Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Schultz:” Naar deze wedstrijd kijk je niet alleen als speler uit”

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Werder Bremen – op zaterdag 30 oktober 13u30 – nam Timo Schultz op de persconferentie ruim de tijd om vragen van de pers te beantwoorden. Onze hoofdtrainer sprak onder meer over…

… de fysieke frisheid na de wedstrijd van de Dresden Cup: “Iedereen die de wedstrijd in Dresden zag, kon zien dat het voor sommige spelers echt op de limiet was of misschien zelfs eroverheen. We hebben alleen gisteren regeneratief getraind. Ik heb met iedere speler gesproken. We kwamen eruit zonder grote blessures, dat is het belangrijkste. Toch denk ik dat een beetje frisheid op het veld ons goed zou doen en ik kan me zeker voorstellen om van positie te wisselen.”

… mogelijke veranderingen in de startende XI: “Ik denk dat iedereen weet dat ik niet graag mijn as-spelers wissel. Dat hangt altijd af van waar we een alternatief hebben op welke positie. Dan vraag je je af wat past bij de tegenstander. Ik ben geen man die op zeven of acht posities verwisselt. Liever twee of drie.”

… Eric Smith’s kansen op actie : “Nee, Eric is nog niet klaar.”

… zijn relatie met Werder : “In Bremen is het voor mij echt begonnen. Bij Werder Bremen zette ik mijn eerste stappen in het profvoetbal. Axel Plaat was toen mijn eerste coach. Later Thomas Schaaf. ik was voor het eerst weg van huis in een geweldige stad. Bremen is absoluut de moeite waard om in te wonen. Ik heb daar ook mijn studie gedaan. Dus ik zal de tijd altijd in goede herinneringen bewaren. Veel van mijn voormalige teamgenoten of degenen die toen verantwoordelijk waren, zijn nog steeds bij de club. Ik heb hier en daar nog contact, maar het is lang geleden. Het is dan ook iets speciaals voor mij om als hoofdtrainer van FC St. Pauli terug te keren in een volgeboekt Weserstadion.”

… over de ontwikkeling van hoofdtrainer zijn tegen zijn ex-club: “Dat is iets wat zich heeft ontwikkeld. De afgelopen jaren heb ik consequent gewerkt aan de ontwikkeling van mezelf als coach. Natuurlijk heb je een doel. Het feit dat we spelen in het Weserstadion met St. Pauli is aan de ene kant leuk, aan de andere kant natuurlijk niet zo geweldig voor Werder. Ze hadden zeker liever in de hoogste divisie gebleven. Naar deze wedstrijd kijk je niet alleen als speler uit, maar ook als coach.”

…de huidige situatie: “Het is een mooie momentopname voor ons. Ik denk dat we het verdiend hebben in de loop van het jaar en het huidige seizoen. Toch kunnen we er niets voor kopen voor deze wedstrijd. Voor ons gaat het om dat we kracht verzamelen en kijken welke team we tegen krijgen op het veld. Dat is mijn verantwoordelijkheid voor de komende dagen. Ik heb mijn spelers ook verteld dat we het spel in kunnen gaan en er volledig van kunnen genieten. We bevinden ons in een geweldige situatie en we weten wat we kunnen doen. We zullen spel in Bremen weer aanvallend en zal net als de thuisploeg proberen een spektakel af te leveren. De toeschouwers kunnen zich verheugen op een mooie wedstrijd, als we iets kunnen meenemen dan zou dat natuurlijk fantastisch zijn.”

… een mogelijke rol als favoriet : “Het is raar als je als St. Pauli relatief vroeg in het seizoen naar het Weserstadion gaat en daar zelfs favoriet zou moeten zijn. Eerlijk gezegd zie ik dat niet zo.” Als je kijkt naar de mogelijkheden die de twee clubs hebben: de marktwaarde van Werders ploeg en het totale budget van de club kunnen we niet met hen concurreren. Toch bevinden we ons in een zeer comfortabele sportieve situatie en we weten wat onze sterke punten zijn en als we op het veld komen, zijn we absoluut competitief. Dan rekenen we ook op iets.”

… de belangrijkste taken in het weekend : “We moeten stabiel zijn tegen de bal. Dat hebben we goed gedaan tijdens het seizoen. Bovendien is het duidelijk dat je gevaarlijk kunt zijn als je veel bal wint. Wij moeten ook de standaard heel goed verdedigen.”

… de tactische leiding van Werder Bremen
“Markus Anfang is tactisch heel flexibel en past zich deels aan de tegenstander aan, vooral als het gaat om verdedigend gedrag. We moeten met alles rekening houden. Ik denk dat er met een tweekoppige Füllkrug en Ducksch ergere dingen zijn in de competitie. Op aan de andere kant hebben we een duidelijke Toewijzing. We zullen het nemen zoals het is. Ik geloof dat we vrij goed ingeburgerd zijn in ons systeem en eigenlijk vanaf het begin weten hoe we ons moeten gedragen. Ongeacht hoe de tegenstander speelt. Of een zes, twee zes, terug drie, terug vier. We zijn er nu heel goed in. Dat is wat ons op dit moment onderscheidt. Maar dat zal niet de beslissende factor zijn. Doorslaggevend zal zijn dat we in topvorm zijn en vers in ons hoofd in het spel, onze duels accepteren en dat we zin hebben om achter de bal aan te rennen. Dat hoort bij het voetbal en al het andere speelt zeker ook een rol. Maar kleiner kun je het niet maken. Maar het won ben niet de e De beslissende factor of je het spel wint of verliest.”
.”

… de spelers die momenteel minder speeltijd krijgen: “Als ik zie hoe de jongens hier aan de Kollaustrasse trainen en versnellen, dan is dat de juiste reactie en zo moet je je gedragen. Als we de startopstelling of tijdens de wedstrijd veranderen, kunnen de nieuwe spelers ons een duwtje in de rug geven. Ik zie niet alleen Finn Ole Becker, maar ook anderen die op de goede weg zijn, van wie sommigen al langer geblesseerd zijn en kunnen serieuze alternatieven zijn. We hebben een heel groot aanbod. Dit is een situatie waar je als coach van droomt.”

Bron: www.fcstpauli.com