Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”We zijn gewaarschuwd dat Kiel onder zijn niveau presteert”

Voor de laatste keer dit jaar beantwoordde hoofdcoach Timo Schultz voorafgaand aan de competitiewedstrijd de vragen van de pers. Voor de uitwedstrijd op Holstein Kiel – op vrijdag 15 december 2021, 18u30 – sprak onze coach woensdagochtend over …

… de persoonlijke situatie : “Simon Makienok zit thuis nog in quarantaine, alle spelers die het laatst in Düsseldorf waren voor ons beschikbaar. Alle spelers kwamen goed uit de wedstrijd en zijn fit voor actie. We hadden al met Jakov Medić het gevoel dat het masker hem een ​​beetje stoorde, wat ook normaal is. Ik denk dat hij inmiddels aan het masker gewend is geraakt.”

… mogelijke veranderingen in de basiself: “We hebben een paar jongens achter de hand die zich duidelijk willen tonen. Maxi Dittgen heeft dat ook op indrukwekkende wijze laten zien nadat hij is was ingevallen. Maar alle anderen, ook degenen die alleen op de bank zaten. thuis zitten maar gas geven tijdens de training. We hebben 28, 29 mannen op het trainingsveld, dus je hebt keuze te over. Dat is zeker buitengewoon en ongebruikelijk aan het einde van een lang jaar. De loopgegevens in Düsseldorf zijn duidelijk. Meer dan 120 kilometers laten zien dat we nog niet op kerstvakantie zijn, maar vol gas gaan tot het einde.”

… Doelpuntenmaker Guido Burgstaller : “We werken in elke wedstrijd om doelpunten te maken. Natuurlijk werken we ook elke wedstrijd om ervoor te zorgen dat Guido doelpunten maakt. Zoals ik hem ken, geeft hij niet echt om de topschutterslijst. Als hij op het einde van het seizoen nog van boven staat, zou dat niet zo erg zijn, want dan zou hij in de tweede seizoenshelft regelmatig gescoord hebben en hebben we veel punten gehaald en gewonnen.”

… de moeilijke situatie voor hem een ​​jaar geleden: “Ik hoef niet te zeggen dat Kerstmis dit jaar een beetje gelukkiger zal zijn. Ik heb een geweldig gezin. Mijn vrouw en mijn drie kinderen zijn er altijd in geslaagd om me af te leiden toen ik thuis was. Dat heeft me ook veel geholpen in die fase.”

… de herfsttitel en andere doelen : “We gaan nog steeds de promotierace in als een underdog in de promotie jacht, er zijn vier of vijf grote clubs in de competitie die vanaf het begin hebben gezegd dat ze willen promoveren. We zitten nu in een situatie waar we voor het seizoen nooit van gedroomd hadden en waarvan we willen genieten. Toch zullen we niet vergeten te werken. Als mijn jongens dromen hebben en euforisch zijn, dan vind ik dat goed. Het mooie aan dromen is, is dat ze waarheid kunnen worden. Als we goed werken, goed presteren en onze euforie vasthouden, ben ik ervan overtuigd dat we veel wedstrijden in de terugronde zullen winnen. Dan zien we wel zijn waar het schip strand.”

… de 3-0 overwinning op Kiel in de heenwedstrijd en de betekenis voor het verloop van het seizoen : “Dat was zeker een startschot. Het was een uitstekende prestatie van ons. We merkten dat we in een goed flow zaten en meer dan competitief waren. Kiel was toen niet zo’n goede fase, dat moet worden meegenomen in de beoordeling. Nu gaat het helemaal opnieuw beginnen, het wordt weer een heet gevecht voor 8.000 of 9.000 fans. Wij hebben er zin in, het is eigenlijk de perfecte eindejaar wedstrijd.”

… tegenstander Holstein Kiel: “We kijken uit naar de wedstrijd, voor mij is het een terugkeer naar een oude werkplek. Na een moeizame start van het seizoen, wat snel wordt verklaard door het einde van vorig seizoen en de korte zomervakantie, heeft Kiel het letterlijk moeilijk gehad. Ze hebben de afgelopen tijd zeer consistente prestaties laten zien, regelmatig gescoord en werken zich op naar het midden van de rangschikking. Ik ga ervan uit dat ze relatief constant zullen scoren omdat ze een topteam hebben met veel kwaliteit en tweede klasse ervaring. Met Hauke ​​heb je keuze, Lewis Holtby en Alexander Mühling hebben een stabiele as en recordaankoop Benedikt Pichler voorin. Dat is veel kwaliteit voor de tweede klasse, met Fabian Reese en Fin Bartels hebben ze er ook nog twee extreem snelle vleugelspelers . We zijn gewaarschuwd en weten dat de Kielers momenteel een beetje ondermaats presteren. We zullen ze als team zeker niet onderschatten.”

… de uitslag van de laatste wedstrijd voor het gevoel onder de kerstboom : “Natuurlijk ga ik altijd het liefst met een overwinning de winterpauze in. Als je kijkt naar het hele jaar en de reeks van dit seizoen, dan zal mijn gevoel onder de Kerstboom zo wie zo op de een of andere manier heel goed wezen.”

… mogelijke voorwaarden voor het team om zich tijdens de winterstop tegen Corona te beschermen : “Ik ben heel voorzichtig en ik kreeg het ook, Andreas Bornemann was de meest voorzichtige van ons allemaal. Maar het kan gewoon gebeuren. Op dit moment ze zijn de aantallen helaas zeer, zeer hoog. Het kan ook de jongens treffen tijdens de winterstop, maar ik neem aan dat onze spelers zo voorzichtig zullen blijven bewegen zoals ze tot nu toe hebben gedaan en zich zo goed mogelijk zullen gedragen om het risico te minimaliseren “Zaterdag zien we elkaar weer, geven alle jongens testen en het aanbod van een boostervaccinatie. We zullen er alles aan doen. Begin in januari met zijn allen trainen.”

Bron: www.fcstpauli.com