Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Met een heel ander gevoel het duel tegen Dusseldorf in

Er blijven nog maar 180 minuten over in het kalenderjaar 2021. Op zaterdag – 11 december, 20.30 uur – spelen onze Kiezkickers eerst voor de drie punten op Fortuna Düsseldorf, en vervolgens op vrijdagavond – 17 december 2021 18u30 – bij Holstein Kiel. Onze jongens in Brown kunnen met veel zelfvertrouwen en een heel goed gevoel de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen de elfde van de ranglijst van Düsseldorf ingaan. Het zag er een jaar geleden heel anders uit toen onze Kiezkickers net voor Kerstmis Fortuna ontvingen op Millerntor.

Weer niks. Weer liep het niet met de verhoopte bevrijding. Zoals in heel oktober en november, was er ook in december geen overwinning. Ook niet in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Waar moest dit eindigen?!? Wat zijn onze jongens aan het doen ?! Als dit zo doorgaat, spelen we volgend jaar in de derde divisie. Dat was de situatie bijna een jaar geleden, toen onze Kiezkickers Fortuna Düsseldorf te gast hadden bij Millerntor en uiteindelijk met 3-0 verloren. Een fatsoenlijke eerste helft werd destijds gevolgd door een slechte tweede helft en dus ging de reeks met elf wedstrijden op rij zonder overwinning van onze Kiezkickers verder. Ze hadden slechts negen punten na 13 speeldagen, stond voorlaatste in de rangschikking en gingen met zeer grote zorgen over degradatie in de wintervakantie.

Op zaterdag 11 december – en dus weer kort voor Kerstmis – ontmoeten onze Boys in Brown Fortuna Düsseldorf weer, maar ditmaal niet thuis, maar uit. En met een heel ander gevoel dan vorig jaar reizen ze af naar Düsseldorf voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Als er twaalf maanden geleden nog verdriet was, kan de ploeg van hoofdtrainer Timo Schultz – die na twee weken huiselijke quarantaine weer aan de zijlijn stond – na het behalen van de herfsttitel – voortijdig veiliggesteld door de 2-1 thuiszege tegen FC Schalke 04 – met een heel goed gevoel en veel zelfvertrouwen in de laatste wedstrijd van de heenronde.

“Een heel fijn gevoel en de beloning voor al het harde werken van de afgelopen maanden”, zei Leart Paqarada, tijdens de week verheugd over het herfsttitel, maar waarvoor je natuurlijk niets kunt kopen. En zo hebben onze Boys in Brown zich de afgelopen dagen weer zo goed mogelijk voorbereid op de volgende competitiewedstrijd en dat staat te gebeuren bij Fortuna. Hoewel het voor onze Kiezkickers op enkele uitzonderingen na nauwelijks beter had kunnen aflopen, zoekt Fortuna nog naar standvastigheid. Na vijf wedstrijden op rij zonder overwinning, meldde Düsseldorf zich vorige week op indrukwekkende wijze door met 1-3 te winnen bij SV Darmstadt 98. Het doel van het tot dusverre zegevierde Fortuna voor zaterdag is duidelijk: Na het succes tegen de tweede in de stand zouden er thuis nog eens drie punten tegen de leider moeten volgen.

Onze Boys in Brown, die het zonder Simon Makienok moeten stellen – thuis in quarantaine na een positieve Corona-uitslag – zullen Fortuna op de elfde plaats geenszins onderschatten, ook omdat Düsseldorf naast Paderborn de enige ploeg is waar onze Boys in Brown vorig jaar beide wedstrijden verloren. Hoewel het dit seizoen niet ging zoals gepland voor het team van Christian Preusser, is de ploeg nominaal sterk genoeg.

Vooral ex-Kiezkicker Rouwen Hennings moeten onze Kiezkickers in de gaten houden – Rouwen scoorde regelmatig tegen onze FCSP – waaronder de 3-0-nederlaag thuis in december 2020. Er is veel tijd weggetikt sinds 20 december 2020 en er is zoveel gebeurd. Zoveel positieve dingen, zoveel positieve dingen. Omdat ons team trouw is gebleven aan zijn pad en – op een paar uitzonderingen na – sinds het begin van het jaar spannend en succesvol voetbal speelt. Dit mag niets veranderen in het pre-kerstduel met Fortuna. En dus benadrukte Paqarada voor de wedstrijd: “We zullen niet rusten op wat we hebben bereikt. Ik ben er zeker van dat we weer in Düsseldorf er zullen staan en in het beste geval nog eens drie punten kunnen halen.”

Bron: www.fcstpauli.com