Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Na goede reactie tegen SVS: Onze Kiezkickers willen naleggen bij FCN

De Engelse Week begon op zaterdag 20 november met een duel tegen achtervolgers SV Darmstadt 98, en eindigt voor onze Kiezkickers op zondag – 28 november, 13.30 uur – met een duel tegen een andere achtervolger 1. FC Nürnberg. FCSP wil voortbouwen op de prestatie in de inhaalwedstrijd tegen SV Sandhausen en natuurlijk met iets telbaars in hun bagage hun reis naar huis aanvatten.

“Na de 4-0-nederlaag in Darmstadt was het belangrijk dat we reageerden”, zei aanvoerder Philipp Ziereis na de 3-1 thuiszege in de inhaalwedstrijd tegen SV Sandhausen. Onze Kiezkickers slaagde daar op indrukwekkende wijze in, de eerste 45 minuten behoorden tot de beste die onze Boys in Brown dit seizoen hadden gespeeld. “We wilden de wedstrijd in Darmstadt snel afhaken en de fans vanaf het begin meenemen en dat is in de eerste helft perfect gelukt”, aldus Marcel Hartel. De eerste 45 minuten waren echter niet helemaal perfect, want er was nog ruimte voor verbetering in de benutting van kansen en dus werd het in de tweede helft weer spannend na het doelpunt van Sandhausen.

En zo reizen onze Kiezkicker als koplopers naar de uitwedstrijd bij 1. FC Nürnberg. Met de Franken heeft onze ploeg de volgende harde noot te kraken, het FCN – dat vorig jaar lang in de degradatiestrijd zat – heeft tot nu toe een goed seizoen achter de rug. Vooral dankzij zijn ijzersterke verdediging met slechts twaalf tegendoelpunten in 14 wedstrijden, elke tweede wedstrijd tot nul, staat de Nürnberger op de vijfde plaats met 24 punten. De elf van coach Robert Klauss bleven tot eind oktober twaalf competitieduels op rij ongeslagen, waarna drie nederlagen (0:2 in Darmstadt, 1:2 tegen Bremen en 3:5 nE in de DFB Cup tegen HSV) volgden. Meest recentelijk won FCN dankzij twee late goals opnieuw met 2-1 bij SV Sandhausen en maakte een einde aan hun negatieve reeks.

De twee overwinnaars van Sandhausen ontmoeten elkaar dus op zondag (28 november). Er is ook een duel van de beste verdediging tegen het op één na beste offensief. De onze moet oplossingen vinden tegen de FCN, die moeilijk te kraken zijn en een zeer vergelijkbaar systeem spelen als onze Kiezkicker, om het spel succesvol te maken. “We kunnen een moeilijke wedstrijd verwachten”, zei hoofdcoach Timo Schultz voor de wedstrijd, om toe te voegen: “We naderen deze wedstrijd vol optimisme.” En niet zonder goede reden: zijn team schudde de pikzwarte dag in Darmstadt van zich af met een zeer goede prestatie en drie punten tegen Sandhausen. In Neurenberg willen de bruin-blanken dezelfde energie, passie en enthousiasme voor de dag tonen om de volgende teller of punten te verzamelen.

Bron: www.fcstpauli.com