Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen Sandhausen


Dankzij de 3-1 thuiszege tegen SV Sandhausen hebben onze Kiezkickers de leiding in de rangschikking heroverd.
Na de wedstrijd keken onze Boys in Brown terug op een verdiende overwinning en een ijzersterke eerste helft, maar waren ze niet tevreden over de tweede helft. Het kwam erop neer dat ze na een duidelijke 4-0-nederlaag in Darmstadt blij was met de reactie en de 3 punten.

Hoofdcoach Timo Schultz“We kwamen heel goed in de wedstrijd, we waren heel sterk, heel dominant. We creëerden kansen en maakten mooie goals. Voor rust had een of meedere doelpunt kunnen vallen. Het doelpunt van Guido Burgstaller was symbolisch. Hij heeft de rust om zijn hoofd op te heffen. Als we dat in de ene of andere situatie in de eerste helft vaker hadden gedaan, om kalm te blijven, de laatste pass rustiger te spelen en op het einde op een corner te mikken, dan zouden het ene of het andere doelpunt meer maken. Mede door de veranderingen deed Sandhausen het in de tweede helft een stuk beter, we konden niet veel oplossingen vinden om in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Als we een stap minder zetten, de bal langzamer lieten gaan en onze processen niet meer zo duidelijk door speelden, merken we dat we de bal kwijt zijn in gebieden die voor ons gevaarlijk kunnen zijn, maar we we lieten van achter steeds niet zoveel toe. Maar we kunnen het beter doen. Dat je een standaarddoelpunt kunt tegen krijgen hoort daarbij. Toch had ik niet het gevoel dat we teveel wiebelden. Gelukkig konden we het derde doelpunt toevoegen. Het was een verdiende overwinning. Nu gaan we de tijd gebruiken om te regenereren, zondag gaan we verder in Neurenberg.”

Marcel Hartel : “Het was een verdiende overwinning en een uitstekende eerste helft voor ons. We stapten eruit en wilden een voorbeeld stellen direct na de 4-0-nederlaag in Darmstadt. We wilden het spel snel afvinken en de fans meenemen vanaf het begin bij ons. We hebben dat perfect gedaan in de eerste helft. We waren een beetje te lui na de rust, we waren niet wakker genoeg. We verloren de bal te gemakkelijk en kregen het doelpunt tegen. We hadden nog steeds had een paar kansen, ook al waren we niet erg alert, en hadden het ene of het andere doelpunt meer kunnen maken.”

Philipp Ziereis : “We speelden een prima eerste helft, maar in de tweede helft maakten we het onszelf moeilijk. We hadden niet meer de nodige scherpte in onze passes en verloren ook de duels. Dus Sandhausen kwam terug. Als we het serieuzer afmaken en eerder het derde doelpunt maken, gebeurt er niets. In de eerste 15 of 20 minuten hebben we vuurwerk afgestoken. Misschien dachten we dat alles makkelijker zou zijn. Het moet ons doel zijn het voor een langere periode vol te houden. In de einde was het voor ons een absoluut verdiende overwinning. Na de 4-0 nederlaag in Darmstadt was het belangrijk dat we reageerden.”

Leart Paqarada : “We maakten een uitstekende start in de eerste helft en verdienden een 2-0 voorsprong. We hebben dan een paar onnauwkeurigheden in ons spel die onze tegenstanders sterk maken. Toch hebben we de drie punten en we staan op de eerste plaats – wat wil je nog meer?”

Alois Schwartz (hoofdtrainer SV Sandhausen) : “We wisten wat we konden verwachten en gedroegen ons toch verkeerd. St. Pauli scoorde de eerste kans en verpletterde ons bijna. We waren erg angstig, veel te passief en lieten ons het lef kopen. De tegenstander speelde een beetje kat en muis met ons. Daarna corrigeerden we ons wat en hadden een beter aanloopgedrag. Ook bij de rust corrigeerden we weer om beter tegen de bal en moediger met de bal te zijn. We slaagden er een beetje in. We stonden al snel 2-0 achter, vochten toen terug en konden helaas niet belonen. Uiteindelijk was het een verdiende nederlaag die we moeten afvinken.”

Dennis Diekmeier (SV Sandhausen) : “We kwamen heel moeilijk in de wedstrijd en speelden niet goed. St. Pauli deed het ook goed. Na de pauze wisselden we, toen kwamen we beter in de wedstrijd en scoorden het doelpunt. We oefende toen druk uit en kreeg toen de kans om er 2-2 van te maken, maar in ruil daarvoor kregen we de beslissende 3-1. Daarna was het heel moeilijk voor ons. Vandaag moeten we gewoon zeggen dat in de eerste helft voorbij is gegaan.”

Immanuel Höhn (SV Sandhausen) : “We kwamen heel slecht in de wedstrijd en we mogen blij zijn dat het bij rust slechts 2-0 was. We deden het verstandig na de rust en met het doelpunt had ik ook het gevoel dat het was we weer terug. We hadden een fase waarin we druk konden opbouwen. In die fase krijg je echter de 3-1.”

Bron: www.fcstpauli.com