Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Loïc Favé:” Het maakt duidelijk hoe we als team samenwerken”


Toen waren het nog maar drie. Nog maar drie wedstrijden wachten op onze Kiezkicker in het kalenderjaar 2021. Op zaterdag (4 december, 20.30 uur) ontvangen zij in de laatste thuiswedstrijd van het jaar FC Schalke 04. Voorafgaand aan de topper tegen de Königsblauen, antwoordde assistent-coach Loïc Favé in plaats van  Timo Schultz – die thuis in quarantaine zit – de vragen van de pers…

… de persoonlijke situatie: “Philipp Ziereis merkte gisteren iets in zijn rug toen hij aan het opwarmen was, maar we gaan er niet vanuit dat niet iets ergs zal zijn. Ook Afeez Aremu moest gisteren stoppen met trainen. De onderzoeken vinden vandaag plaats, dus we moeten afwachten. Jakov Medić heeft de teamtraining gisteren zonder masker gestart, vandaag met een masker, zodat hij ook de duels in kan gaan en normaal aan de teamtraining kan deelnemen. Hier moeten we vandaag en morgen zien hoe het voor hem werkt met het masker. Maar we gaan ervan uit dat hij een optie is voor het weekend. Behalve de langdurige blessures hebben we een ruim aanbod en keuze voor het weekend, wat een heel goed teken is. We hebben elf verschillende doelpuntenmakers en zijn de team met de meeste Joker-doelen. Dat betekend dat we een goede breedte en veel goede alternatieven in de ploeg hebben, die we in de loop van het seizoen allemaal nodig zullen hebben.”

… de trainingsweek zonder hoofdtrainer Timo Schultz: Het was niet zo anders dan anders. Natuurlijk was Timo er niet, maar we hebben een paar videogesprekken met hem gehad en één gesprek met het hele functieteam. We hebben gekeken hoe we de week wilden aanpakken en hoe we ons zouden opsplitsen. Maar je merkt wel dat er één persoon minder bij de uitvoering betrokken is. We hopen natuurlijk dat Timo snel terug is. Het gaat al beter met hem, maar hij verveelt zich thuis en daarom hebben we gisteren meerdere telefoontjes gehad. We zorgen ervoor dat we zijn taken tot die tijd als team goed uitvoeren. Hij neemt ons mee in ons dagelijks werk, geeft ons veel vertrouwen en geeft ons ook nog eens de vrije hand. Ik kan iedereen rond ons alleen maar complimenteren. In al onze gebieden proberen ze ons nog meer te ondersteunen dan gewoonlijk het geval is. Wat ons onderscheidt is dat we als team goed samenwerken. In een fase als deze is dat nog belangrijker.”

… de hoge veerkracht van het team : “Dat is een punt waar we veel aan hebben gewerkt. We hebben als team een ​​gigantische stap gezet. Vorig jaar zette het ons meer terug als we een wedstrijd of individuele fasen in de wedstrijden gingen niet zoals we ons hadden voorgesteld. In de loop van het seizoen zal er misschien nog wel grotere weerstand komen, daar hopen goed of nog beter op kunnen reageren. ”

… de vele vroege goals in het huidige seizoen : “Het is moeilijk om te trainen. Maar het is een focus van ons dat we proberen de juiste intensiteit en focus op het spel te bereiken tijdens de warming-up en zo een goede start te maken. Een goede start is altijd belangrijk. Als coaching team proberen we er altijd voor te zorgen dat de jongens met een goed gevoel de wedstrijd in kunnen gaan. Dat heeft tot nu toe heel goed gewerkt. We hebben veel vroege doelpunten gemaakt, dan gaat het makkelijker .”

… de reünie met ex-Kiezkicker Rodrigo Zalazar : “We hebben samen een geweldig jaar gehad. Je kunt veel plezier met hem hebben, maar hij is ook erg ambitieus en leergierig. We volgen natuurlijk wat hij doet bij Schalke. Onze jongens weten precies hoe je met hem omgaat, wat zijn sterke en zwakke punten zijn en hoe je dat op het veld moet oplossen. We wensen hem veel succes, maar zaterdag kan hij het allemaal wat rustiger aan doen ( glimlacht ). “

… Tegenstander Schalke 04 : “Ze hebben in de zomer een grote ombouw gehad, dus het is normaal dat het even duurt voordat de automatismen er zijn. Dat merkten we bij ons afgelopen zomer. Ik ben er vrij zeker van dat Schalke op het einde van de eerste seizoenshelft en in de loop van de tweede seizoenshelft een volgende stap zetten. Je hebt een team met veel power en veel atletiek. Ze zijn heel gevaarlijk als het om standaarden gaat en met Thomas Ouwejan hebben ze één van de beste standaardtrappers. Je definieert jezelf heel erg door defensieve stabiliteit, zo eindigden ze veel games op nul. Overschakelen na het winnen van de bal maakt ze keer op keer gevaarlijk. “

… het ontbreken van Schalke’s spits Simon Terodde : “Het is niet nodig om te praten over het feit dat hij een geweldige spits is. Maar de selectie van Schalke is breed, met andere soorten spitsen staan ​​we voor andere uitdagingen. Dat maakt het misschien wat onvoorspelbaarder maar we zullen ons erop voorbereiden.”

… de fans en een eventuele thuiswedstrijd tegen Schalke voor lege gelederen : “Dat baart ons zorgen, we hebben het erover. Je moet duidelijk zijn: een thuiswedstrijd met fans bij Millerntor – dat is ook opgemerkt in de verloop van het seizoen tot nu toe –  heeft gewoon impact. Ik was in het stadion, maar ik wist niet hoe het voelde om op het veld te staan. Ik heb de invloed onderschat, moet ik toegeven. De invloed is er zelfs nog meer dan je denkt. Het helpt ons als er fans in het stadion zijn. Maar het is één ding waar we geen invloed op hebben. Daarom heeft het geen zin om je er te veel zorgen over te maken, maar je te focussen op wat we wel kunnen beïnvloeden.”

Bron: www.fcstpauli.com