Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Herfstkampioen! FCSP maakt het zichzelf nog onnodig moeilijk, 2-1 winst tegen Schalke


In een zeer intense wedstrijd wisten onze Boys in Brown zaterdag de drie punten vast te houden voor 19.950 toeschouwers op Millerntor. Met een dubbelpack zette Guido Burgstaller (20′, 39′) onze Kiezkickers in de eerste helft op voorsprong. Rodrigo Zalazar kon nog inkorten (75′), maar uiteindelijk bleven de punten op Millerntor. De rest wat bleef gejuich.

Vergeleken met de 3-2 uitzege bij 1. FC Nürnberg vorige week, veranderde de startopstelling van de Kiezkicker tegen FC Schalke 04 maar slechts één positie. Voor Sebastian Ohlsson startte Luca Zander op de positie van rechtsback.

De wedstrijd begon levendig en fysiek. Daniel-Kofi Kyereh zag in de tweede minuut een gele kaart voor een overtreding op het middenveld. Ook in de nasleep bleef het spel levendig. Onze Kiezkickers hadden meestal de bal en probeerde voetballend door de Schalke gelederen te breken. De eerste grote kans en meteen ook de eerste jubel was dan ook aan de kant van onze Kiezkickers. Na een scherpe voorzet van Jackson Irvine zette Igor Matanovic zich door het strafschopgebied en hoefde alleen maar in te drukken. Guido Burgstaller liep hem echter voor de voeten en duwde hem binnen. Onze spits stond echter buitenspel en het doelpunt werd terecht niet erkend (6′). Jammer, dat had natuurlijk gekund.

Maar in het spel van 20 minuten was het zover. Geënsceneerd door Matanovic met een sterke pass over de verdediging, bereikte Burgstaller het strafschopgebied en eindigde met kracht en precisie. De bal belandde onhoudbaar voor keeper Martin Fraisl in de linker benedenhoek. Het Millerntor daverde. Maar korte tijd later kregen de gasten de kans om gelijk te maken. Rodrigo Zalazar stond plotseling vrij voor Nikola Vasilj na een verwarrende situatie voor het strafschopgebied. Maar de voormalig Kiezkicker krulde de bal belandde over het doel (22′).

Daardoor kwam het spel wat tot rust, maar onze Boys in Brown bleven op elk moment gevaarlijke accenten te leggen. Het was Kyereh die heel dicht bij het tweede doelpunt kwam met een directe volley na een voorzet van Irvine. Maar keeper Fraisl kreeg er nog zijn vingertoppen tegen (29′).

Fraisl had tien minuten later geen kans. Leart Paqarada nam een ​​korte corner en speelde naar de eerste paal. Burgstaller klom naar boven en de bal ging van zijn hoofd in de verre hoek. Dubbel pak en de 2-0 voorsprong. Wat een wedstrijd. Tot aan de rust gebeurde er niets meer, dus gingen onze Kiezkickers met 2-0 de kleedkamer in.

Dat een 2-0 bedrieglijk kan zijn bleek kort na de herstart. Plots stond Aydin vrij voor Nikola Vasilj. Aydin schoot van half-rechtse ruimte, maar hij vond zijn meester in onze keeper (46′). Opluchting! Maar onze Boys in Brown waren niet aangeslagen. Nadat Irvine de bal had gewonnen, ging het snel de andere kant op. Uiteindelijk was het Burgstaller die weg rende. Een been van Schalke maakte de bal echt gevaarlijk, maar Fraisl was erbij (56′).

Schalke had in deze fase van de wedstrijd iets meer balbezit, maar de Boys in Brown counterden gevaarlijk. Burgstaller stuurde Kyereh, die op het punt stond te vertrekken, snel het strafschopgebied in. Uiteindelijk ging de bal terug naar Burgstaller, die opnieuw voorzette. Marcel Hartel raakte de bal met een lang been en de bal raakte de paal, maar het doelpunt zou niet hebben geteld, Hartel stond buitenspel (63′).

Een kwartier voor tijd werd het weer echt spannend, want de Schalke kon tegenscoren. Na een voorzet van Thomas Ouwejan gooide ex-Kiezkicker Rodrigo Zalazar het hoofd erin en scoorde voor Schalke 04 (75′). Acht minuten later viel bijna de gelijkmaker. Nadat onze Kiezkickers de bal verloren, wisselde Schalke snel om en belandde de bal bij Ouwejan. Zijn voorzet werd afgebogen en viel onverdedigbaar achter Vasilj in het doel. Maar aangezien Marvin Pieringer vooraf buitenspel stond, telde de treffer niet (84′). Even diep adem halen.

Een intensieve slotfase volgde. Schalke drong aan op de gelijkmaker en onze Kiezkickers gooide alles voor elke bal. Kort voor tijd kreeg invaller Simon Makienok de kans om de beslissing te nemen, maar hij miste (90.+1). Uiteindelijk was het genoeg en bleven er drie punten op Millerntor na vier minuten blessuretijd.

FC St. Pauli

Vasilj – Zander, Lawrence, Ziereis, Paqarada – Smith, Irvine, Hartel, Kyereh (90. Kyereh) – Burgstaller (90. Buchtmann), Matanovic (73. Dittgen)

Co-Trainer: Loïc Favé

FC Schalke 04

Fraisl – Thiaw, Itakura, Kaminski – Aydin (73. Ranftl), Palsson (73. Latza), Ouwejan, Drexler, Zalazar – Pieringer. Dadashov (81. Topp)

Co-Trainer: Sven Piepenbrock

Tore: 1:0/2:0 Burgstaller (20., 39.), 2:1 Zalazar (75.)

Gelbe Karten: Kyereh / Thiaw, Zalazar

Schiedsrichter: Marco Fritz

Fans:19.950