Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen FC Schalke 04

Na spannende 90 minuten wisten onze Kiezkickers op zaterdag – 4 december 20u30 – de drie punten vast te houden op Millerntor. Na de wedstrijd waren onze Boys in Brown en assistent-coach Loïc Favé navenant tevreden.

Co-trainer Loïc Favé : “We zijn natuurlijk heel blij. Het was een brutaal en energiek optreden van iedereen. Fabi hield een geweldige toespraak voor de wedstrijd, iedereen in de staf werd erbij betrokken. Dat zag je in het veld. Over het algemeen hebben we als team verdedigd. We wisten dat er veel kracht en dynamiek zou komen. We verdienden de leiding en hadden na rust de 3-0 kunnen maken, dan was het misschien niet zo moeilijk geweest. Een aansluitingstreffer zorgt altijd voor een zekere hectiek. Maar ook toen hebben we dat als team goed verdedigd.”

Guido Burgstaller : “Als je lang voor een club hebt gespeeld, zijn de wedstrijden altijd iets speciaals. We weten dat we er vandaag niets van kunnen kopen en dat we hard moeten werken om zo’n succes te behalen.”

Philipp Ziereis : “Tegen de bal werken was de basis, we gooiden alles erin. Al met al een verdiende overwinning. Het is mooi dat we dat er uiteindelijk uit hebben gehaald.”

Sven Piepenbrock (assistent-coach FC Schalke 04) : “Ik vond dat een heel spannende wedstrijd voor een groot publiek. In de eerste helft gaven we de doelpunten, vooral de eerste, te gemakkelijk weg. We kwamen goed uit de rust. Na de veronderstelde 2-2 was de emotionele wereld op een extreem hoog niveau, slechts enkele seconden later op een extreem laag niveau. Dan moet ik het team complimenteren, het ging toch door. De jonge Keke Topp kreeg de laatste kans. Voetbal schrijft soms sprookjes, helaas niet voor ons en de jongens vandaag. Daardoor gaan we door de eerste helft zonder punten terug naar huis.”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters