Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Zwak FCSP verliest verdient in Kiel, 3-0

Aan de fjord is niets te halen. FC St. Pauli moest bij Holstein Kiel aan het begin van de tweede seizoenshelft een 3-0 nederlaag toestaan. De gastheren legden de basis voor succes in de eerste helft met doelpunten van Fin Bartels (8′), Finn Porath (29′) en Benedikt Pichler (45′ + 1). In de tweede helft speelden Kiel soeverein en waren over lange afstand dichter bij een doelpunt dan FC St. Pauli, dat geen middel kon vinden om het spel spannend te maken.

Toen hij terugkeerde naar zijn oude werkplek, onthield FCSP-coach Timo Schultz zich van experimenten en vertrouwde hij op dezelfde basiself die de week ervoor in Fortuna Düsseldorf had gespeeld. Voor de gastheren deden wel twee wissels in de verdediging na het 2-2 gelijkspel tegen SV Sandhausen. Hauke ​​Wahl, die afwezig was vanwege een infectie, werd vertegenwoordigd door Simon Lorenz en Jonas Sterner vervoegde het team voor Mikkel Kirkesov.

Ondanks de herfsttemperaturen had de Kiezkicker geen opwarmfase nodig en verscheen meerdere keren gevaarlijk voor de Kieler Tor. Toen Jackson Irvine (2′) en Kofi Kyereh (3′) schoten, was doelman Thomas Dähne aanwezig en wist in corner weg te werken. Hij zou machteloos zijn geweest als Eric Smith zijn hoofd had uitgestrekt bij een schot van Guido Burgstaller, maar de bal ging net links naast (4′). Kiel toonde zich vervolgens effectiever en nam de leiding dankzij een doelpunt van Bartels nadat Nikola Vasilj het schot van Lewis Holtby (8′) kon pareren.

Het spel bleef daarna levendig met kansen aan beide kanten, waarbij de Schultz-Elf soms te veel tijd nam voor de afwerking en een aantal kansrijke situaties uit de hand liepen. Halverwege de eerste helft werd het wat rustiger in de strafschopgebieden. Kiel wachtte op een tegenaanval, maar onze Kiezkickers van Kiez waren altijd alert. In hun eigen aanvalspogingen ontbrak het echter nog aan precisie, vooral met de lange ballen achter de vaak hoge Kiel-verdediging.

Vooral voor de thuisploeg was het gevaarlijk toen Bartels erbij betrokken was. In de 27e minuut miste hij met zijn hoofd, maar kort daarna initieerde Porath (29′), die kon invoegen nadat meerdere St. Paulians in het strafschopgebied niet beslissend hadden kunnen wegwerken. Fabian Reese had vanaf een half-rechtse positie zelfs meer kunnen toevoegen, maar mikte voorbij het doel (35′). Voor de rust maakte Irvine het bijna af. Na sterk voorbereidend werk van Burgstaller schoot de Australiër ook zijn schot net naast (41′). Het werd erg bitter in blessuretijd van de eerste ronde toen Pichler alleen voor Vasilj verscheen op de counter, om de keeper heen speelde en naar binnen duwde om de 3-0 te maken.

Tijdens de rust reageerde Schultz met een drievoudige wissel. Hartel, Smith en Matanovic bleven in de cabine. Hiervoor kwamen Rico Benatelli, Finn Ole Becker en Christopher Buchtmann. De Kielers bleven echter opvallender in de aanval, waarbij Pichler (50′) en Bartels (51′) en Fiete Arp, die onlangs was gewisseld, meerdere goede kansen kregen. In de nu verhitte ontmoeting had de Kiezkicker moeite om aan goede kansen te geraken. En dus leverden de pogingen van Irvine (59′) en Buchtmann (60′) geen problemen op voor Dähne.

Het spel miste het tempo van de eerste helft in de tweede helft en toen het gevaarlijk werd was het vooral Kiel, zoals de kopbal van Phil Neumann, die Vasilj krachtig over de lat stuurde (68e). Aan de andere kant werd het pas weer krap via Benatelli, die nipt naast de tweede startrij (79′) kwam, maar daarvoor hadden Arp en daarna Reese het resultaat in de 77″ minuut kunnen verhogen. Beide teams speelden vooruit tot het laatste fluitsignaal, maar er werd niet gescoord. Dus de Kiezkicker begon de tweede helft van het seizoen met een domper, maar overwinteren nog steeds als leiders in de rangschikking.

Holstein Kiel

Dähne – Neumann, Lorenz (71e Erras), Thesker, Sterner (71e mand) – Bartels, Mühling, Holtby, Porath (63e Sander), Reese – Pichler (54e Arp)

Hoofdtrainer : Marcel Rapp

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (67e Dittgen), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Smith (46e Benatelli), Irvine, Hartel (46e Becker), Kyereh (78e Amenyido) – Burgstaller, Matanovic (46e Buchtmann)

Hoofdtrainer : Timo Schultz

Doelpunten : 1-0 Bartels (8e), 2-0 Finn Porath (29e), 3-0 Pichler (45e + 1)

Gele kaarten : Thesker, Arp / Ziereis, Paqarada, Dittgen, Becker

Scheidsrechter : dr. Robin Braun (Wuppertal)

Bron: www.fcstpauli.com