenals de doelpunten voor Luca Zander (voor 1-0 tegen Ingolstadt) en Burgstaller (voor 1-0 tegen Schalke 04) na een corner. Naast Holstein Kiel en SV Sandhausen zijn onze Boys in Brown de enige ploeg die nog niet heeft gescoord na een vrije trap.

De doelpuntenmakers

Met Guido Burgstaller zijn onze Kiezkickers de meest accurate aanvaller in de competitie. Zoals gezegd heeft de Oostenrijker 14 treffers. Hoe onvoorspelbaar de Boys in Brown echter zijn, blijkt uit het aantal andere doelpuntenmakers. Naast Burgstaller hebben elf andere Kiez-kickers al één of meerdere treffers toegejuicht. Alleen SSV Jahn Regensburg (14) heeft meer verschillende doelpuntenmakers in de gelederen. Samen met SV Werder Bremen en SV Sandhausen lopen de Schultz-Elf voorop als het gaat om doelpunten van verdedigende spelers, met Leart Paqarada (3), Luca Zander, Marcel Beifus en Adam Dźwigała die al zes doelpunten maakten.

Fans

Nadat bijna het hele vorig seizoen zich voor lege tribunes had afgespeeld, keerden de fans terug naar de stadions voor de start van het nieuwe seizoen. 122.952 fans keken tot nu toe naar de acht thuiswedstrijden in Millerntor, met een gemiddelde van 15.369 toeschouwers. In de competitievergelijking is dat de achtste plaats. De meeste fans waren bij de negen thuiswedstrijden van FC Schalke 04 (282.614 in totaal / 31.402 per wedstrijd), terwijl SV Sandhausen onderaan stond, wiens acht thuiswedstrijden werden bijgewoond door in totaal 31.600, gemiddeld 3.950 fans.

Bron: www.fcstpauli.com