Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Wedstrijd tegen Sandhausen afgelast door DFL

Op vrijdag 5 november 2021 heeft de Duitse voetballiga de voor zondag – 7 november, 13u30 uur – geplande wedstrijd van FC St. Pauli tegen SV Sandhausen afgelast. Aanleiding zijn meerdere positieve coronagevallen binnen de ploeg van SV Sandhausen, die daardoor niet over het benodigde minimum aantal spelers beschikt.

SV Sandhausen maakte donderdag de positieve Covid19-bevindingen bekend en vroeg vervolgens om verplaatsing van de wedstrijd. De Duitse voetbalcompetitie (DFL) heeft deze aanvraag nu goedgekeurd.

Hier is het officiële bericht van de DFL:

In de 2e Bundesliga kan de voor aanstaande zondag geplande wedstrijd tussen FC St. Pauli en SV Sandhausen niet doorgaan zoals gepland. De wedstrijd wordt afgelast omdat SV Sandhausen vanwege een overeenkomstige quarantainebevel van de verantwoordelijke gezondheidsafdeling niet het minimum aantal spelers heeft dat is vereist door de DFL-spelregels.

De DFL beslist zo snel mogelijk over een herschikking.

Ploegleider Andreas Bornemann over de afgelasting van de wedstrijd : “Een afgelasting van een wedstrijd is natuurlijk altijd slecht nieuws, maar we accepteren de situatie zoals die is. Gezondheidsbescherming blijft de hoogste prioriteit genieten. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de getroffenen bij SV Sandhausen een spoedig herstel toe te wensen.”

Bron: www.fcstpauli.com