Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FC St. Pauli met de billen bloot in Darmstadt, 4-0

Na zes wedstrijden op rij zonder nederlaag verloren onze Kiezkickers op zaterdag – 20 november 13u30 – opnieuw tegen achtervolger SV Darmstadt 98 en dat met duidelijke 4-0 cijfers. Al bij de rust had het zeer efficiënte Darmstadt-team duidelijk de leiding genomen dankzij doelpunten van Phillip Tietz (6′), Braydon Manu (29′) en Luca Pfeiffer (39′, 41′), na de rust brachten onze Boys in Brown het spel in evenwicht, maar ze zouden niet meer terug slaan.

Ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd bij SV Werder Bremen (1-1) drie weken geleden voerde hoofdtrainer Timo Schultz drie wijzigingen door in de basisopstelling. In de verdediging schoof aanvoerder Philipp Ziereis naar de centrale verdediging ten koste van James Lawrence, in het middenveld startte Jackson Irvine voor Finn Ole Becker. Naast Guido Burgstaller vierde ook Etienne Amenyido zijn basis elf debuut, hij schoof op naar het centrum van de aanval voor Maximilian Dittgen. Darmstadt-coach Torsten Lieberknecht zag daarentegen geen reden voor veranderingen en stuurde de ploeg het veld op, die twee weken geleden met 4-2 won bij FC Schalke 04.

Op de Böllenfalltor – die met 13.000 fans uitverkocht was – gingen de twee trefzekerste teams van de competitie meteen aan de slag, onze Kiezkickers kregen de eerste kans. Na een diagonale bal van Leart Paqarada schoot Guido Burgstaller vanuit een scherpe hoek op Marcel Schuhe (3′). Niet veel later juichte de thuisploeg. Een vrije trap van Patric Pfeiffer vanaf eigen helft belandde  achter de bruin-witte verdediging bij Phillip Tietz en die overwon Nikola Vasilj vanop zes meter links met een laag schot in de rechterhoek. Een vervelend en vermijdbaar doelpunt – 1-0 (6e). Na een kopduel met Braydon Manu moest Jakov Medić enkele minuten aan de bloedende neus worden behandeld, maar kon aanvankelijk verder (14′).

Het spel bleef intens, geen enkel team gaf een duel op en het ging in hoog tempo op en neer. Geen van beide teams kwam verder dan het strafschopgebied, dus de volgende kans om te scoren liet lang op zich wachten. Toen kwam Marcel Hartel tot een conclusie. Na een goede combinatie over Daniel-Kofi Kyereh en Burgstaller, schoot hij van 18 meter ruim drie meter langs (28′). Darmstadt sloeg toen ijskoud toe aan de andere kant. Na een lange bal van Klaus Gjasula vochten Medić en Tietz een intens duel uit, beide vielen. Manu die met hun meeliep raapte de bal op en raakte de rechterhoek vanop 14 meter. Het duel tussen Medić en Tietz werd daarna gecontroleerd op een overtreding op Medić, maar de treffer telde – 2-0 (29′).

Zes minuten later wat FCSP dicht bij een doelpunt, het afgebogen schot van Kyereh ging rakelings langs de linkerpaal (35′). De gastheren bleven gewoon veel efficiënter en scoorden het derde doelpunt. Een inworp van Fabian Holland, die tweemaal werd verlengd door Mathias Honsak en Tietz, bereikte Luca Pfeiffer op de kleine backlijn en die versloeg Vasilj in de verre hoek – 3-0 (39′). Maar het zou nog erger worden. Tobias Kempe probeerde met een schot vanop 23 meter, Vasilj weerde de bal te kort af en de vrijstaande Luca Pfeiffer kopte vanaf vier meter het leer binnen. Darmstadt met het zesde schot op doel en het was 4-0 (41′). Vasilj greep nog een schot van Luca Pfeiffer (44.), voordat Paqarada een 28 meter vrije trap te hoog schoot (45. + 5). Toen klonk het fluitsignaal voor de rust.

Na de hoogste pauze-achterstand in meer dan vijf jaar – in september 2016 was het in de thuiswedstrijd tegen FC Ingolstadt 04 4-0, ook 0-4, wat ook de einduitslag was – deed Timo Schultz vier wissels voor de tweede 45 minuten. James Lawrence, Sebastian Ohlsson, Eric Smith en Rico Benatelli vervingen Jakov Medić, Luca Zander, Afeez Aremu en Marcel Hartel. Na een vrije trap van Paqarada kwam Benatelli vanop 15 meter tot een schot, maar Holland stortte zich resoluut in de baan van het schot (49′). Darmstadt kort daarna met een goede tegenaanval op Manu en Pfeiffer, die Tietz bedient. Vanuit een halfrechtse positie strandde zijn poging  echter op Vasilj (50′). Even later had Vasilj niets kunnen doen, maar Pfeiffer mikte van dichtbij iets te hoog – dat had treffer vijf moeten zijn (55′) .

Net als in de eerste helft misten onze Boys in Brown in het spel penetratiekracht, wat ook te wijten was aan te veel onnauwkeurigheden in het passingspel en dus was het te gemakkelijk voor Darmstadt om de aanvallen van de Schultz-Elf te verdedigen. Ohlsson kwam na een voorzet van Kyereh van 22 meter naar het einde, maar Schuhen hadden geen probleem met het te centraal geplaatste schot (65′). De gastheren lieten onze Kiezkickers meer en meer aan de bal, verkleinden de ruimte achterin en wachtten op een tegenaanval. Na een voorzet van Paqarada konden de lelies niet wegwerken, maar noch Jackson Irvine noch Burgstaller konden er voordeel uit halen (75′). Na een goed samenspel tussen Paqarada en Benatelli kwam Kyereh er vanaf de linkerpositie tot een schot, maar mistte het doel duidelijke beweging (79e).

Het was gewoon niet onze dag vandaag, de bal ging er niet in. Ook niet kort vlak voor het laatste fluitsignaal toen Burgstaller een corner verlengde naar de tweede paal en Irvine het leer op een goede meter van het doel mistte (88′). Nadat Emir Karić duidelijk voor doel mistte (90 + 2), voorkwam Vasilj de 5-0 (90 + 3) met een sterke save tegen Frank Ronstadt. Even later was het afgelopen. Terwijl de Kiezkicker – zes keer op rij ongeslagen – voor het eerst sinds half september weer verloren, name Darmstadt de eerste plaats over van onze Boys in Brown.

SV Darmstadt 98

Schuhen – Bader, P. Pfeiffer, Isherwood, Holland – Manu (60. Ronstadt), Kempe, Gjasula (46. Celić), Honsak (76. Mehlem) – Tietz (82. Berko), L. Pfeiffer (76. Karić)

Hoofdtrainer : Torsten Lieberknecht

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (46. Ohlsson), Ziereis, Medic (46. Lawrence) Paqarada – Aremu (46. Smith), Hartel (46. Benatelli), Irvine, Kyereh (85. Buchtmann) – Amenyido, Burgstaller

Hoofdtrainer : Timo Schultz

Doelpunten : 1:0 Tietz (6.), 2:0 Manu (29.), 3:0 L. Pfeiffer (39.), 4:0 L. Pfeiffer (41.)

Gele kaarten : Gjasula, Bader, Celić / Bornemann (chef sport), Zander

Scheidsrechter : Tobias Reichel (Stuttgart)

Toeschouwers : 13.000

Bron: www.fcstpauli.com