Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz: “Het was frustrerend om alleen te kunnen toe te kijken”


De hoofdtrainer is terug! Op vrijdagochtend – 10 december 2021 – was Timo Schultz voor het eerst terug op Kollaustraße na de twee weken durende thuisquarantaine en beantwoordde hij de vele vragen van pers voordat hij terugkeerde naar het trainingsveld. Zoals gewoonlijk nam Schultz veel tijd en sprak over …

… de persoonlijke situatie : “De coach is terug. Ik ben blij om terug te zijn. Rico Benatelli is vader geworden en is nu natuurlijk heel euforisch. Ik ben blij voor hem. Hij staat voor ons klaar. Simon Makienok is de enige die er sinds de laatste wedstrijd ontbreekt.”

… mogelijke veranderingen in de startende XI : “De afgelopen weken hebben we de startende XI een paar keer veranderd, maar de manier waarop we voetballen is altijd hetzelfde gebleven. We hebben een aantal echt goede alternatieven die de basis kunnen halen XI. Maximilian Dittgen vooraan, Etienne Amenyido inhaalt en voor Finn Ole Becker is het een luxe om hem niet vanaf het begin op het veld te hebben. Jakov Medić klopt – ondanks zijn masker – terug aan zijn plaats in de verdediging. Ons kader blijft meestal hetzelfde , ook want de jongens presteren steevast goed en hebben daarmee het vertrouwen van de coachingsploeg verdiend. Ik wil niet uitsluiten dat we de een of de ander gaan veranderen, dat beslissen we vandaag in de loop van de dag.”

… de twee assistent-coaches Loïc Favé en Fabian Hürzeler: “Ik kan hen allebei en het hele personeel alleen maar bedanken, ze hebben uitstekend werk geleverd. Dat is niet vanzelfsprekend. Ik vertrouwde ze 100 procent omdat ik de jongens al anderhalf jaar ken en ik weet hoe ze werk. Daar maakte ik me geen zorgen, het vertrouwen in iedereen was heel, heel groot. Het was voor mij duidelijk dat het goed zou gaan. Beiden waren al hoofdcoach van teams. Ze hielden vast aan de processen die we voorheen deden. We hielden elke dag videoconferenties. Ik ben niet alleen blij voor Loïc en Fabi, maar voor de hele groep dat we de twee wedstrijden hebben gewonnen. We zien elkaar als een team en we wonnen de vorige wedstrijden samen en niet omdat ik omdat aan de lijn stond, maar we deden het allemaal goed samen. Op dit moment is het onze grootste kracht, wie er ook aan de lijn staat, dat het team de weerstand op het veld herkent en ermee omgaat.”

… zijn gezondheid : “Het gaat heel goed met me, ik heb sinds de geboorte van mijn eerste dochter in 16 jaar niet zoveel geslapen. Ik weet niet waar ik besmet ben geraakt, dat is ook speculatief. We passen ons hier op Kollau zo goed mogelijk op, maar de cijfers gaan gewoon omhoog en zo overkwam mij of iemand anders bij ons. Helaas hoort dat erbij. We zijn nog steeds voorzichtig, we beperken onze contacten en we verplaatsen ons hier zo goed mogelijk binnen het kader van de hygiëneregels

…de 14-daagse quarantaine thuis“: Ik zat echt helemaal in mijn kamer en woonde daar voor mij. Ik zat veel achter de laptop en werkte aan dingen waar je normaal niet aan komt en die je vaak op een laag pitje zet. Dus ik heb een beetje structureel gewerkt voor wintervoorbereiding en trainingskamp. Ik heb veel tv gekeken, er was ook veel voetbal. Natuurlijk heb ik onze wedstrijden gekeken, maar ik wil het niet nog een keer hebben. Het was frustrerend om alleen te kunnen toe te kijken. Ik zweette eindeloos, dat was niet van de voetbal, maar van de koorts. Mentaal was het veel moeilijker dan gezondheid. Ik was twee of drie dagen verkouden, door de vaccinatie de symptomen waren heel erg mild . Gelukkig heeft mijn familie het goed overleefd, mijn kinderen zaten eerst ook in quarantaine. We waren heel voorzichtig, niemand was besmet. Het was niet voor ons allemaal een goede tijd, maar we wilden voorkomen dat de kinderen besmet raakten. We hebben geprobeerd er het beste van te maken, maar we zijn blij dat de tijd erop zit.”

… de twee wedstrijden tegen Nürnberg en Schalke : “Niet naar de training kunnen komen en de wedstrijden moeten zien zonder iets te doen, was moeilijk voor mij. Ik heb een positief-negatieve lijst gemaakt en het enige positieve is wanneer je op thuis tijdens de wedstrijd naar het toilet mag ( lacht ). Al het andere is bijna ondraaglijk.”

… Tegenstander Fortuna Düsseldorf : “Je hebt een zeer ervaren tweedeklasser met veel echt goede spelers. Ik denk dat het een duel op gelijke voet wordt. Je bent dit seizoen nog niet helemaal op het goede spoor gekomen en ze waren nog steeds op zoek wat goed voor je is. Meest recentelijk heb je in Darmstadt een zeer goede prestatie geleverd en een verdiende 3-1 overwinning behaald. Eerst moet je winnen, dan kunnen we je er het een en ander over vertellen. We zijn zeker van plan ons voetje te zetten.”

… Ex-Kiezkicker Rouwen Hennings : “We kennen Rouwen en kennen zijn sterke punten en zijn linkervoet. Als je hem laat schieten, wordt het altijd extreem gevaarlijk. We hadden een geweldige tijd hier samen. Hij is een geweldige kerel, we hadden veel plezier samen. Geen van beiden vergeet deze tijd, niet alleen vanwege de promotie. We hebben daarna altijd contact gehouden. Als ik in het westen was, nam ik contact met hem op, als hij in Hamburg was, kwam hij langs en zei ‘hallo’. We hebben nog steeds onregelmatig contact, maar niet vlak voor de wedstrijd.”

… een eventuele nonchalance na het zojuist behaalde herfstkampioenschap: “Ik heb nog nooit een ongedwongenheid met ons team ervaren. Je kunt soms goed spelen, maar soms ook slecht. We doen het er altijd heel goed mee als we ons concentreren op wat ons sterk maakt en wat gevraagd wordt in de wedstrijden. Naast de manier waarop we voetbal spelen, de grootste stap is dat we allemaal hard werken tegen de bal van voor naar achter. Dat moet altijd de basis van ons spel zijn. Dat we tegen de bal investeren en er snel in klaarkomen. Dat we samen aanvallen en elkaar triggeren ook samen die ene meter meer tegen de bal doen om het doelpunt te voorkomen. Zolang we dat op het veld brengen, is het voor elke tegenstander oncomfortabel om tegen ons te spelen.”

Bron: www.fcstpauli.com