Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

DFB beboet FC St. Pauli voor 18.765 euro

FC St. Pauli heeft een boete van 18.765 euro gekregen van de sportrechtbank van de Duitse voetbalbond (DFB) nadat de DFB-controlecommissie een aanklacht had ingediend voor onsportief gedrag door FCSP fans tijdens de thuiswedstrijd tegen Hansa Rostock. De club kan 6.255 euro gebruiken voor infrastructurele, veiligheidsgerelateerde of geweldpreventiemaatregelen, maar zou dit tegen eind juli 2022 aan de DFB moeten bewijzen.

Aanleiding voor de uitspraak was het afsteken van pyrotechnische artikelen voor aanvang van de tweede helft in de thuiswedstrijd tegen Hansa Rostock op zondag 24 oktober 2021, door de hevige rookontwikkeling was de herstart van de wedstrijd uitgesteld.

De boete op basis van de huidige boetecatalogus zou normaal 25.020 euro zijn geweest, echter na een bezwaar van FC St. Pauli heeft de DFB-sportrechter een korting van 25 procent toegekent. En dit met betrekking tot de financiële verliezen die momenteel worden geleden door de verminderde toeschouwer capaciteit wegens Corona-tijden.

Bron: www.fcstpauli.com