Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP sluit heenronde af met gelijkspel in Düsseldorf


FC St. Pauli speelde bij Fortuna Düsseldorf 1:1 (0:0) gelijk in de laatste wedstrijd in de heenronde. Na een doelpuntloze eerste helft met weinig kansen aan beide kanten kwam Marcel Hartel kort na rust op voorsprong (47′). Ex-Kiezkicker Rouwen Hennings wist halverwege de tweede helft (68′) de gelijkmaker voor de gastheren te maken. Onze Boys in Brown hadden toen nog één of meer kans op de overwinning, maar voor de ogen van 15.000 fans werd het een gelijkspel.

Ten opzichte van de vorige 2-1 thuiszege tegen FC Schalke 04 waren er geen wijzigingen in de basisopstelling, maar wel één wijziging op de bank. Hoofdcoach Timo Schultz – die door een coronaziekte de twee wedstrijden in Neurenberg en tegen Schalke vanuit huis moest aanschouwen – stond weer aan de zijlijn. Het was “vreselijk” en “extreem zenuwslopend” voor hem om “de wedstrijden te kijken zonder iets te doen”, thuis was hij immers blij met de twee overwinningen op Nürnberg en Schalke. Het moest met hem weer aan de zijlijn in Düsseldorf succesvol verder gaan. Bij Fortuna – dat vorige speeldag met 1-3 in Darmstadt won, verving Dragoș Nedelcu de geblesseerde aanvoerder Adam Bodzek.

“Alleeez, Forza Sankt Pauli, Forza Saaaankt Pauliii” klonk kort na de aftrap door het stadion, toegejuicht door de 1.500 FCSP-fans die met hen waren meegereisd, begonnen onze in het wit geklede jongens aan de laatste wedstrijd van de heenronde. Fortuna kreeg de eerste kans in een aanvankelijk levendige beginfase: na een snel uitgevoerde corner kopte Emmanuel Iyoha het leer vrijstaand vanop vijf meter over (3e). Aan de andere kant voorkwam Fortuna-keeper Raphael Wolf de mogelijke 1-0 voor onze jongens. Na een vrije trap van Leart Paqarada kopte Jackson Irvine de bal op doel, Wolf wierp zijn linkerarm in de lucht en duwde de bal over de lat (7e).

Hierdoor neutraliseerden beide teams elkaar, wat vooral te danken was aan twee goede en compacte verdedigende linies. De aanvallen eindigden uiterlijk in het strafschopgebied van de tegenstander, maar meestal enkele meters daarvoor. Voetballende hoogtepunten waren er aanvankelijk niet, maar de intensiteit in de duels was erg hoog. De volgende opmerkelijke doelpuntenscène liet iets langer op zich wachten. Marcel Hartel nam een ​​vrije trap vanaf 23 meter, maar joeg de bal de muur in (24′). Na veel heen en weer had Daniel-Kofi Kyereh de voorsprong aan de linkervoet. Na een voorzet van Luca Zander liet Igor Matanović slim door en kon Kyereh vanop 13 meter schieten. Maar Wolf had de te centraal geplaatste bal zeker (36e). Even later probeerde Kyereh het opnieuw vanaf bijna 25 meter, de bal ging duidelijk over (42′).

De teams keerden qua personeel ongewijzigd terug op het veld. Voor bruin-wit een zeer goede beslissing, want er waren slechts 70 seconden gespeeld en ze namen de leiding. Kyereh won de bal op 30 meter van het doel, tilde zijn hoofd op en bracht een perfect in het strafschopgebied vanuit een halfrechtse positie. Marcel Hartel sloeg vrijstaand vanaf acht meter met volley in de linker benedenhoek – 1-0 (47′)! Onze Kiezkicker bleef daardoor wat krachtiger in het spel. Nedelcu maakte een fout op Matanović met een vrije trap vanuit de linkerhoek van het strafschopgebied. Paqarada tikte de bal behendig over de muur, maar helaas ook over het doel – het scheelde niet veel (55′).

Kort daarna reageerde Fortuna-coach Christian Preusser, hij bracht met Kristoffer Peterson voor Dragoș Nedelcu een aanvallende speler voor een verdediger (59′). De gastheren voerden de druk even op, maar de Schultz-Elf verdedigde collectief sterk en wisten de Düsseldorfer van het eigen doel af te houden. Onze Kiezkickers waren meer dwingend in het spel naar voren en met de volgende kans. Hartel kon vanaf 22 meter schieten, maar Wolf greep de bal (66′). Iets later dan de gelijkmaker. Iyoha kon op rechts zegevieren en vanaf de achterlijn terugzetten naar Rouwen Hennings. De aanvaller profiteerde van de zeldzame vrije ruimte en scoorde vanop acht meter – 1:1 (68′).

Schultz maakte even later zijn eerste zet, waarbij Maximilian Dittgen Igor Matanović (69e) verving. Na een prima spel over meerdere stations miste Dittgen een lage voorzet van Guido Burgstaller maar heel nipt, wat de hernieuwde voorsprong had kunnen zijn (74e). Er zat veel snelheid in het spel, geen team wilde tevreden zijn met het gelijkspel. Na een vrije trap moest Nikola Vasilj de bal probleemloos van Piotrowski pakken (77′). Iets later miste Dittgen nog een keer nipt (77e), nadat bij de volgende corner Burgstaller faalde vanaf de verdedigingshelft op Wolf (78′).

Maar toen spartelde de bal in het net, maar het doelpunt van Jackson Irvine telde niet omdat Burgstaller eerder een halve meter buitenspel had gestaan ​​- verder 1:1 (80e). Het ging heen en weer, Düsseldorf had de volgende optie. Peterson kon vanaf 14 meter trekken, Vasilj was op tijd in de linkerhoek en greep veilig (84e). Drie wissels dan weer voor de slotminuten: Sebastian Ohlsson, Rico Benatelli en Christopher Buchtmann kwamen in voor Luca Zander, Eric Smith en Daniel-Kofi Kyereh (85e). In de slotminuten waren de Kiezkicker dichter bij het winnende doelpunt, maar noch Ohlsson (90′) noch Etienne Amenyido (90′ + 3), die onlangs was gewisseld voor Burgstaller, konden de bal in de Fortuna-doel krijgen. Onze Boys in Brown moesten dus een uitstekende eerste seizoenshelft afsluiten met 1-1.

Fortuna Düsseldorf

Wolf – Klarer, Nedelcu (59. Peterson), Oberdorf – Narey, Tanaka, Koutris, Sobottka, Piotrowski (78. Pledl) – Iyoha, Hennings (89. Lobinger)

Cheftrainer: Christian Preußer

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (85. Ohlsson), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Smith (85. Buchtmann), Irvine, Hartel, Kyereh (85. Benatelli) – Burgstaller (89. Amenyido), Matanović (69. Dittgen)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Hartel (47.), 1:1 Hennings (68.)

Gele Kaarten: Nedelcu, Piotrowski / Smith

Scheidsrechter: Thorben Siewer (Olpe)

Fans: 15.000

Bron: www.fcstpauli.com