Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen 1.FC Nürnberg


Na de twee wedstrijden tegen Darmstadt (0:4) en Sandhausen (3:1) sloot onze Kiezkicker de Engelse Week succesvol af met een hard bevochten 2-3 overwinning in Neurenberg.
Na de wedstrijd waren onze jongens in Brown natuurlijk zeer tevreden met de drie punten.

Co-Trainer Loïc Favé : “Het begin van de wedstrijd verliep voor ons natuurlijk perfect met de twee goals in zo’n korte tijd natuurlijk. Maar daarna werden we wat ongeduldig en speelden heel snel naar voren. We hadden ons beter kunnen voorbereiden, we hadden rustiger aan de bal kunnen zijn.” Zo brachten we Neurenberg beter in de wedstrijd. In de fase na de 2-0 hadden we problemen, daarna hield Nikola Vasilj een paar keer heel goed en hield ons in het spel. Maar dan is het tegendoelpunt correct. We hadden in de eerste problemen na het tegendoelpunt, in de tweede helft hebben we niet compact genoeg verdedigd. Daardoor moesten we wat situaties toestaan. Een compliment voor het team dat op het juiste moment het derde doelpunt maakte. Daarna sloten we de wedstrijd af en verdedigden samen en verdiende ook om te winnen. Het was natuurlijk speciaal vandaag omdat Timo afwezig was, maar we probeerden te doen wat we normaal doen bij de wedstrijden. De taken die Timo normaal op zich nam hebben we verdeeld binnen het team en dat is ons goed gelukt. We gaan als team om de tafel zitten en bepalen hoe we de komende week gaan aanpakken.”

Guido Burgstaller : “We zijn natuurlijk blij dat we hier hebben gewonnen. We wisten dat Neurenberg een goed team had en in een goede flow zat. Het is des te beter dat we met drie punten terugkeren naar Hamburg. 15 Minuten speelden we goede tegenaanvallen en verdienden we een 2-0-voorsprong. Als de coach ontbreekt –  maakt het altijd een verschil – maar onze twee jonge assistent-coaches hebben uitstekend werk geleverd. Ook wij spelers deden het goed gefocust. We hopen natuurlijk dat Schulle snel terug is.”

Philipp Ziereis : “De fans zagen een geweldige wedstrijd. Beide teams maakten een paar fouten, er waren veel kansen aan beide kanten. Uiteindelijk zijn we de gelukkige maar verdiende winnaar. We speelden vorig seizoen al zo’n wedstrijd in Heidenheim, waar onze hoofdtrainer ontbrak, dus het was niet helemaal nieuw voor ons. Het is altijd een vreemde situatie als de hoofdtrainer er niet is. We hebben het volste vertrouwen in onze coachingsploeg en ze hebben dat goed opgevangen. Uiteindelijk was het ook een overwinning voor Schulle. We genieten natuurlijk van het moment en zijn blij dat we weer een uitoverwinning hebben behaald. We kijken allemaal uit naar de volgende wedstrijd tegen Schalke. Zaterdagavond om 20.30 uur in Millerntor, topwedstrijd tegen Schalke. Niemand had gedacht dat twee jaar geleden. ”

Adam Dźwigała : “We hadden de bal in het strafschopgebied en ik volgde de scène op de voet. De tweede bal belandde bij mij. Ik deed toen mijn best om de bal dicht bij de paal te krijgen. Het was een geweldig gevoel, mijn eerste doelpunt voor FC St. Pauli. We speelden een goede wedstrijd en verdienden de drie punten. In de eerste helft hadden we meer controle, maar uiteindelijk hebben we alles gegeven om de voorsprong te behouden. Dat is ons gelukt en dus gaan we met drie punten naar huis.”

Marcel Hartel : “Vandaag was het een werkoverwinning. We stortten ons op elk duel. We begonnen goed aan de wedstrijd, kregen goede kansen en scoorden twee goals. Het hadden er zelfs meer kunnen zijn. Uiteindelijk was het hard werken en waren we erbij met honderd procent passie. We zijn heel blij dat we hier in Neurenberg drie punten hebben gescoord. Het is natuurlijk altijd wat anders als de baas niet aan je zijde staat. Maar ik moet zeggen dat Loïc en Fabi het uitstekend hebben gedaan.”

Robert Klauß (hoofdtrainer 1. FC Nürnberg) : “Ik feliciteer St. Pauli met hun overwinning. We begonnen heel slecht aan de wedstrijd, tegen een team dat met veel zelfvertrouwen kwam en altijd in staat is om kansen te creëren. We hebben weerstand geboden en probeert fysiek in het spel te komen. We hadden ook situaties in het strafschopgebied en lieten tweehonderd procent kansen liggen. We zeiden voor de wedstrijd dat we direct zouden spelen en dat we diep wilden verdedigen na balverlies omdat ze sterk counterden. Toen we dat deden zag het er best goed uit. Toen kregen we de 3-1 op een slecht moment toe. Als we na de pauze de 2-2 maakten, zou de wedstrijd naar onze kant vallen. Uiteindelijk wint St. Pauli slim verdedigd.”

Johannes Geis (1. FC Nürnberg) : “Ik had liever niet gescoord en er een punt voor gepakt. Het was een mooi doelpunt, maar na een verloren wedstrijd zijn we daar niet zo blij mee. We kregen de doelpunten te gemakkelijk, dat kan niet tegen St. Pauli. Als je na tien minuten 2-0 achter staat door een simpele fouten, dan wordt het moeilijk tegen topteams. Maar je kon ook zien dat we goed waren in het spel en gevochten hebben onze weg naar boven. De 3-1 doodde ons toen.”

Bron: www.fcstpauli.com