Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP wint inhaalmatch tegen Sandhausen met 3-1 en is weer koploper

In de inhaalwedstrijd tegen SV Sandhausen – op woensdagavond 24 november 18u30 –  vierde onze Kiezkickers hun zevende thuiszege op rij en namen de koppositie in de rangschikking terug in. Guido Burgstaller (2′) en Daniel-Kofi Kyereh (14′) zetten al vroeg koers naar een thuiszege, verdere goede kansen bleven voor rust onbenut. Na de pauze verkortte Immanuel Höhn voor SVS (68′) en maakte het weer spannend totdat Kyereh opnieuw scoorde en de zevende thuiszege veilig stelde (79′).

Voor de inhaalwedstrijd tegen SV Sandhausen voerde hoofdtrainer Timo Schultz vijf wijzigingen door ten opzichte van de 4-0-nederlaag in Darmstadt. Twee wijzigingen in de achterste vier: James Lawrence en Sebastian Ohlsson startten in de plaats van Jakov Medić (operatie aan het neusbeen) en Luca Zander (lichte verkoudheid). Eric Smith en Finn Ole Becker begonnen op het middenveld voor Afeez Aremu en Jackson Irvine (beiden op de bank), en Simon Makienok voor Etienne Amenyido (niet in de selectie) in de aanval. Na de ongelukkige 1:2 thuisnederlaag tegen Neurenberg vertrouwde SVS-Coach op hetzelfde team dat een goede wedstrijd afleverde maar verloor door een controversieel doelpunt in de derde minuut van de blessuretijd.

In het bijzijn van iets meer dan 23.000 fans begonnen onze Kiezkickers aan de wedstrijd met als doel de zevende thuiswedstrijd op rij te winnen en zo de koppositie in het kampioenschap te heroveren die ze een paar dagen geleden aan Darmstadt hadden verloren. De gasten met de eerste kansje – een omhaal van Pascal Testroet na amper 30 seconden – maar de poging was geen probleem voor Nikola Vasilj (1′). En het eerste schot op doel van de Kiezkicker? Die vloog in het doel van SVS – en hoe! Finn Ole Becker speelde een bal achter de verdediging van de gasten, Daniel-Kofi Kyereh speelde – net voor de achterlijn – met de hak terug op Guido Burgstaller  en na één minuut en 54 seconden schoot hij de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied in de linkerbovenhoek – 1:0 (2′)!

Nadat een afgebogen schot van Eric Smith net voorbij de linkerpaal (4′) ging, miste Burgstaller de vroege beslissing. Hij liet Dennis Diekmeier op de linkerrand van het strafschopgebied staan ​​en trok er krachtig vandoor. SVS-keeper Patrick Drewes kon de kans pareren (7′). Geen twijfel mogelijk: de beginfase behoorde volledig toe aan onze Boys in Brown. Ze lieten de bal goed gaan, speelden zeer krachtig en stelden de gasten voor grote problemen. Kyereh had daarna het tweede doelpunt aan de linkervoet na de Burgstaller-voorzet, maar schoot daarna duidelijk vanop elf meter langs (10′). Even later mocht Kyereh echter wel juichen. Smith stuurde Marcel Hartel op reis, die vanop links terugspeelde richting de penaltystip en Kyereh vond. Kofi kwam aanvliegen en joeg de bal half vliegend met veel kracht het net in – 2-0 (14e).

Sandhausen kon zich nauwelijks van zijn eigen helft losmaken en zo ging het maar in één richting. Makienok trok aan de rand van de doos, maar Drewes greep hem veilig (18′). Hierdoor stonden de gasten stabieler en schakelden soms naar de voorwaartse versnelling, maar zonder een doelgevaar te creëren. Daarna vond een licht afgebogen voorzet van Bashkim Ajdini zijn weg naar Testroet, wiens kopbal slechts op tien meter langs de zaak schoot – bijna de aansluitingstreffer (29e). Aan de andere kant was het bijna 3-0. Wederom kreeg Burgstaller een schot in het strafschopgebied, maar Drewes wist zijn schot uit de linkerhoek (30e) te duwen. Even later reageerde de SVS-coach, die bracht Charlison Benschop een spits binnen voor middenvelder Janik Bachmann (35′).

Voor de tweede 45 minuten waren er geen wijzigingen, dus de zaken bleven onveranderd bij Millerntor. Onze Boys in Brown bleven de toon zetten en met vroeg en vaak succesvol pressing de opbouw van de SVS verstoren. Scoren was aanvankelijk niet mogelijk. Na een clash tussen Nikola Vasilj, Simon Makienok en Sandhausens Aleksandr Zhirov na een vrije trap van SVS moesten Vasilj en Zhirov langer behandeld worden, maar konden beiden doorgaan (55′).

Het spel ging nu niet zo snel als in de eerste ronde, dat kwam ook door de gasten, die verdedigend veel beter stonden en al vroeg veel aanvallen konden voorkomen. Onnauwkeurige passes namen echter ook toe bij onze Boys in Brown, wat een van de redenen is waarom ze voorlopig geen boeiende doelpuntkansen kregen uitgespeelt. Er viel een afstandsschot te noteren, maar Leart Paqarada mikte vanop 28 meter veel te hoog (63′). Kort daarna waren er de eerste twee wissels bij onze jongens. Schultz stuurde Rico Benatelli en Igor Matanović het veld op voor Eric Smith en Simon Makienok (65′).

Kort daarna SVS: Ajdini stak vanaf rechts voor in het midden, waar Philipp Ziereis vlak voor Testroet aan de bal was. Benschop verlengde vervolgens de daaropvolgende corner naar Immanuel Höhn en hij kopte het leer vanop vier meter in de netten – opeens slechts 2-1 (68e). Opeens was het weer spannend bij de Millerntor. Spannend was ook wat voelden als de minuten die verstreken omdat een overtreding van doelpuntenmaker Höhn op Matanović in het strafschopgebied van SVS werd afgecheckt. Er werd geen strafschop gegeven. Maar het had kunnen zijn omdat Höhn Matanović op het linker scheenbeen (70′) had geraakt.

Voor de slotfase bracht Schultz toen Adam Dźwigała en Jackson Irvine voor Sebastian Ohlsson en Finn Ole Becker (75′). Vier minuten later was er een aanval van onze Kiezkickers via Irvine, Burgstaller, Matanović en Kyereh, die Drewes wist te verslaan (79′). Maar stond hij buitenspel toen hij door Matanović werd gespeeld? Ook dat werd heel lang zorgvuldig gecontroleerd, namelijk bijna drie minuten. Uiteindelijk werd de treffer gegeven en was de score 3-1 (79′). Burgstaller kopte vervolgens een vrije trap van Pawqarada net naast (87′), voordat Kyereh zijn derde doelpunt van dichtbij miste na sterk voorbereidend werk van Matanović (90e + 1). Maximilian Dittgen, die onlangs was gewisseld voor Burgstaller, raakte de buitenkant van de paal (90 + 3′) voordat Vasilj een schot van ex-Kiezkicker Christian Conteh (90 + 7) pareerde.

FC St. Pauli

Vasilj – Ohlsson (74. Dźwigała), Ziereis, Lawrence, Paqarada – Smith (65. Benatelli), Hartel, Becker (74. Irvine), Kyereh – Makienok (65. Matanović), Burgstaller (90. Dittgen)

Cheftrainer: Timo Schultz

SV Sandhausen

Drewes – Diekmeier, Höhn, Zhirov, Okoroji – Bachmann (35. Benschop), Zenga – Ajdini (87. Soukou), Ritzmaier (69. Conteh), Esswein (69. Ouahim) – Testroet

Cheftrainer: Alois Schwartz

Doelpunten: 1:0 Burgstaller (2.), 2:0 Kyereh (14.), 2:1 Höhn (68.), 3:1 Kyereh (79.)

Gele Karten: Dźwigała / Ajdini, Höhn, Zenga

Scheidsrechter: Max Burda (Berlin)

Fans: 23.401

Bron: www.fcstpauli.com