Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Schultz:”Er wacht ons een moeilijke wedstrijd, maar vol optimisme naderen we de zaak.”

Aan het einde van de Engelse week spelen onze Kiezkickers  – op zondag 28 november, 13.30 uur – bij 1. FC Nürnberg. Voor de wedstrijd tegen de vijfde in de rangschikking sprak hoofdcoach Timo Schultz met de pers over onder meer …

… de persoonlijke situatie : “Voor Jakov Medić komt dit weekend te vroeg, bij hem hopen we dat hij begin volgende week weer op het trainingsveld kan staan. Met Luca Zander zullen we vandaag proberen of het is werkt of niet. Bij de rest zijn het kleine kwaaltjes die een wedstrijd niet in de weg mogen staan.”

… de bezetting van de zesde positie : “Met Eric Smith, Afeez Aremu en Rico Benatelli hebben we drie jongens die het op heel verschillende manieren invullen. Eric mocht tegen Sandhausen spelen, na de lange blessurepauze heeft hij het in de 60, 65 minuten echt goed gedaan. We moeten zien hoe hij ermee omgaat. Maar gisteren maakte hij een redelijke indruk. Met Afeez en Rico hebben we twee topalternatieven. Eens kijken wie we kiezen.”

… mogelijke wisselingen in de basiself : “Ze zijn zeker denkbaar. We hebben een Engelse week en als we de mogelijkheid hebben om wat frisheid in de ene of de andere positie te brengen, dan zullen we dat zeker ook doen.”

… de terugkeer naar de top van de rangschikking : “Eigenlijk voelt het beter om aan de top van de rangschikking te staan en niet aan de onderkant. De sleutel is weten hoe we het hebben bereikt en we moeten blijven presteren zodat de situatie zo lang mogelijk blijft.”

… de instelling van het vorige record van de eerste seizoenshelft met 36 punten : “Dat hoor ik vandaag voor het eerst. Het is niet belangrijk voor ons. We willen elke wedstrijd winnen en zoveel mogelijk punten pakken, niet, het maakt ons niet uit.”

… de prestaties in de uitwedstrijden : “Als ik alle helften bij elkaar zou zetten, waren er veel goede. We zijn eigenlijk heel stabiel weg van huis, en zo nu en dan misten we een beginfase. We pakken het spel in Neurenberg zo aan dat we het willen winnen. Vorig jaar zagen we er ook goed uit in Neurenberg, misschien kunnen we dat nog een keer doen.”

… Tegenstander 1. FC Nürnberg : “Verdedigend zijn ze dit seizoen de meest stabiele ploeg. Naar mijn mening hebben ze zich voor het seizoen heel gericht heel goed versterkt, spelen ze een stabiele ronde en staan ​​ze in het veld van de achtervolgers. Nürnberg speelt een soortgelijk systeem als het onze. Misschien moeten we een manier bedenken om daarop te reageren. In de verdediging doet Nürnberg het anders dan wij, zij werken meer met de spitsen, wij daarentegen met de ruit-spelers. Maar ik heb Nürnberg al in 4-3-3 gezien tegen HSV, ze zijn tactisch heel flexibel en toch duidelijk in hun processen. Er wacht ons een moeilijke wedstrijd, maar vol optimisme naderen we de wedstrijd.”

… de sterke verdediging van de FCN : “Het lage aantal tegengoals spreekt voor zich. Er zijn altijd fasen in een seizoen, dat het goed gaat en je krijgt niet veel goals tegen. Dan zijn er fasen waarin je ineens vier goals krijgt uit vijf corners. Maar als je op speeldag 14 maar twee goals tegen kreeg na corners, dan spreekt dat voor zich. Christian Mathenia, die tot nu toe een uitstekende ronde speelde en een van de sterkste keepers is de competitie, is een te grote factor bij FCN.”

Bron: www.fcstpauli.com