Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vol gas geven in de laatste wedstrijd van jaar in Kiel


Aan het einde van het voetbaljaar 2021 gaan onze jongens in Bruin op vrijdagavond (17 december 18.30 uur) op Holstein Kiel op zoek naar de laatste drie punten. Voor de twee weken durende winterstop is het voor onze Kiez kickers belangrijk om alles weer op de Kiel Fjord te doen en een geweldig jaar succesvol af te sluiten.

39 wedstrijden, 23 overwinningen, 6 gelijke spelen, 10 nederlagen – deze cijfers spreken voor zich. Onze Kiezkickers presteerden erg goed in 2021. De cijfers spreken des te duidelijker als je kijkt naar de opbrengst in de competitievergelijking. Met 75 punten, bijna twee punten per wedstrijd, leiden onze Boys in Brown de Tweede Bundesliga met ruime marge. Voor de laatste wedstrijd van het jaar in Holstein Kiel hebben ze tien punten voorsprong op SV Darmstadt 98 (65) en hun 14 punten op hun stadsrivaal (61).

Nu al, benadrukte hoofdcoach Timo Schultz, zijn gevoel onder de kerstboom zal “op de een of andere manier gelukkig” zijn, maar niemand in het team is in vakantiestemming en dus moeten er aan het einde van het jaar in Kiel opnieuw punten worden gescoord – liefst drie punten natuurlijk. Het zal niet makkelijk zijn tegen de ploeg uit Kiel die een valse start van het seizoen maakte en volgens Timo Schultz “letterlijk geworsteld heeft”, maar niet meer. Onder hoofdcoach Marcel Rapp is de balans van KSV in evenwicht (2 overwinningen, 4 gelijke spelen, 2 nederlagen), thuis zijn de Storks al vier wedstrijden ongeslagen. Voor de winterstop willen de Kielers, momenteel vijftiende op de ranglijst met vier punten voorsprong op de degradatieplaats 16, natuurlijk nog drie belangrijke punten bij pakken.

Aan de winterstop denken onze Boys in Brown nog lang niet. “Vol gas tot het einde” zal zijn team geven, zoals Coach Schultz voor de laatste wedstrijd van het jaar tegen Kiel benadrukte. En dat het team na een lang jaar met 39 competitieve wedstrijden allerminst moe is, heeft de afgelopen tijd meerdere keren bewezen. Aan het einde van een Engelse week hebben de jongens in Brown 120,09 kilometer gedraaid in Neurenberg, gevolgd door 119,81 kilometer tegen Schalke 04 en tot slot nog eens 121,61 kilometer in Düsseldorf.

Aan het einde van het jaar is het nog een laatste keer tegen een individueel sterk team uit Kiel, niet alleen om alles te geven op het gebied van hardlopen, maar ook om de gebruikelijke speelvreugde terug te brengen op het veld voor de tweede seizoenshelft . Schultz beschreef de 3-0 overwinning in de eerste etappe tegen Kiel als het “startschot” voor de uitstekende eerste helft van het seizoen. Zo succesvol als de Kiezkickers het seizoen begonnen is, willen ze natuurlijk net zo succesvol aan de tweede seizoenshelft beginnen. Dus jongens: haal alles er weer uit!

Bron: www.fcstpauli.com