Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Topwedstrijd op Millerntor: FCSP wil thuisreeks verder zetten tegen Schalke


De laatste thuiswedstrijd in het kalenderjaar 2021 is zwaar! Voor de topper van de 16e speeldag ontvangt onze Kiezkickers op  zaterdag – 4 december, 20.30 uur –  de zesde in de stand FC Schalke 04. In de laatste 90 Millerntor-minuten van dit jaar willen onze jongens in Brown weer alles geven om ook de achtste thuiswedstrijd op rij te winnen en de kers op de taart te zetten op het uitstekende Millerntor-record in 2021. Terwijl de fans er nog bij kunnen zijn na de laatste corana maatregelen, zullen beide hoofdtrainers door de corona de topper missen.

14, 1, 3 – kun je iets doen met deze cijfers? Het is niet het aantal kaarten (geel, geel-rood, rood) dat onze Kiezkickers hebben gezien in het huidige seizoen. Heb je ondertussen een idee? Nou, dan leggen we het uit. Onze Kiezkicker speelde 18 thuiswedstrijden in de kalenderjaar 2021 en het eindresultaat is: 14 overwinningen (waaronder twee derby-zeges), 1 gelijkspel, 3 nederlagen. Daarnaast zijn er 44 doelpunten gescoord en viel er slechts 16 tegendoelpunten. Wat een geweldige resultaat! Onze Boys in Brown hebben dit jaar – tot nu toe – 43 van de 54 mogelijke punten behaald op Millerntor.

Ter vergelijking: in 2020 waren er slechts drie overwinningen te vieren in 13 thuiswedstrijden. In de 19e en laatste thuiswedstrijd van 2021 nemen onze Kiezkickers het op tegen FC Schalke 04. Bij de première van de thuiswedstrijd op de late aftrap op zaterdag hebben onze jongens in Brown natuurlijk maar één ding voor ogen: de achtste thuiszege op rij en de vijftiende Millerntor driepunter dit jaar.

Met de koningsblauwen krijgen onze Kiezkicker – die net als in Neurenberg gecoacht worden door de twee co-trainers Loïc Favé en Fabian Hürzeler,omdat hoofdtrainer Timo Schultz nog thuis in quarantaine zit na een positieve corona-diagnose – een sterke tegenstander. In het eerste seizoen in de Tweede Bundesliga na meer dan 30 jaar ging het niet altijd zoals verwacht voor S04, vooral tegen de teams uit de bovenste helft van de tafel. Alleen in Paderborn (1:0) wonnen de Grammozis-Elf, de wedstrijden tegen Darmstadt (2:4), HSV (1:3), Regensburg (1:4), Karlsruhe (1:2) en ook Heidenheim (0: 1) gingen allemaal verloren.

De koningsblauwen – die van bijna alle teams uit het lagere rangschikking wisten te winnen – bezetten met 26 punten een knappe zesde plaats en staan ​​daarmee op korte afstand van de promotieplaatsen. Met drie punten op Millerntor wil de ploeg van Schalke – die buitenhuis al vier keer won –  natuurlijk de kans op terugkeer in de Bundesliga vergroten. Bij Millerntor moeten ze het doen zonder Marius Bülter, die voor het laatst tweemaal scoorde tegen Sandhausen, en topspits Simon Terodde, de twaalfvoudig doelpuntenmaker, zal wegens een spierblessure afwezig zijn. Dat de koningsblauwen ook zonder de recordscorer van de 2e Bundesliga goed zijn voor één of twee goals, bewezen ze de week ervoor in de 5-2 thuiszege tegen Sandhausen.

Onze Kiezkickers zijn gewaarschuwd en zullen het gedegradeerde Bundesliga-team niet onderschatten. Maar ze kennen ook hun eigen kracht en kwaliteit, die ze de afgelopen weken en maanden zo vaak hebben laten zien. In de laatste 90 Millerntor-minuten van dit jaar willen ze opnieuw een goede prestatie neerzetten en drie punten pakken.

Niet alleen FCSP-hoofdcoach Timo Schultz miste de topper bij Millerntor, maar ook Schalke-coach Dimitrios Grammozis. Uit een PCR-test van donderdag (2 december) bleek, na eerder onduidelijke resultaten, dat er sprake was van een positieve corona-uitslag. Net als tijdens de hele trainingsweek zal Grammozis op de Millerntor ook vertegenwoordigd zijn door zijn co-trainers Sven Piepenbrock en Michael Büskens. In eerste instantie was het ook onduidelijk of en hoeveel fans er konden zijn voor het topspel bij Millerntor. Na het besluit van de premierconferentie van donderdag (2 december) dat maximaal 15.000 mensen buitenevenementen mogen bijwonen, heeft de Hamburgse binnenlandse autoriteiten aangekondigd dat deze verordening pas vanaf volgende week van toepassing zal zijn.

_____

Om een ​​veilige stadionervaring voor alle St. Paulians mogelijk te maken, doen FC St. Pauli, Fanladen St. Pauli en Ultrà Sankt Pauli (USP) een beroep op alle fans, ondanks de 2G-regelgeving voordat ze de Millerntor bezoeken en in de Om een ​​snelle corona-testdagen erna. We vragen fans die duidelijke symptomen van de ziekte van Covid 19 hebben, zelfs als ze een negatieve test hebben, om bij twijfel thuis te blijven – hoeveel pijn het ook doet.