Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

FCSP verslaat achtervolger Nürnberg en is weer eerste, 2-3


FC St. Pauli won – op zondag 28 november 13u30 – de uitwedstrijd tegen achtervolger 1. FC Nürnberg met 2-3 (1-2). Guido Burgstaller (3′) en Leart Paqarada (10′) zorgden voor een vroege 0-2 voorsprong voor 8.479 fans, voordat Johannes Geis kon scoren voor FCN (21′). Na de pauze scoorde Adam Dźwigała (64′) – die bij rust was ingebracht –  de 1-3 voordat Manuel Schäffler het weer spannend zou maken (72′). Onze Kiezkickers verdedigden uiteindelijk de voorsprong en pakte de leiding in het klassement terug.

Vergeleken met de 3-1 thuiszege tegen Sandhausen begonnen onze Kiezkicker bij 1. FC Nürnberg met twee veranderingen aan de wedstrijd. Enerzijds schoof Jackson Irvine op naar de rechterhelft op het middenveld voor Finn Ole Becker (Bank), anderzijds bestormde Igor Matanović (eerste basiself in meer dan tien maanden) in de plaats van Simon Makienok – niet aanwezig wegens knieproblemen – naast Guido Burgstaller. Hoofdcoach Timo Schultz was niet aanwezig in Neurenberg, hij bleef zaterdag 27 november in Hamburg na een positieve Covid19-bevinding en dus coachten onze twee co-trainers Loïc Favé en Fabian Hürzeler het team. FCN-coach Robert Klauß voerde na de laatste minuut uitwinst in Sandhausen ook twee wissels door (2:1), waarbij winnende doelpuntenmaker Erik Shuranov en Manuel Schäffler, Nikola Dovedan en Taylan Duman vervingen.

Nadat SV Darmstadt 98 onze Kiezkicker weer hadden afgelost in de top van de rangschikking – na de 1-2 overwinning in Ertsgebergte Aue op zaterdag 27 november – konden onze Boys in Brown deze terug grijpen als ze minstens één punt behaalden bij FCN. Onze jongens begonnen sterk en kwamen al vroeg op voorsprong! Leart Paqarada bracht het leer van links met zijn zwakke rechtervoet in de richting van de zes-yard en vond Guido Burgstaller. Guido verlengde de bal onhoudbaar voor FCN-keeper Christian Mathenia in de verre hoek – 0-1 (3′)! Dat bleef niet zo en opnieuw waren Paqarada en Burgstaller er bij betrokken. Igor Matanović schoot links naar Burgstaller, die op zijn beurt in het midden naar Paqarada schoot en Paqa met zijn rechtervoet de bal vanaf de rand van het strafschopgebied precies in de rechter benedenhoek sloeg – 0-2 (10′)!

Daardoor voerden de gastheren de druk op en creëerden een aantal goede kansen. Eerst probeerde ex-Kiezkicker Mats Møller Dæhli vanop de tweede rij, maar James Lawrence kon blokken (13′). Kort daarna stond Nikola Vasilj pal. Met drie sterke reddingen tegen Lino Tempelmann, Manuel Schäffler en Erik Shuranov voorkwam hij binnen enkele seconden het volgende doelpunt voor FCN (14′), voordat hij een ander schot van Shuranov (18′) onschadelijk maakte. Kort daarna rekte hij zich echter tevergeefs uit. Johannes Geis – die bekend staat als een goede afstandsschutter – had te veel ruimte en kon vanop 25 meter schieten. Vasilj zat er nog met zijn vingertoppen op, maar de bal raakte met hulp van de onderkant van de lat de netten – slechts 1-2 (21′).

Maar dan weer onze  Kiezkicker met een dubbele kans: Eerst faalde Burgstaller na een corner vanuit een scherpe hoek op Mathenia (25′), daarna tikte Marcel Hartel het leer vanaf 17 meter net voorbij de rechterbovenhoek (26′). Kort daarna de eerste wissel: de geblesseerde Leart Paqarada moest naar de kant, hij werd vervangen door Lars Ritzka (27′). Na een korte fase zonder noemenswaardige doelpunten kregen onze Kiezkickers de volgende kans. Enrico Valentini kon Matanović op weg naar het strafschopgebied met een tackle tegenhouden, Burgstaller pakte de bal vervolgens rechtstreeks vanaf 19 meter, maar Mathenia was erbij en duwde het leer uit de rechter benedenhoek (37′). Ritzka faalde opnieuw vanop 18 meter op Mathenia (45′ + 1), maar kort daarna klonk het fluitsignaal voor de rust.

In lichte sneeuwval begonnen onze Kiezkickers met één verandering aan de tweede helft, Adam Dźwigała kwam in de plaats voor Sebastian Ohlsson. Het begin van de tweede helft was voor FCN. Tom Krauss zette de bal van rechts op de verre paal, waar Manuel Schäffler alleen maar binnen hoefde te koppen. Philipp Ziereis redde in de laatste seconde met een lang been en voorkwam de 2-2 – een sterke actie van onze aanvoerder (48′). Even later weerde Vasilj een schot van Krauss vanuit een zeer scherpe hoek af met zijn voet (51′).

De gastheren vervolgden: Møller Dæhli schoof de bal in de loop van Shuranov en Shuranov kreeg een vrije kans om de 2-2 voor Vasilj te maken. Jackson Irvine vloog in en pakte de bal weg van de FCN-spits (55′). Na één van teveel balverliezen aan het begin van de tweede helft kwam Krauss vanaf 20 meter tot het schot, maar Vasilj voorkwam de impact in de rechter benedenhoek (56′). Dan eindelijk weer onze Kiezkicker. Na een één-twee met Daniel-Kofi Kyereh bewoog Burgstaller duidelijk vanuit de achterhoede (58′). Toen deed Dźwigała het beter. Nadat Kyereh vast kwam te zitten in het strafschopgebied, kwam de bal bij Dźwigała. Hij legde het leer voor zijn rechtervoet en raakte de linkerbenedenhoek van 14 meter – 1-3 (64′)!

Nürnberg zette de voorwaartse versnelling in, maar Møller Dæhli faalde met een schot dat te centraal opVasilj (66′) stond. Christopher Schindler kopte ook een vrije trap vanaf het halve veld ver van de FCSP-zaak (69′). Echter, na een corner van Møller Dæhli verkortte FCN. Schäffler klom het hoogst en kopte het leer van zeven meter de rechterhoek in – 2:3 (72′). Kort daarna twee wissels voor onze jongens: Afeez Aremu en Christopher Buchtmann kwamen in voor Eric Smith en Igor Matanović (74′). Kyereh drong vervolgens vanaf links het strafschopgebied binnen en trok vanaf 13 meter, het afgebogen schot vloog een goede meter voorbij de rechterpaal (78′).

FCSP verschuilde zich niet vanachter, maar bleven zoeken naar de weg voorwaarts en zorgden daarmee voor belangrijke verlichting. Nürnberg gooide in de slotminuten alles weer naar voren, maar onze Boys in Brown weerden alle aanvallen af ​​en deden het heel slim in balbezit. Dus uiteindelijk wonnen ze met 2-3 en pakten ze de leiding in het klassement terug.

1. FC Neurenberg

Mathenia – Valentini, Schindler, Sörensen, Handwerker – Geis (69. Nürnberger), Krauß (69. Schleimer), Tempelmann (84. Köpke), Møller Dæhli – Schäffler (69. Duman), Shuranov (69. Duman)

Hoofdcoach : Robert Klauss

FC St. Pauli

Vasilj – Ohlsson (46e Dźwigała), Ziereis, Lawrence, Paqarada (27e Ritzka) – Smith (74e Aremu), Hartel, Irvine, Kyereh (90e + 1 Dittgen) – Matanović (74e Buchtmann), Burgstaller

Trainerteam : Loïc Fave, Fabian Hürzeler

Doelpunten : 0: 1 Burgstaller (3e), 0: 2 Paqarada (10e), 1: 2 Geis (21e), 1: 3 Dźwigała (64e), 2: 3 Schäffler (72e)

Gele kaarten : geen / Burgstaller, Hartel

Scheidsrechter : Sven Waschitzki (Essen)

Toeschouwers : 8.479

Bron: www.fcstpauli.com