Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijden tegen Bremen


Na het 1-1 gelijkspel tussen de Kiezkicker en Werder Bremen waren de Kiezkicker en hun hoofdtrainer niet ontevreden over het punt in het Weserstadion.

Hoofdcoach Timo Schultz: “Ik denk dat we een terecht gelijkspel hebben gezien als je de hele 90 minuten neemt. Bremen speelde in de eerste helft heel makkelijk en gestructureerd naar voren. We hadden niet genoeg druk op de bal en Werder kreeg kansen uit het spel en volgens de normen. Ze waren extreem gevaarlijk en we mogen blij zijn dat we met 0-0 de rust in gingen. Ik denk dat het spel in de tweede helft meer gelijk was, we hadden minder balverlies en we speelden goed door. Helaas krijgen we de 1-0 uit een omschakelingssituatie. Dat is een kwaliteit van Bremen, je kunt het misschien niet altijd langer dan 90 minuten verdedigen. De reactie van mijn team was geweldig. We maakte meteen de gelijkmaker, draaide die om en kreeg kans. We scoorden zelfs een doelpunt dat helaas niet telde. We kunnen er dus tevreden mee zijn. Ik ben niet echt een fan van gelijke spelen, maar daar kan ik vandaag mee leven.”

Luca Zander : “We hebben vandaag alles er weer in gezet en onszelf beloond met de gelijkmaker. Uiteindelijk moet je tevreden zijn met het punt, ook al hadden we er graag drie gehad. Ik denk dat Bremen het goed heeft gedaan, een compacte positie had en ons taken voorschotelde, vooral in de eerste helft. Dat moet je erkennen. Het was een speciale wedstrijd voor mij. Als ik hier op de tribune kijk, zie ik de helft van mijn familie of vrienden. Dit is echt waanzin.”

Philipp Ziereis : “Het was een wedstrijd van twee kanten. Aan het einde van een Engelse week, met de 120 minuten in Dresden op woensdag, kunnen we ermee leven. Zelfs als we uiteindelijk een beetje dichter bij de overwinning waren. Voor zo’n stadion en zo’n stemming, voor St. Pauli tegen Bremen is er voetbal. Dat was leuk. We kijken nu naar onze volgende wedstrijd in Sandhausen. Daar hebben we het tot nu toe goed mee gedaan.”

Markus Anfang (hoofdtrainer Werder Bremen): “We hebben een heel intense wedstrijd gezien en ik vond ook dat we in de eerste helft de betere ploeg waren. Met Füllkrug en Ducksch hadden we goede kansen om te scoren. Ook kansen waar een bal doorheen kan glippen. In de tweede helft had St. Pauli vervolgens twee spitsen vooraan met Makienok, die de ballen goed kan vasthouden. Ze hebben ook technisch goede spelers in hun gelederen en we moesten een paar situaties zien te overleven. Als we de voorsprong langer vasthouden, is het onze beurt om de wedstrijd te winnen. Na de gelijkmaker was het moeilijk. Al met al een terecht gelijkspel, ook al kregen we achterin nog twee hele goede kansen. Met dat punt zullen we moeten leven, ik kan het de ploeg niet kwalijk nemen.”

Bron: www.fcstpauli.com